Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585640

Editie 386 - Interview


OWN

420 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

umvKHFL.png

Deze week hebben we een interview met de man die zichzelf Foreigner97 noemt. Lees hieronder meer over hem, en alles wat met hem te maken heeft!


Van harte welkom, Foreigner97!

Als ik het zo zie, heb je je in augustus 2010 met en vraag over Los Desperados. De reden waarom je je geregistreerd hebt is al duidelijk, maar een tijdje later werd je al weer inactief, totdat je in 2012 terugkwam. Waarom net, wat heeft je overgehaald dat te doen?

Waarom ik weer inactief werd? Geen flauw idee. Ik was tevreden met het antwoord op mijn vraag, en had schijnbaar niet de drang om nog te blijven hangen, zoals zovelen. Toen ik echter in de zomer van 2012 weer intensief GTA begon te spelen (en ik met een zekere regelmaat op WikiGTA kwam), ben ik hier weer 'ns een kijkje gaan nemen. Het beviel me zo goed, dat ik langzaamaan dagelijks actief werd op dit forum. Mogelijk heeft de hype rondom GTA V destijds ook een rol gespeeld.

Die comeback wierp al snel z'n vruchten af. In één jaar tijd heb je maar liefst vier rangen gezien. Waarom ging dat zo snel? Waren het misschien contacten met de crew, of waren ze er volledig van overtuigd dat jij een prima moderator zou zijn? Of nog iets anders?

Dat zou ik eigenlijk ook niet precies weten. Veel contacten met de crew had ik destijds niet (alleen met Phoenyxar, nadat hij me had geïnterviewd voor OWN na m'n promotie naar Superlid). Ik was gewoon een enthousiast lid dat zich prima vermaakte op het forum (nog steeds overigens) en dat werd kennelijk zodanig goed ontvangen door de crew, dat ik 2013 begon als Lid, maar eindigde als Moderator.

Ben je dan ook nog van plan je naar de volgende rang te werken, of stopt het hier?

Ik geniet nog steeds met volle teugen van wat ik hier doe, dus ik ga nog gewoon lekker door... Wie weet wat er nog op mijn pad komt.

Als je met één iemand geassocieerd wordt, is het wel David Bowie. Toch komt je gebruikersnaam van de band Foreigner - als ik dat juist heb begrepen. Dan is dat vast je favoriete muziek, vermoeden we. Vanwaar die liefde voor de ietwat oudere muziek, en niet de domme popmuziek waar de jeugd zo graag naar luistert?

Foreigner en David Bowie behoren inderdaad tot mijn favoriete muziek, maar da's uiteraard lang niet alles. Die liefde voor oude muziek is tot stand gekomen door puur nieuwsgierig te zijn en dingen uit te willen diepen. Uren heb ik gespendeerd om muziek die ik op Radio Veronica hoorde (enkele jaren terug was hun slogan nog 80's & 90's hits) terug te vinden op YouTube en op die manier nieuwe muziek te ontdekken. Dat ontdekken doe ik nog steeds en heeft tot nu toe ongelofelijk veel moois opgeleverd. Popmuziek vind ik uiteraard niet per definitie dom, maar waar ik schijtziek wan word is het feit dat je tegenwoordig dood wordt gegooid met de zogenaamde hits van dit moment, die een paar jaar later weer oud en vergeten zijn. 't Kan aan mij liggen, maar toen ik het nummer Happy drie keer had gehoord, had ik er alweer genoeg van. Als mensen genoegen nemen met het beperkte aanbod aan muziek van een bepaald moment is dat prima, maar ik vind het spijtig voor hun dat ze niet verder kijken dan hun neus (of die van de media) lang is. Hiermee wil ik uiteraard niet iedereen over één kam scheren, maar dit gevoel krijg ik steeds vaker bij sommige mensen en radiostations.

Met wie van de twee zou je 't liefst eens een pintje gaan drinken?

Ik vrees dat er niet echt sprake is van een pintje drinken met Foreigner, aangezien de band in het verleden veel wisselingen heeft gehad m.b.t. de bandleden, en dat er op het moment nog maar één lid van de originele formatie bij de band zit. Maar mocht de keus er wezen, dan zou ik voor Lou Gramm (zanger) en/of Mick Jones (gitarist) gaan.

Is er buiten gamen, internet en muziek luisteren van Bowie en Foreigner nog iets anders waarmee je de tijd graag verdoet?

Absoluut. Uiteraard luister ik ook muziek van heeeeeeul veel andere artiesten, drum ik (onder andere in een bandje) en heb ik een obsessie met LP's. Daarnaast zijn er nog overige activiteiten met vrienden, concerten/festivals en uiteraard school die mijn tijd vullen.

Tijd om het over G&C te hebben. Net als ik zit je bij Sans Scrupules, en daar heb je het wel naar je zin, aangezien je er net als ik nog altijd zit. Of misschien is het omdat je je aan principes houdt, en ganghoppen gewoon niet hoort? Als ganghoppen hoe dan ook niet meer zou bestaan, en je zou voor een nieuwe gang kunnen kiezen zonder dat je vies aangekeken wordt, blijft dat dan nog altijd Sans Scrupules?

Ik heb het al een dik jaar prima naar mijn zin bij Sans Scrupules, puur vanwege het gezellige clubje leden dat het altijd al geweest is. Dat is ook de reden waarom ik niet de drang voel om 't te verlaten of een andere gang op te zoeken: Sans Scrupules is de enige clique die me op dit moment aanspreekt. Als je met ganghoppen bedoelt dat men om de week wisselt van gang: ik vind het onzin en niet conform mijn principes m.b.t. G&C. De essentie lijkt mij om onderdeel te zijn van een vast groepje leden/vrienden (de harde kern), en dat gaat niet als je om de haverklap van gang wisselt. Bovendien komt het je betrouwbaarheid/reputatie niet ten goede en zul je dus minder snel worden aangezien als potentieel aanwinst voor een gang.

Wat zou je antwoorden, moest OWN je morgen (nog eens) een uitnodiging sturen om mee te komen schrijven?

Dat zou vermoedelijk weer een nee zijn. Begrijp me niet verkeerd; ik vind OWN aangenaam leesvoer, maar ik voel er simpelweg niets voor om er voor te schrijven. Het sfeertje dat mij zo aansprak bij MAF zal vermoedelijk nooit geëvenaard worden, ook niet door OWN. Alhoewel ik wel meewerk aan Inactief en daar sporadisch een artikeltje schrijf, maar dat is uiteraard niet te vergelijken met een wekelijkse forumkrant.

En als laatste, heb je nog op- of aanmerking over dit interview of OWN in het algemeen?

OWN ziet er op 't heden prima uit, dus daar wil ik eerst mijn lof over uitspreken. Wat betreft deze rubriek: ik ben blij dat jullie zijn afgestapt van z'n vroegere vorm, want daar was geen drol aan. Vragen die wat dieper gaan en die tot uitgebreidere antwoorden leiden is het meer waard om te lezen dan een ellenlang Skype-gesprek.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...