Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580274

Editie 388 - Sport


OWN

961 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

Deze week moet @KaiSkillzz Sport! helaas alleen schrijven omdat @Crazy-Ghost afwezig is. Hij doet dit met alle plezier, dus hier is editie vier!!

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Halep door naar vierde ronde Wimbledon.

Simona Halep heeft zich in Wimbledon gekwalificeerd voor de vierde ronde van het toernooi. De Roemeense versloeg in de derde ronde de Zwitserse tennisster Belinda Bencic in twee sets. Halep moet in de vierde ronde spelen tegen Zarina Dijas uit Kazachstan, die te sterk was voor de Russin Vera Zvonareva. Er wordt verwacht dat dit een hele spannende tennismatch gaat worden die alle kanten op kan gaan.

FpdQkVS.jpg?1?7405

Marquez winnaar TT Assen

De Spaanse wereldkampioen Marquez won afgelopen zaterdag de TT Assen.De Italiaan Andrea Dovizioso reed op zijn Ducati naar de tweede plaats. De Spanjaard Dani Pedrosa (Honda) finishte als derde voor zijn landgenoot Aleix Espargaró (Yamaha), die van pole position was vertrokken. Valentino Rossi (Yamaha), de winnaar van vorig jaar, werd vijfde.

Chaotische taferelen bij de start van de race, toen het volop regende. De coureurs kozen op het laatste moment voor een machine met regenbanden. Na zeven ronden stapten ze in de pitlane allemaal over op een motor met slicks. Ze gokten erop dat het droog zou blijven.

Dovizioso nam na de wisseling de koppositie over van Márquez, die op de gladde banden bijna onderuit ging en even van de baan moest. Hij reed geleidelijk aan het gaatje dicht om na driekwart van de race toe te slaan. De Spanjaard reed vervolgens onder een donker wolkendek onbedreigd naar de finish. Hij vierde zijn triomf acrobatisch door liggend op de motor met zwembewegingen langs de geblokte vlag te scheuren.

Opmerkelijk

Er zijn redelijk wat engnekken en andere opmerkelijke dingen in de sportwereld. Daarom laat @Crazy-Ghost elke week iets opmerkelijks zien uit de sportwereld.

Luis Suarez

GTAGames.nl afbeelding
Luis Suarez wordt door velen gezien als een van de beste spitsen ter wereld, wat ook terecht is. Hij heeft bij FC Groningen en Ajax gespeeld en is nu de sterspeler van Liverpool. Helaas heeft Luis het altijd moeilijk om zich op het veld te gedragen. Hij is al drie keer betrokken geraakt bij een bijtincident. De eerste keer was bij Ajax, toen beet hij Otman Bakkal van PSV. Dat was tevens zijn laatste wedstrijd bij Ajax voordat hij naar Liverpool verkaste. De tweede keer dat hij iemand beet was in 2012. Toen beet hij Ivanovic van Chelsea in zijn arm. De derde en (tot nu toe) de laatste keer dat hij iemand beet was tijdens de wedstrijd Urugay-Italie. Toen beet hij Giorgio Chiellini in zijn schouder.

We zijn het er denk ik allemaal mee eens dat Luis Suarez een rare vogel is maar desalniettemin een van de beste spelers ter wereld is.

WK Nieuws

Hier vind je het belangrijkste nieuws omtrent het WK! Heb je iets gemist? Geen probleem! Hier staat het belangrijkste WK nieuws.

Colombia door naar kwartfinale door Rodriguez.

Colombia heeft zich dankzij James Rodriguez geplaatst voor de kwartfinales van dit WK. Hij speelde een geweldige wedstrijd en niks leek bij hem fout te kunnen gaan. Na een klein halfuur kwam Colombia op voorsprong door een fantastische wereldgoal van Rodriguez. Hij schoot de bal met een schitterende volley via de lat in de goal. De tweede treffer van Colombia komt ook op de naam van James Rodriguez te staan. Rodriguez kon de bal eenvoudig binnentikken. Uruguay probeerde na de rust terug in de wedstrijd te komen, maar dat mocht niet baten. Colombia won de wedstrijd dus uiteindelijk met 2-0.

Brazilie op het nippertje naar de kwartfinale.

Brazilie heeft zich op het nippertje gekwalificeerd voor de kwartfinale. De ploeg van Scolari speelde 1-1 tegen Chili en na de verlenging kwamen er strafschoppen. Brazilie won met 3-2 omdat Julio Cesar twee maal een strafschop van Chili tegenhield. Hulk van Brazilie schoot nog mis. Brazilie kwam voor de verlenging nog op voorsprong via David Luiz. Na een half uur schoot Alexis Sanchez van Chili opeens de gelijkmaker binnen. Brazilie moet in de kwartfinale aantreden tegen Colombia, dat met 2-0 van Uruguay won.

v7Fki2z.jpg?1?5229

WK praat

Dit keer iets anders. Omdat @Crazy-Ghost afwezig is, gaat @KaiSkillzz een gast interviewen. De gast is deze keer @TekaLoca! @KaiSkillzz is blauw en @TekaLoca is rood.

Ik wil je welkom heten bij deze speciale editie van WK praat!

Dankje, dankje!

Nou..... we hebben er weer een weekje WK opzitten. Wat vond jij het mooiste moment en waar keek jij het meeste van op?

Als Belg zou ik de kwalificatie voor de 8e finales van België moeten opnoemen, maar er waren meer noemenswaardige dingen voor mij, waaronder de doelpunten van Neymar en Messi voor respectievelijk Brazilië en Argentinië.

Ja, Messi speelde inderdaad heel goed. Neymar en Brazilië vond ik persoonlijk wat minder. Wat vond jij van Brazilie?

Ik vond de 4-1 tegen Kameroen wel een vermakelijke partij, een wedstrijd met veel doelpunten vind ik altijd wel leuk. De wedstrijd tegen Chili vond ik wel veel minder van Brazilie, ook Neymar was niet zo goed maar dat is te danken aan de tactiek bij Chili om Neymar uit de match te houden, en dat is mooi gelukt. Hulk vond ik wel sterker dan in de vorige wedstrijden, ook al heeft hij zijn strafschop gemist...

Veel doelpunten is inderdaad het mooiste wat een voetballiefhebber kan overkomen! Brazilie werd in het begin als titelfavoriet gezien. Zie jij ze nu ook nog als favoriet?

Ze zullen het heel erg moeilijk krijgen tegen Colombia. Ik twijfel erg of Brazilië het gaat halen tegen Colombia, maar als dat lukt kunnen ze IMO wel het WK winnen.

Ik ga daarin met je mee. Dan even naar jouw eigen land. Hoe gaat het WK voor Belgie verder?

België wacht een moeilijke wedstrijd tegen de Verenigde Staten, ook met deze wedstrijd twijfel ik enorm. Als het lukt tegen de VS, zullen ze er in de volgende ronde wel uit gaan. Alles wat hierna komt is gewoon mooi meegenomen voor mij

:)

We zullen het spoedig zien. Wat denk je van de Nederlanders? Hoe ver komen zij?

Ook Nederland zal het niet op een dienblad krijgen, Mexico is een taai team. Ik verwacht wel dat ze aan het langste eind zullen trekken en in de volgende ronde zullen geraken. Ik denk dat het voor jullie ook geldt dat alles wat daarna komt gewoon mooi meegenomen is.

Ja, ik ben het roerend met je eens. Als Nederland Mexico verslaat wordt de volgende tegenstander Costa Rica of Griekenland. Op papier zijn dat duidelijk mindere teams, maar in het voetbal weet je het natuurlijk nooit! Vooraleer we afsluiten wil ik nog wat wedstrijden noemen, waar jij dan de voorspelling bij geeft.

De eerste wedstrijd is: Duitsland-Algerije.

3-1 voor Duitsland

De tweede wedstrijd: Nederland-Mexico.

2-2 en 3-2 na verlengingen, in het voordeel van Nederland

En ten slotte: Belgie-USA

2-1 voor Belgie

Ik had ook niet anders verwacht. Mag ik je hartelijk bedanken dat je de tijd hebt genomen om hieraan mee werken. Top!

Geen probleem, collega's moeten elkaar helpen. : D

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

Maurine

Dit is pas mooi! Voetbal en Braziliaanse vrouwen zijn beide het beste wat een man zich kan wensen. Wat als deze twee dingen samengaan? Dan krijg je een ware prachtvrouw waar elke man wel eens een avondje mee door wil brengen.

Maurine is een Braziliaanse voetbalster die speelt voor het nationale team van Brazilïe en voor FC Santos. Er is deze week niet veel tekst nodig om te zeggen hoe mooi en geweldig ze wel niet is. Plaatjes zeggen immers soms meer dan woorden!

FG6HEnQ.jpg?1?1357

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

3 reacties


Recommended Comments

Waarom sport? Dat kan ik toch al op internet lezen?

Tja... we hebben gezamenlijk besloten dat er weer een sportrubriek komt.

Deze blog lees je toch ook op internet puh2.gif

:7 :7

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...