Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579291

Editie 387 - Sport


OWN

630 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

We zijn er deze week weer met Sport, en alweer voor de derde keer! Veel plezier met lezen!

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Lopez alweer de beste.

Feliciano Lopez heeft afgelopen zaterdag zijn titel kunnen behouden in het Eastbourne toernooi kunnen behouden. Lopez is als derde gerangschikt in de wereld. Hij won in de finale met 3 sets van de als eerste geplaatste Fransman Richard Gasquet. Lopez heeft ondertussen al 4 titels behaald in zijn actieve tenniscarrière. Hij had in 2013 ook al Eastbourne gewonnen en won Johannesburg in 2010 en Wenen in 2004.

Wie heerst niet meer in haar eentje.

GTAGames.nl afbeelding
Michelle Wie staat niet meer in haar eentje bovenaan bij de US open in de golfsport. Amy Yang uit Zuid-Korea staat nu vlak naast haar qua punten.Wie noteerde een ronde van 72 slagen, Yang verbeterde zich met 68 slagen. Daarmee staand beiden op -2 en hebben ze een voorsprong opgebouwd ten opzichte van de nummers 3 van de stand: Juli Inkster, Stephanie Meadow, Choi Na-yeon en Minjee Lee. Zij hadden vier slagen meer nodig.

Opmerkelijk

Ook dit komt wekelijks terug. Hierin verteld @Crazy-Ghost over iets opmerkelijks uit de sport wereld.

Vincent Tan.

GTAGames.nl afbeelding
Deze 'opmerkelijk' gaat over de steenrijke Vincent Tan. Hij nam 4 jaar geleden de Engelse club 'Cardiff City' over, sindsdien is er veel bij de club veranderd. Hij beloofde namelijk dat hij 100 miljoen zou investeren als hij de clubkleuren en het logo mocht veranderen. En dat is gebeurd, sindsdien speelt Cardiff met rode shirts en een draak op het shirt. Ook wilde hij de clubnaam veranderen naar 'Cardiff City Dragons' en stopte hij een transfer naar zijn club omdat een speler was geboren in het jaar van het schaap. Dit is natuurlijk niet meer dan logisch want schapen kunnen niet voetballen, toch? Maar toch heeft Cardiff nu succes ze speelde namelijk vorig jaar, na 53 jaar, weer op het hoogste niveau in Engeland. Helaas zijn ze weer gedegradeerd maar deze rare Maleis komt terug, ik beloof het!

WK Nieuws

Hier vind je het belangrijkste nieuws omtrent het WK! Heb je iets gemist? Geen probleem! Hier staat het belangrijkste WK nieuws.

Zeven spelers Costa Rica op dopingcontrole

Na de verrassende 1-0 overwinning op Italië bij het WK moesten zeven spelers van het nationale elftal van Costa Rica zich melden voor dopingcontrole. Dat is heel erg opmerkelijk, want normaal hoeven slechts twee spelers per team een dopingcontrole te ondergaan. De FIFA verklaarde later dat vijf spelers de dopingcontrole hadden gemist en daarom nu dus aan de beurt waren voor de controle.

Costa Rica was het eerste team dat zich in de 'poule des doods' wist te handhaven en dus zeker is van een plaats bij de laatste 16 landen van het WK 2014. Bryan Ruiz maakte voor Costa Rica de 1-0 tegen Italië en daar bleef het bij in de wedstrijd.

Het WK is voorbij voor Bosnië

GTAGames.nl afbeelding
Bosnië is er niet meer bij op dit WK. De ploeg verloor verrassend genoeg van het Afrikaanse land Nigeria. Het leek eerst wel dat Bosnië zou gaan winnen, want Edin Dzeko van Bosnië maakte in de 21e minuut het eerste doelpunt voor Bosnië. Dat dachten de Bosniërs ten minste, want de treffer werd geheel onterecht afgekeurd. Uiteindelijk brak de Nigeriaan Peter Odemwingie de score open.

Doordat Nigeria gewonnen heeft ligt Bosnië uit het WK. Iran neemt het volgende week op tegen Bosnië en zou nog best wel eens als 2e in de poule kunnen eindigen tegen Argentinië die zich al hebben geplaatst bij de laatste 16.

WK praat

Hier praten de twee redacteuren over het aankomende WK. Wat zijn de verwachtingen? In het rood Crazy-Ghost en in het blauw vind je KaiSkillzz.

Nou, nou. Het was me het weekje wel. Waar keek jij het meest van op?

Dat Costa Rica het voor elkaar kreeg om weer te winnen. In het begin gaf ik ze geen enkele kans in deze poule, maar ze zijn gewoon door.

Ja, dat was inderdaad onvoorstelbaar. Niemand had dat ooit verwacht. Wat vond je dan van de Duitsers?

Duitsland is heel goed aan het WK begonnen door Portugal met 4-0 in te maken, weliswaar met een man meer. Maar ik had niet verwacht dat de wedstrijd tegen Ghana nog zo spannend zou worden. Beide teams hadden nogal wat kansen dus de uitslag is zo wel terecht denk ik.

Die mening deel ik met je. Volkomen terechte uitslag. Een heleboel titelkandidaten voor het WK hebben tot nu toe slecht gespeeld en/of hebben al punten laten liggen. Wie zie jij nu als favoriet?

Ik zie nog steeds Duitsland als een grote kanshebber ook Brazilië heeft spelers die het verschil kunnen maken. Maar ik denk nu toch wel dat landen als Chili en Ghana ook wel ver kunnen komen. Over Nederland ben ik iets minder positief, ik ben bang dat ze worden ingemaakt door Chili. Zonder van Persie wordt het iniedergeval heel lastig.

Ook dat wat je zegt over Nederland ben ik met je eens. Mocht Chili Nederland verslaan, dan eindigen ze als 2e in de poule en treffen ze hoogstwaarschijnlijk Mexico of Kameroen. Maken we daar kans tegen?

Ja, kans maken we zeker aangezien we heel veel individuele kwaliteiten hebben. Het is alleen zo jammer dat we op sommige posities gewoon een stuk minder goede spelers hebben.

Ja, ik denk dat je vooral de verdediging bedoelt. Dat is inderdaad onze zwakke punt, en de blessure van Martins Indi maakt het er niet mooier op. Denk je dat de afwezigheid van Martins Indi cruciaal is voor Nederland?

Nee, ik vond Martins Indi de laatste tijd echt bar slecht spelen. Wel gaan we zoals ik al zei van Persie heel erg missen. Ik hoop wel dat Huntelaar er inkomt en niet Kuijt.

Om het af te sluiten: Wat wordt de eindstand van Chili-Nederland?

Helaas denk ik dat Chili met 3-0 wint. Ze speelde echt heel goed voetbal tegen Spanje.

Zelf voorspel ik 2-0 voor Chili. Bedankt voor het praatje!

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

Deze week moest ik onder dwang van TekaLoca Alex Morgan doen als 'Sportbabe van de week'. Klachten kan je dus ook naar TekaLoca sturen. Al vraag ik mij af waar die klachten dan over zullen gaan.

S9NDDPd.png?198UgORk.jpg?2

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

10 reacties


Recommended Comments

Deze week moest ik onder dwang van TekaLoca Alex Morgan doen als 'Sportbabe van de week'. Klachten kan je dus ook naar TekaLoca sturen. Al vraag ik mij af waar die klachten dan over zullen gaan.

Dat er niet genoeg foto's staan..

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...