Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585644

Editie 390 - Sport


OWN

574 bezichtigingen

rAa4lZu.png

Ah15J6r.pngILHR0AR.png

Welkom bij Sport! Deze week schrijft KaiSkillzz weer alleen, omdat Crazy-Ghost lekker in Spanje zit. Kai wenst Crazy-Ghost een hele fijne vakantie en schrijft met plezier deze rubriek in zijn eentje!

Nieuws

Nieuwslezers zijn vanaf deze week overbodig omdat @KaiSkillzz vanaf nu elke week het belangrijkste sportnieuws in OWN plaatst!

Dode bakkenist op Sachsenring

De Grand Prix van Duitsland op de Sachsenring is met een zwarte rand omlijst vanwege een tragisch ongeluk tijdens de kwalificatie voor de zijspancoureurs. De Duitse bakkenist Enrico Bekker verloor het leven toen hij met zijn bestuurder Kurt Hock op de vangrail knalde in de Sachsenkurve.

De Duitse combinatie ging met hun LCR-Suzuki rechtuit door het gravelpad. De zijspan vatte vlam. Voor Bekker was geen redding meer mogelijk, Hock werd naar het ziekenhuis van Chemnitz overgebracht waar hij in coma wordt gehouden. Zijn verwondingen worden ernstig genoemd.

Op verzoek van de familie van Bekker gaat de wedstrijd op de zondagmiddag door. Het betreft een race voor het wereldkampioenschap, die evenals tijdens de recente TT op Assen in het bijprogramma van de MotoGP wordt verreden.

Vorig jaar werd publiek en organisatie tijdens de Gamma Racing Day op het TT Circuit Assen opgeschrikt door een dramatisch ongeluk bij de zijspannen. Toen kwam de Zwitser Sander Pohl om het leven. Ook op 3 augustus aanstaande staat een race voor het FIM Sidecar World Championship op het programma van de Gamma Racing Day.

Cuevas verrast Verdasco in Bastad

GTAGames.nl afbeelding
De Uruguayaanse tennisser Pablo Cuevas heeft zich zaterdag verrassend geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Zweedse Bastad. De nummer 111 van de wereld was op het gravel in twee sets te sterk voor de Spanjaard Fernando Verdasco, de mondiale nummer 29: 7-6 (6) 6-3.

Fernando Verdasco heeft zich verzekerd van een plek in de finale in Bastad

Cuevas, die nog nooit een ATP-toernooi won, treft in de finale de Argentijn Carlos Berlocq of de Portugees Joao Sousa.

Opmerkelijk

Er zijn redelijk wat engnekken en andere opmerkelijke dingen in de sportwereld. Daarom laat @Crazy-Ghost elke week iets opmerkelijks zien uit de sportwereld.

Mario Balotelli

Het zal menig lezer van Sport! wel zijn opgevallen dat Mario Balotelli nog niet in opmerkelijk is verschenen. Deze opvallende voetballer die speelt voor AC Milan en voor het nationale team van Italië heeft al veel bijzondere gebeurtenissen op zijn naam staan. Hier staan er 5:

1) Toen hij nog bij Manchester City speelde gooide hij eens dartpijltjes naar jeugdspelers omdat hij zich verveelde

2) Hij nam eens zijn iPad mee naar een internationale wedstrijd omdat hij op de bank zat en zich niet wou vervelen.

3) Hij was eens op TV waar hij een AC Milan shirtje droeg, terwijl hij voor Inter speelde; de grootste rivaal van AC Milan.

4) Hij heeft ooit zijn eigen badkamer in de fik gestoken door binnen vuurwerk af te steken.

5) In het seizoen 2010-2011 had hij boetes openstaan ter waarde van $300.000

Ik denk dat we het er allemaal mee eens zijn dat Mario Balotelli maar een rare kwast is, maar toch een hele goede spits..... als hij maar wil.

YiMCSz2.jpg?1?8802

WK Nieuws

Hier vind je het belangrijkste nieuws omtrent het WK! Heb je iets gemist? Geen probleem! Hier staat het belangrijkste WK nieuws.

Drama voor Brazilië

Het gaat niet goed met het Braziliaanse elftal. Na een beschamende 1-7 nederlaag tegen Duitsland was Nederland ook met 0-3 te sterk afgelopen zaterdagavond in de strijd om de derde plek. Sommigen zeggen dat het aan de afwezigheid van Neymar ligt, en sommigen denken dat het aan de dramatische verdediging en de coach ligt. Al met al denk ik wel dat we kunnen concluderen dat er heel wat veranderd moet worden aan het Braziliaanse elftal. Of het aan de coach of aan de spelers ligt zal dan nog moeten blijken.

Duitsland en Argentinië naar de finale

Duitsland en Argentinië strijden in de finale van het WK 2014 tegen elkaar. Duitsland won in de halve finale met maar liefst 1-7 van Brazilië terwijl Argentinië van Nederland won door de strafschoppen serie te winnen. Volgens de bookmakers maakt Duitsland de meeste kans om het WK te winnen.

Het is nog niet zeker of Di Maria voor Argentinië gaat spelen aangezien hij last had van een vervelende blessure. Di Maria is een van de absolute sterspelers van Argentinië en daarom is zijn afwezigheid ook een groot gelag.

B7bcn8v.jpg?1?2088

.WK praat

Weer eens iets anders. Crazy-Ghost is afwezig en dus hebben we weer een speciale gast. Deze week gaat KaiSkillzz praten met MegaPilot over de eindfase van het WK. KaiSkillzz is rood en MegaPilot is deze week heel toepasselijk groen

MegaPilot welkom bij deze speciale editie van WK praat!

Dank u, laten we er maar aan beginnen!

Dat lijkt me een goed idee. Laten we beginnen met de uitschakeling van Nederland. Nederland maakt, zoals iedereen weet, geen kans meer op de titel maar zijn knap derde geworden. Gunde je Nederland de titel?

In vergelijking met Duitsland bijvoorbeeld niet, neen. Ik heb echt een enorme hekel aan 5-3-2. Ik geloof dat een Nederlandse 4-3-3 mogelijk was, zeker met een Depay die op de bank zit. In 2010 had ik het ze meer gegund, ik vond het toen veel leuker voetbal en eerlijk gezegd had ik het meer voor Van Marwijk.

Hoezo had je het meer voor van Marwijk? Vind je van Gaal geen goede coach?

Van Marwijk speelde aanvallend voetbal en behaalde er een prachtig resultaat mee, Nederland was net niet wereldkampioen. Van Gaal laat clubbelangen voorgaan, een andere spits dan van Persie(iemand waarmee hij moet samenwerken volgend seizoen) was allang de basis uitgeflikkerd voor zijn wanprestaties. Of neem nu de wedstrijd tegen Argentinië, waarom De Jong laten starten als je er 100% zeker van bent dat hij niet fit is? Of waarom een keeper in de goal plaatsen die z'n eerste seizoen Eredivisie achter de rug heeft terwijl je 2 ervaren Premier League keepers op de bank laat zitten? Verder heeft hij gewoon het mooie Nederlands voetbal omgevormd naar verdedigend voetbal(iets wat ze in Nederland jaren veracht hebben bij andere landen en terecht).

Ik ben het grotendeels met je eens, maar in de trainingen zal wel gebleken zijn dat Cillessen de beste eerste keus was. Schrok je trouwens van Brazilië dit toernooi?

Ach, dat Brazilië zwak is, dat zagen we in de eerste match al. Als je een penalty nodig hebt om een team als Kroatië opzij te zetten(een team dat België in de WK-kwalificatie versloeg met 0-2), dan weet je meteen dat ze geen wereldkampioen kunnen worden. Het team is ook veel te veel afhankelijk van Neymar, zonder hem zijn ze gewoon niets waard. We zeiden dit op voorhand allemaal, maar niemand had gedacht dat het zo'n zware blamage zou zijn voor Brazilië zonder hun sterspeler. 10 doelpunten tegen in 2 wedstrijden, dat is niet niks. En dat moet je rekening houden met een Duitsland dat Brazilië niet wou vernederen(Löw zou iets gelijkaardigs in de rust gezegd hebben) en een Nederland dat zich nog relatief ingehouden heeft.

Dus volgens jou was Duitsland niet super sterk maar was Brazilië gewoon heel erg zwak?

Duitsland is niet super sterk, ze waren gewoon dodelijk efficiënt tegen een wel heel erg zwak Brazilië. Het valt af te wachten hoe ze het gaan doen tegen een team dat alles heel goed gesloten kan houden zoals Argentinië. Niet vergeten dat dit Duitsland maar met het kleinste verschil kon winnen van de VS en gelijkspeelde tegen een land als Ghana. Dan ben je niet super sterk. De wedstrijd tegen Portugal was voorbij na die terechte penalty en die rode kaart, dan winnen veel landen met een score als 4-0.

Dat klopt helemaal, maar toch zie ik ze nog steeds als de grote kanshebber op de wereldtitel en denk ik dat ze vanavond winnen van Argentinië. Hoe gaat de finale volgens jou verlopen?

Oh, maar begrijp me niet verkeerd hé, ik zie ze ook wel winnen van Argentinië. Ik voorspel een saaie wedstrijd omdat beide ploegen voorzichtig gaan spelen en vooral Argentinië gaat de match op slot zetten. Al denk ik dat de Duitsers daar in de reguliere speeltijd of de verlengingen minstens één keer gaan doorbreken en scoren.

Oh nee ik begrijp je helemaal hoor. Dan nog even een kort vraagje vooraleer we dit afsluiten. Varane, Pogba en Depay zijn genomineerd voor het beste jonge talent van het WK. Wie verdient er volgens jou deze prijs?

Goeie vraag. Depay heeft in mijn ogen te weinig gespeeld om deze prijs in ontvangst te nemen, Pogba heeft een enorm vuile en tevens onbestrafte fout gemaakt met zijn elleboog en Varane was relatief onzichtbaar. Geef mij dan maar Varane als ik echt iemand moet kiezen.

Oké dat is dan duidelijk. Ik wil je heel erg bedanken dat je deel hebt genomen aan dit interview

:D

Graag gedaan!

Sportbabe van de week

Wekelijks sluit @Crazy-Ghost de week af met een sportbabe. Voor de vorm wordt er ook nog wat verteld over de sporter, maar dat zal de meeste mannen een worst wezen.

De sportbabe van de week is deze week Desiree van Lunteren. Zij is een jonge voetbalster die ook uitkomt voor het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal. Ze speelt tegenwoordig voor Ajax, maar ze heeft in het verleden ook voor AZ en Telstar gespeeld. Is het geen schoonheid? Plaatjes zeggen vaak meer dan woorden, en zeker als het de sportbabe van de week betreft.

media_xll_1901704.jpg

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...