Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 386 - Sport


OWN

638 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

Welkom bij weer een nieuwe editie van Sport. Deze week is het WK eindelijk begonnen, dus er is genoeg om over te schrijven. Geniet nog even van de laatste rubriek van de week want hij is er weer voor de tweede keer! Veel plezier met deze editie.

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Sijsling en de Bakker tegen elkaar

De twee Nederlandse tennissers Sijsling en de Bakker spelen in eerste ronde van Topshelf Open tegen elkaar spelen. Vier jaar eerder tennisten deze 2 tennissers ook al tegen elkaar, maar toen won Sijsling in drie sets. Galung speelt in de eerste ronde tegen Nedovyesov uit Kazachstan, de nummer 84 in de wereld. Dat belooft ook een heel spannende partij te worden. Hij mocht meedoen omdat de Fransman Gaël Monflis geblesseerd raakte en dus niet aan het toernooi mee kan doen.

Nederland naar de finale op WK Hockey

GTAGames.nl afbeelding
De Nederlandse hockeymannen hebben zich ten koste van Engeland geplaatst voor de finales van het WK hockey. Het werd maar 1-0 maar dat was natuurlijk genoeg voor het ticket naar de eindstrijd. Mink van der Weerden maakte in de 30e minuut van de eerste helft de 1-0 voor Nederland na een corner en was zeer mooi ingeschoten. Het nationale team van Argentinië is het tweede team had zich heeft geplaatst voor de finale en speelt zondag om kwart over drie 's middags tegen Nederland in een hopelijk fantastische finale.

Opmerkelijk

Ook dit komt wekelijks terug. Hierin verteld @Crazy-Ghost over iets opmerkelijks uit de sport wereld.

Dennis Rodman

GTAGames.nl afbeelding
Vorige week kon je hier lezen over een bijzondere sport, maar deze keer gaat het over een bijzondere sporter. Dennis Rodman is een grote stoere basketballer, groter dan 2 meter. Hij speelde bij Chicago Bulls met als teamgenoot Michael Jordan. Rodman was niet echt van het type normaal. Hij verfde zijn haar in de meest rare kleuren, zat vol met tatoeages en vraagde 8 dagen na het huwelijk al een scheiding aan. Ook presenteerde hij de meest rare shows, had hij een goede band met Kim Jong-un en was hij eigenaar van verschillende nachtclubs. Maar naast dat hij een rare verschijning was had hij ook succes. Hij werd namelijk uitgeroepen tot de beste verdediger van het jaar en verscheidende keren kampioen.

WK Nieuws

Hier vind je het belangrijkste nieuws omtrent het WK! Heb je iets gemist? Geen probleem! Hier staat het belangrijkste WK nieuws.

Nederland vernedert Spanje: 1-5

Het Nederlands Elftal heeft afgelopen vrijdag een fantastische zege geboekt op Spanje. In Salvador won Nederland uiteindelijk met 1-5 van de regerend wereldkampioen. Het was zeker niet makkelijk voor Nederland en in het eerste helft hadden ze het moeilijk. De eerste prachtkans van de wedstrijd kwam van Nederland. Sneijder sprintte snoeihard op het doel van de Spaanse doelman Iker Casillas af maar kon de bal niet het doel inschieten door een uitstekende redding van de doelman. Spanje bleef de druk maar opvoeren en uiteindelijk zat Diego Costa in het strafschopgebied, en werd neergehaald door Stefan de Vrij, met als gevolg dat Spanje een strafschop mee kreeg. Xabi Alonso nam de strafschop keurig en zette Nederland hiermee op een 1-0 achterstand. Het leek alsof Spanje met een voorsprong van 1-0 de rust inging maar niets was minder waar. Door een fantastische steekbal van Daley Blind kon Robin van Persie de bal prachtig achter in het doel koppen in de 44e minuut. De ploegen gingen met een gelijkspel de rust in.

0,,3411578_4,00.jpg

Na de rust was Nederland enorm gretig.In de 53e minuut werd Robben aangespeeld net voor de 16, nam de bal schitterend aan, kapte Sergio Ramos uit en schoot prachtig met zijn linkerbeen in de goal. In de 65e minuut maakte Gerard Piqué van Spanje een overtreding en kreeg Nederland dus een vrije trap die Sneijder mocht gaan nemen. Sneijder nam hem perfect en Stefan de Vrij kon hem zo binnenkoppen: 3-1. In de 73e minuut werd de bal op Casillas van Spanje teruggespeeld maar hij kon de bal niet wegkrijgen waardoor Robin van Persie de bal kon afpakken en keurig het doel in kon schuiven. Toen was het 4-1. In de 80e minuut kreeg Robben weer de bal en maakte een fantastisch rush en zette Sergio Ramos te kijk met zijn snelheid. Robben ging eerst langs Casillas en schoot de bal daarna tussen twee verdedigers door het doel in, wat de historische 5-1 veroorzaakte.

Mexico langs Kameroen, scheidsrechter had hoofdrol.

De scheidsrechters op het WK zijn tot nu toe niet al te best. In de openingswedstrijd stond de Japanse scheidsrechter Yuichi Nishimura al te blunderen, maar Wilmar Roldàn was toch wel het toppunt. Er werden deze wedstrijd in totaal 3 goals afgekeurd waarvan 2 onterecht. In de 10e minuut werkte Giovani dos Santos een voorzet in het doel maar de goal werd afgekeurd omdat hij buitenspel zou staan. Na een half uur spelen dacht dos Santos eindelijk de openingstreffer te maken maar de goal werd weer afgekeurd. Ondertussen zat Kameroen ook niet stil, want Samuel Eto'o zat dicht bij de 1-0 voor Kameroen, maar verzuimde de bal in het doel te schieten. In de 61e minuut schoot dos Santos de bal tegen de keeper van Kameroen aan, maar deze kon hem niet vasthouden waardoor Peralta de bal kon binnenschieten. Het was 1-0 voor Mexico en daar bleef het voor de rest van de wedstrijd bij.

WK praat

Hier praten de twee redacteuren over het aankomende WK. Wat zijn de verwachtingen? In het rood Crazy-Ghost en in het blauw vind je KaiSkillz.

Het WK is gestart, wat vind je er tot nu toe van?

Ik vind dat er tot nu toe interessante wedstrijden tussen zaten. Wie had ooit gedacht dat Nederland met 1-5 van Spanje zou winnen? Of wat dacht je van de 3-1 overwinning van Costa Rica?

Ik ben het helemaal met je eens. Wie had nou verwacht dat Kroatië het Brazilië zo moeilijk kon maken?

Dat was ook totaal onverwachts inderdaad. Ik vind het wel jammer dat de scheidsrechters dit WK zo dramatisch slecht zijn.

Dat ben ik met je eens, misschien moeten ze net als bij hockey een video-scheidsrechter toevoegen. De vorige keer zei je dat Nederland niet door zou gaan. Wat denk jij daar nu van?

Die opmerking neem ik terug. Ik denk dat Nederland zelfs een goede kans maakt om de groep te winnen nu. De jonge jongens in de selectie moeten het nu niet opeens hoog in de bol krijgen, anders kan het natuurlijk nog steeds misgaan.

En na de poule? Kan Nederland wereldkampioen worden?

Dat ligt er in mijn ogen aan welke tegenstander ze treffen. Tegen een Engeland maak je natuurlijk meer kans dan tegen Italië bijvoorbeeld. Persoonlijk denk ik ook dat wanneer Nederland net zo speelt als tegen Spanje, dat ze van iedereen kunnen winnen.

Ik vond zelf Spanje ook niet al te best spelen. Ik denk zelf dat het ook wel aan het niveau van Spanje lag.

Spanje had inderdaad een off day kunnen hebben, maar toch vond ik Nederland erg sterk spelen, en dus blijf ik bij mijn mening.

Wat verwacht jij van de wedstrijden van Nederland tegen Chili en Australië? Een makkie?

Een makkie zou ik niet willen zeggen. Ik zie Nederland tegen Chili nogal wat moeite hebben, aangezien Chili heel snel de bal rondspeelt en ik weet niet of Nederland 90 minuten die snelheid onder controle kan houden. Australië bestaat in mijn ogen alleen maar uit oude, gepasseerde spelers die traag zijn en nergens hebben kunnen presteren, dus ik zie Nederland toch met een redelijke overwinning van Australië winnen..

Even terug naar het gastland. Brazilië had natuurlijk niet zo'n goede openingswedstrijd. Wat verwacht jij van Brazilië?

Die zie ik toch wel weer de groep winnen, aangezien de groep zwak is vergeleken met Brazilië. Brazilië moet wel uitkijken en beter spelen, want als ze de hele tijd zo blijven spelen gaan ze het WK niet winnen denk ik.

Nu door naar de poule des doods. Costa Rica wint van Uruguay en is dus op dit moment door. Wat denk jij, gaan ze door of was het een eenmalig hoogstandje?

Costa Rica heeft natuurlijk een mooie overwinning geboekt, maar dit is denk ik inderdaad eenmalig. Ik schat Engeland en Italië toch iets hoger in, hoewel Costa Rica het klimaat in hun voordeel heeft ten opzichte van de Engelsen.

En Uruguay? Is het toernooi voor hun over?

Dat denk ik wel. Uruguay heeft individueel best een goede selectie, maar ik mistte gisteren de teamspirit. De teamspirit kan in de volgende wedstrijden niet opeens aanwezig zijn, dus voor mij haakt Uruguay af.

We zullen het snel genoeg zien. Bedankt voor het gesprek.

Jij ook.

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

Dan zijn we weer, de afsluiter van de week: een nieuwe sportbabe. En ja natuurlijk is er nu ook weer een gloednieuwe sportbabe. Deze week is het de beurt aan de knappe Canadees Eugenie Bouchard. Bouchard is een tennister die de laatste jaren steeds belangrijker wordt bij het vrouwentennis. Haar favoriete ondergrond is hardcourt, de ondergrond waarop de US Open en de Australian Open wordt gespeeld. Maar dit betekent niet, dat ze niet op gravel uit de fouten kan. Ze kwam namelijk dit jaar tot de halve finale van het Roland Garros. Naast dit succes is ze ook dit jaar in de halve finale van het Australian Open gekomen. Ze is dus zeker een goed talent. Kom maar op met die plaatjes!

nJCCvZo.png?1?62109LKhuvl.jpg?1

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...