Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581452

Editie 387 - Game On!


OWN

571 bezichtigingen

wUFSWTk.png

Ah15J6r.png

Welkom bij weer een nieuwe Game On! Deze week hebben we het over de nieuwe Civilization. En natuurlijk hebben we ook weer een 'Gamer van de week'. Veel leesplezier!

Gamer van de week

Deze week is mijn collega @_Night-Men_ 'Gamer van de week'. Maar wie is Night-Men. Zoals ik dus al zei schrijft hij voor OWN, verder is hij superlid en in Augustus 7 jaar lid. Verder is hij een van de leden van Sans Scrupules. Kom maar op met die top-3.

BOfMfKX.png

Grand Theft Auto: Vice City

Eén van mijn eerste games, mijn tweede GTA (GTA 2 kwam eerder). Als klein jochie was zo'n game natuurlijk heel wat, je kon er alle kanten mee op. Veel dingen proberen, zonder dat ik echt wist wat ik deed. Maar het is pas echt mijn favoriete game geworden toen ik de game rustig herspeelde, zonder cheats, in 2013. Als je wat ouder bent merk je pas echt wat voor een game het is. Mijn favoriete game, Tommie mijn favoriete hoofdpersonage en één van mijn favoriete storylines.

4uDLQJ6.png

Red Dead Redemption

Deze kan natuurlijk ook niet ontbreken. Er was nog een lichte twijfel tussen plek 1 en 2, maar ik ben bang dat nostalgie de doorslag geeft. Een geweldig spel, eigenlijk gewoon perfect. Beste storyline, sterke personages, goede map, goede sfeer, goede setting, maar mist helaas de nostalgie. Maar dat probleem ligt bij mijzelf.

fwtvabx.png

Lemmings

Een oude game waar je niets meer over hoort. Ik speelde vroeger altijd dit spelletje op funnygames.nl (http://www.funnygames.nl/spel/lemmings_1.html), maar er is ook een échte PC-versie van, gemaakt door de voorloper van Rockstar North, DMA Design. Zit verder niet echt een verhaal in, maar zeker een leuk spel om zo nu en dan een keer te doen. Voor mij zeker een derde plaats.

Voorbeschouwing

Hier geef ik wekelijks een voorbeschouwing van een game, oftewel een game die nog niet te koop is. Hoe ziet de game eruit en wat zijn de mogelijkheden?

GTAGames.nl afbeelding
Deze week hebben we het over Civilization. En niet zomaar een deel van deze serie, nee het eerste deel dat de ruimte ingaat. In Civilizaton: Beyond Earth is namelijk de wereld slecht bewoonbaar geworden. Vele gebouwen zijn kapot en het is een grote rotzooi. Het is niet echt duidelijk hoe dit is gebeurd maar ik vermoed dat Poetin hier wat mee te maken heeft. Omdat de wereld zo slecht is geworden vertrekken verschillende groepen mensen met ruimteschepen de ruimte in op zoek naar een nieuwe planeet. En die vinden ze, het is een planeet die niet echt lijkt op de aarde. De wereld heeft wel water en land maar is veel donkerder en heeft enkele opvallende kleuren. De ruimtevaarders richten hier een nieuwe Civilization op.

Zodra je op de andere planeet komt, kom je erachter dat jouw beschaving niet de enige was met het idee om de ruimte in te gaan. Zodra je in de ruimte bent zal het dus op de nieuwe planeet een grote machtsstrijd worden tussen de Aardse landen. Maar natuurlijk is de planeet waarop je komt ook bewoond en zal je ook met deze inheemse wezens een gevecht aan moeten gaan. Zodra je op de planeet komt zal je merken dat de aliens erg sterk zijn. Gelukkig zijn ze niet zo agressief als de 'mens'. Wel scheren ze alle aardlingen over een kam. Als ze dus met een ander land ruzie hebben zullen ze jou ook niet echt aardig vinden.

Zoals je waarschijnlijk al verwachte speelt dit deel zich ver in de toekomst af. Dat betekent dat veel dingen niet meer lijken op hoe we het nu hebben, alles is dus veel geavanceerder. Dit betekent dat je erg veel luchteenheden krijgt. Ook zijn er satellieten die een bepaald gebied een bepaald effect geven. Dit betekent dat mensen die deze game spelen wel van dit soort games moeten houden aangezien het dus allemaal niet even realistisch oogt.

ZlsqiRV.jpg?1

Qua graphics ziet het er ook weer gewoon goed uit. Wel is er weinig veranderd qua map. Natuurlijk heeft het een hele andere sfeer maar de kaart is weer opgedeeld in zeshoekige blokjes en de menu's lijken ook ongeveer het zelfde als in het vorige deel. Maar dat werkte in deel 5 ook gewoon goed, dus waarom zou je het veranderen?

Al met al lijkt het mij een leuke game, het meeste ziet er goed uit en de ideeën zijn leuk. Wel nemen ze hiermee in mijn ogen een heel groot risico. Aangezien Civilization juist ging over hoe de aarde eruit had kunnen zien. Dat hele principe is nu helemaal weg, het wordt dus afwachten wat deze game ons brengt.

Tot volgende week!

6 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...