Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581452

Editie 390 - Interview


OWN

479 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

umvKHFL.png

Jesperkaj, m'kay!


Jesperkaj! Welkom! Hoe is het ermee?

Met mij gaat alles goed. Leuk om weer eens geïnterviewd te worden.

Sinds wanneer is het al geleden dan?

Ik geloof dat mijn laatste interview in 2010 was, dus vier jaar geleden

Met bijna 8 jaar op het klokje kunnen we je wel een veteraan noemen. Sta je daar soms bij stil?

Moeilijk. Ik maak deel uit van de oudere generatie forumleden die nog actief is, maar ik probeer vaak naar het heden te kijken dan naar het verleden. Ik sta er dus eigenlijk niet bij stil, al heb ik wel mooie herinneringen aan de tijden dat je mij nog niet kon beschouwen als een veteraan.

Als je een keuze moet maken: nu of toen?

De sfeer op het forum was vroeger absoluut beter. Alles was in mijn ogen veel gemoedelijker, iets wat ik tegenwoordig nauwelijks evenaar. Qua persoonlijke prestaties zou ik voor het heden kiezen. Ik ben crewlid op een groot forum en ik ben co-leader van de grootste gang van GTAforum. Dat zijn prestaties waar ik trots op mag zijn.

7 allerheiligen geleden registreerde je je, op 1 november 2006. Simpele vraag dan: waarom?

Als ik mij goed kan herinneren registreerde ik op het forum voor een vraag omtrent GTA Liberty City Stories. Ik bezocht het forum al maanden als gast voordat ik een account aanmaakte, maar voor die vraag was ik toch genoodzaakt om een account aan te maken.

12 jaar was je toen. En toch al GTA spelen? Tegenwoordig zal dat wel een normale zaak zijn, maar toen ook?

Ik registreerde twee weken voor mijn verjaardag, dus ik was op de dag van registratie 11 jaar. Het spelen van GTA was superpopulair onder mijn vriendengroep. We konden dagen op school praten over al onze gebeurtenissen rondom GTA Vice City en GTA San Andreas. Ik kon daar natuurlijk niet op achterblijven en nam deel aan de hype, iets wat een groot succes is gebleken.

Ja, slecht gerekend van me. Heb je dan voor je verjaardag misschien een kopie van een GTA gekregen?

Nee, ik heb GTA altijd zelf moeten aanschaffen.

Heb je ooit genoeg gehad van het forum? Zo erg dat je gewoon weg wilde?

Ik heb een aantal keren afscheid van het forum genomen. In mijn forumcarrière heb ik vaak last van pieken en dalen gehad. Op de momenten van dalen had ik vrijwel geen interesse in GTA en het forum, waardoor ik vaak genoeg bij mezelf dacht om er definitief een punt achter te zetten. Maar vaak is het toen weer bij mij gaan kriebelen en ben ik eigenlijk nooit langdurig weggeweest.

Hoe lang duurde je langste afwezigheid, en wanneer was dat?

Dat was geloof ik in 2011, waarbij ik enkele maanden niet op het forum verscheen.

Met Vice City als favoriete GTA geef ik je snel even een digitale high-five. Net zoals bij velen, de nostalgie die niet verslaan kan worden?

De sfeer, de setting, een simpel, maar ook zo goed verhaal. GTA Vice City heeft toendertijd echt mijn hart veroverd en ik heb er nooit meer afscheid van genomen. Ik heb zelf ontzettend veel herinneringen overgehouden aan het spelen van GTA Vice City. Bij GTA San Andreas heb ik hetzelfde gevoel, al overtreft het GTA Vice City niet qua sfeer en zijn mijn nummer één en twee duidelijk gekozen.

Ik ken het gevoel...

Nog een high-five. San Francisco is gewoon de coolste stad ter wereld. Na Antwerpen, uiteraard. Waarom bij jou deze liefde, en in het specifiek voor Lombard Street?

Mijn liefde voor San Francisco is ontstaan toen ik de stad vijf jaar geleden voor het eerst bezocht. De vipe die door de stad gaat, is zo anders dan in andere Amerikaanse steden, buiten New York waar ik dezelfde vipe meemaakte vorig jaar. De stad leeft, er is overal iets te zien en je raakt er niet op uitgekeken. Drie jaar geleden bezocht ik San Francisco voor een tweede keer en hield ik hetzelfde gevoel. Ik zou de stad graag nog eens een keer willen bezoeken.

Ik zou de stad ook ontzettend graag eens bezoeken. De Golden Gate in de mist moet gewoon zo fascinerend zijn... En hoe zit het met Lombard Street, de kronkelige straat op je profiel?

De Golden Gate Bridge is ontzettend mooi in de mist. In de archieven van mijn blog (voor iedereen toegankelijk) is een foto te bewonderen van die situatie.

Lombard Street is een iconische plek in San Francisco, zowel in Real Life als in San Fierro. Het is een welbekende plek die iedereen wel kent, dus dat ik die straat heb mogen fotograferen is natuurlijk wel iets bijzonders.

Je zit al een tijd bij The Oceans als co-leader, als ik me niet vergis. Waarin manifesteert dat zich? Waarin help je mee?

Achter de schermen wordt een hoop werk verricht om alles in goede banen te leiden. In projecten als The Oceans Casino hebben bijna een aantal dagen dag en nacht gewerkt om al onze ideeën en uitwerkingen in één geheel te krijgen en dat is ons met succes gelukt. Ik ben als co-leader vaak achter deze schermen te vinden en dat doe ik met veel plezier.

De Zomerspelen zijn er nu al, in 2014, het jaar van de Winterspelen. Niet dat ik het erg vind, integendeel. Op zich een interessante contest, en die prijzenkast... Was dat een poging om meer deelnemers te trekken, of had er misschien nog iemand een kopie in de kast liggen?

Om veel en enthousiast publiek te trekken heb je ook daadwerkelijk een publiekstrekker nodig. Hiermee proberen wij onze deelnemers te stimuleren om aan alle activiteiten actief mee te doen (indien mogelijk). Of het nut heeft en een succes kan worden kan ik voor nu nog niet zeggen, maar ik heb er goede hoop op.

Is dit dan niet een beetje oneerlijk, naar andere organisators, die zich GTA V niet kunnen veroorloven? Steunt een contest niet op zichzelf, in de plaats van op een prijs?

Dat is een keuze van de leiding binnen The Oceans geweest om grote prijzen aan de winnaars weg te geven. De competitie om plek een zal dan een stuk spannender zijn. Als wij enkel een award prijsgeven, zal dat voor iemand een reden zijn om niet mee te doen. Ik zie het geven als zo’n prijs niet als iets oneerlijks, wij willen enkel op deze manier de competitie vergroten. En voor zo’n lang evenement is dat zeker nodig om iedereen actief deel te laten nemen.

Vertel ons eens wat meer over (jouw liefde voor) Hertog Jan!

Mijn favoriete alcoholische drank van alle verkrijgbare alcoholische dranken in Nederland. Ik ben graag in om mijn horizon te verbreden en andere bieren te proberen, maar vaak denk ik dan toch aan de smaak van een Hertog Jan. Want als het kan, een Hertog Jan!

Van in Nederland... Maar niet wereldwijd?

Amerikaanse bieren zijn in ieder geval niet mijn ding. Voor de rest ben ik niet bekend met bieren van buiten Nederland. Als jij een goed Belgisch biertje weet, dan sta ik daar zeker voor open.

Daar kan ik je niet mee verderhelpen, maar ik kan je wel bedanken voor dit toffe interview!

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...