Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85609

Kwalificatie Canada


Typhoon

369 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Na een kwalificatie vol fouten van alle coureurs, is het Hamilton die zijn aller eerste pole pakt. Ook Heidfeld is verrassend, met een derde tijd.

Vrije trainingen

In de vrije trainingen waren er naast de vele remproblemen van coureurs, ook problemen met de ophanging van Toyota. Die brak namelijk plotseling af nadat Trulli over de curbstones reed. Ze hebben de oude ophanging over laten komen uit Japan, waardoor ze wel de rest van het weekend kunnen rijden. Verder waren er weinig problemen, McLaren bleek weer het snelst te zijn en ook Sato was goed onderweg. Aan het eind van de laatste training blies Kovalainen nog wel zijn motor op, wat hem 10 plaatsen naar achteren op de startgrid kostte.

Kwalificatie

Al in de eerste kwalificatie ging het mis. Kovalainen had veel te veel overstuur, waarschijnlijk veroorzaakt door een lekke band, en belande in de muur. Zonder achtervleugel reed hij rustig terug naar de pits, terwijl de wedstrijdleiding code rood gaf. Alle coureurs moesten nu dus binnen komen. Na vijf minuten werd de baan weer vrijgegeven en kon iedereen weer een tijd neerzetten. Zoals verwacht kwamen de Spykers opnieuw niet ver, terwijl Wurz en Schumacher teleurstelde. Kovalainen kwam nog wel naar buiten, maar meer dan P19 zat er niet in.

Toro Rosso was met twee auto's in de tweede kwalificatie gekomen, maar helaas voor hen bleef het daar ook bij. Honda stelde opnieuw teleur, door zich opnieuw niet te verzekeren van een plek in de top 10. Aan het eind van de kwalificatie werd het nog wel spannend voor Nick Heidfeld. Zijn snelste en enige tijd werd geschrapt voor het doorsteken van de chicane en hij moest dus nog een tijd neer zetten. Hij deed dat perfect en zette zich, ondanks dat hij nog lichtjes de muur raakte, voor de Ferrari's. Hierdoor duwde hij wel Sato buiten de top 10, zodat er geen enkele auto met een Honda-motor in de top 10 stond.

Aan het begin van de derde kwalificatie reed Raikkonen meteen Hamilton voorbij aan het eind van de pits. Nog geen ronde later liet Hamilton dan ook een gat vallen om ruimte voor zichzelf te creëren. Het bleek een perfect gaatje te zijn. Hij reed de snelste tijd, waar Raikkonen en Heidfeld niet aan konden komen. Het was wachten op Alonso en Massa. Alonso haalde het net niet en Massa was nog langzamer dan Raikkonen. Daarmee was de eerste pole voor Hamilton een feit :sigaar:

Uitslag

1. Hamilton

2. Alonso

3. Heidfeld

4. Raikkonen

5. Massa

6. Webber

7. Rosberg

8. Kubica

9. Fisichella

10. Trulli

11. Sato

12. Liuzzi

13. Barrichello

14. Coulthard

15. Button

16. Speed

17. Davidson

18. Schumacher

19. Kovalainen

20. Wurz

21. Sutil

22. Albers

Door: Thundercover

5 reacties


Recommended Comments

Erg jammer dat Ferrari niet voorraan staat. Goed gedaan van Hamilton! Ik heb zin in morgen :) Word vast een leuke race!

Link to comment

Goed gedaan, maar die Alonso..had hij echt een probleem of wou Hamilton op pole zetten, hij week namelijk uit bij S/F..

Link to comment
Goed gedaan, maar die Alonso..had hij echt een probleem of wou Hamilton op pole zetten, hij week namelijk uit bij S/F..

Ik zag het niet :'( Ik was net iets aan het noteren en keek daarom even niet. Hopelijk laten ze het vanavond tijdens de voorbeschouwing zien. Daarnaast een leuke kwalificatie :)

Link to comment

Jammer dat Heidfeld er nog voor Ferrarie staat. Ze moeten er snel voorbij anders word het een lastig verhaal ben ik bang.

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...