Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580240

Editie 390 - OWNews


OWN

1051 bezichtigingen

ownews6zkyq.png

eu9qYED.png

Voorwoord

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zondag 13 juli: Welkom bij een splinternieuwe OWNews. Deze editie staat weer vol met opmerkelijk nieuws wat je deze week misschien hebt gemist. Graag wil ik even je geheugen opfrissen want het forum kent immers geweldige uitspraken en discussies. Daarom heb ik een handje vol nieuws verzameld en uitgebreid verslagen in deze rubriek.

Ook volgende week wordt weer een leuke week dus pak je agenda erbij want er zijn weer genoeg verjaardagen en jubilea's wat niet vergeten mogen worden. Bovendien zijn er tal van contests aan de gang die je absoluut niet mag missen. Schrijf je in of volg ze op de voet.

Ik wens je veel lees plezier en vergeet niet om je mening achter te laten!

hoogtepuntenn2qwd.png

Geen hoogtepunt bereikt deze week!

09af900313d7b1f0374ccc9dc40a67d9f4a93c10189cc357b7298c264bb26635.jpg

dezeweek4vcgg.png

Als er een belg over de dam is...

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Maandag 7 juli: Eindelijk is het dan zover! @MegaPilot en @Phoenyxar hebben eindelijk geen argumenten meer om Nederland in een slecht daglicht te zetten. De keiharde argumenten van de heren tegen Nederland in de wedstrijd tegen Costa Rica zijn nietig verklaard door niemand minder dan onze eigen Global Moderator @-Matthijs-. Een kleine dialoog van het gesprek:

Als Nederland 2 strafschoppen was ontnomen en Costa Rica was door op penalties zat je nu gewoon te janken op de scheidsrechter. Dat je nog niet eens toegeeft dat je door bent vanwege de scheidsrechter is echt klein. 2 penalties TEGEN je ploeg zijn bij een 0-0 stand niet gegeven, en jij vindt niet dat je de scheidsrechter mee had of dat dat de wedstrijd ook nog maar beïnvloed heeft? Ja hoor. emo.gif

En het gaat er belange niet om dat Costa Rica de penalties verdient, het waren gewoon penaltyfouten, dus ze moesten worden gegeven. Staat volledig los van het feit dat Costa Rica het helemaal niet verdiende om door te gaan.

Het lijkt wel alsof de enige 'punten' die jij probeert te maken hypotheses zijn. Als dit, dat, zus en zo. Het waren geen strafschoppen, dus het is ook niet eens relevant.

Alle drie sensationele kranten (zeker HLN).

Dus? Dat rechtvaardigt het niet.

Daarbij is het opiniestuk ook maar een opiniestuk (en niet zo achterlijk als je voorstelt) Sterk verwoord (te sterk?), maar met een waarheid.

Kennelijk is-ie geforceerd tegendraads, dat maak ik althans op uit z'n inleiding, maar het gal spuwt er nog steeds aan alle kanten uit.

Nou, zo'n opiniestuk is deel van de media. Stellen dat dit opiniestuk een tendens voorstelt is overdreven.

Je kunt niet ontkennen dat de media invloed heeft op de gedachtegang bij mensen en onderbuikgevoelens aanwakkert/versterkt.

Steken onder water? Toch gewoon de waarheid? Ik heb ook met momenten vraagtekens gehad bij beslissingen van de scheidsrechter. Nederland was de betere ploeg, maar die beslissingen zijn echt wel wedstrijdbeslissend geweest en moet je toch gewoon vermelden. Dat moet je toch ook wel begrijpen?

Nee, niet de waarheid. Voor de tweede keer: Ik ontken nergens dat die zaken helemaal niet aangehaald moeten worden. Tuurlijk moeten die dat, want het is onderdeel van de wedstrijd. Echter, jullie willen veel te graag de indruk wekken dat er per definitie een penalty gegeven had moeten worden en dat de scheidsrechter in ons voordeel floot. Ik heb nog even bij ESPN, TheGuardian, BBC en BILD gekeken, maar nergens zie ik zo nadrukkelijk en geaccentueerd deze zaken terug, als het al ter sprake kwam. Typisch.

Natuurlijk heb je een bepaalde bril op. Objectiviteit is een ideaal en opperen dat je daadwerkelijk objectief iets bekijkt is onzin.

Ik zeg niet dat je blind bent, maar gewend (na deze weken niet meer dan logisch) aan de eigen media en dus een ander perspectief niet altijd op dezelfde manier kunt plaatsen als dat van een eigen media. Een groot verschil, maar je lijkt het te negeren.

Objectief is in de puurste vorm van betekenis dan niet het juiste woord, ik probeer enkel duidelijk te maken dat ik niet alle beslissingen klakkeloos in ons voordeel bejubel en alle beslissingen in ons nadeel bekritiseer. Evenmin bekritiseer ik negatieve kritiek, waar dan ook, mits deze terecht is. Mijn perspectief wordt niet gevormd door wat er hier in Nederland geschreven wordt, maar door wat ik zelf zie. Het heeft ook geen zin om langer vol te houden dat mijn perspectief anders is omdat ik 'iets' gewend ben, dan zou ik deze ongein namelijk ook op andere plekken gelezen moeten hebben. Het is ook nog eens kort door de bocht, want blijven beweren dat het zogenaamd aan mijn perspectief schort, getuigt ook niet van erg veel perspectief van jouw kant. Ik heb de herhalingen al tig keer bekeken om me in ieder geval open te stellen voor jullie uitgangspunt, maar het is er gewoon niet.

Ik zeg toch ook niet dat je dat kunt? Heel dit gesprek gaat over de reactie van media en hoe je daarop reageert. Daarbij is het niet meer dan de logica dat een ander perspectief op een andere manier overkomt. Het is alleen triest dat jij op basis van die enkele artikels gelijk conclusies trekt over een grote groep.

Nogal bekrompen om daar zo gemakshalve maar even vanuit te gaan, vind je niet? Dit is een discussie over zure reacties die ik waargenomen en aangehaald heb, niet over letterlijk elke Belg. Dat maak jij ervan.

Dit zijn natuurlijk keiharde feiten die -Matthijs- erbij haalt en daar kon MegaPilot dan ook niet meer om heen. Zijn nederlaag gaf hij dan ook vrijwel direct toe door het volgende te posten:

Het lijkt wel alsof de enige 'punten' die jij probeert te maken hypotheses zijn. Als dit, dat, zus en zo. Het waren geen strafschoppen, dus het is ook niet eens relevant.

:7

Laten we hier maar stoppen.

Hierbij beeindigen we een stukje forum geschiedenis. Een stukje waar we eigenlijk al een poosje baat bij hadden.

'Unsolved mystery'

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Dinsdag 8 juli: Het topic over het langst bewaarde geheim is afgestoft. De mysterie over de mysterieuze UFO's en aliens in Los Santos maakt alle fanatieke gamers van GTA V gek. Wat betekent de kaart, wat zijn de aanknoop punten? Niemand weet het, al lijkt een fransoos er redelijk dichtbij te komen. Met een filmreeks van 10 filmpjes op YouTube gaat hij alle aanwijzingen bij langs om zo tot het antwoord te komen. Helaas zonder resultaat maar hij brengt wel dingen aan het licht die vele fans nog niet wisten. Benieuwd wat het is? Kijk dan in dit topic en deel je mening en bevindingen.

Een warm welkom

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Woensdag 9 juli: heeft zich recentelijk aangemeld op het forum en maakt dat dan ook direct bekend. Veel nieuwe leden gluren even wat rond en besluiten daarna om te blijven of niet. Mystik41-NL heeft direct ingezien dat we een warme community zijn die elkaar proberen te helpen op welke mogelijke manier dan ook. Uit blijk van waardering blijft hij dan ook op het forum rondzwerven. Dankzij zoveel positieve eigenschappen van het forum besloot deze beste jongeman zich voor te stellen. Hoe hij dat heeft gedaan, kun je hier lezen. Helaas is het topic niet meer open om reacties achter te laten, maar net als bij andere leden kun je hem ook een PB sturen.

Gamen voor een goed doel

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Donderdag 10 juli: De Zomerspelen van The Oceans is vandaag officieel van start gegaan, een dag later dan oorspronkelijk de bedoeling was. De 'TOC' crew gaf de volgende verklaring voor de vertraging:

"Wegens een klein technisch mankement konden wij onze spelen niet op tijd online zetten. Het spijt ons voor dit voorval. Uiteindelijk staat het toch online en we wensen de deelnemers dan ook veel succes en plezier tijdens de spelen!"

Beter laat dan nooit, toch? Wil je ook deelnemen en kans maken op een exemplaar van GTA V of een tegoedbon van 50 euro? Dat kan! Het enige wat je hoeft te doen is hier klikken en de rest wijst zich vanzelf.

Blokkade

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Vrijdag 11 juli: @TekaLoca vroeg zich vandaag af hoe hij iemand kon deblokkeren op Skype. Het antwoord is natuurlijk niet zo moeilijk: Die persoon uberhaupt niet blokkeren maar daar was het al te laat voor. Onze Teka wou toch wel weer graag met de persoon in kwestie praten dus een oplossing moest er komen. Het was dan ook een hele opluchting toen zijn goede vriend en mede ganglid @_Night-Men_ hem het verlossende antwoord gaf. Vanaf nu kan iedereen TekaLoca weer bereiken op Skype. Of je het wilt is ten tweede natuurlijk.

Test je muziekkennis!

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zaterdag 12 juli: The Oceans hebben wederom een nieuwe contest in het leven geroepen waarbij je kennis van Muziek op de proef wordt gesteld. Elke dag van week 29 wordt er een beschrijving gegeven die op een liedje slaat in een bepaalde categorie. Klopt, als ik het zo zeg klinkt het een beetje vaag. Even een voorbeeld:

"De koningen luistert naar Lady Gaga op de radio" - Queen - Radio Gaga

In de Nederlands zin staan dus verwijzingen naar het liedje van Queen. Natuurlijk is deze wel wat simpel maar de raadsel van volgende week zullen wel wat pittiger zijn. Wil je mee doen? Dat kan! Klik hier voor het hoofdtopic voor meer informatie!

Luiz krijgt nog steeds geen chips

GTAGames.nl afbeelding
GTAForum - Zondag 13 juli: Nederland heeft het gepresteerd om toch derde te worden met een leuk aantal doelpunten (3). Als Brazilie niet al genoeg was vernederd, dan doet dit er nog wel een schepje boven op. Door de derde plek te behalen krijgt Nederland nu 2 miljoen euro meer dan de vierde plek. Onderaan de streep neemt Nederland maar liefst 22 miljoen euro mee naar huis.

Voor uitgebreid sportnieuws mag ik je doorverwijzen naar onze Sport rubriek!

volgendeweekirct4.png

Verjaardagen

GTAGames.nl afbeelding
@GrandTheftHaye wordt op 18 juli 16 jaar oud. Iets wat 'vroeger' een leuke leeftijd was aangezien je vanaf die leeftijd mocht drinken, roken en scooter rijden (na het halen van alleen de theorie). Helaas is dat tegenwoordig niet meer zo en daarom is 16 dan ook niet echt speciaal meer. Het is natuurlijk wel een mijlpaal voor deze jongeman. Om zijn carriere op het forum even in het zonnetje te zetten, gaan we terug naar 5 januari 2013.

Op deze bijzondere zaterdag besloot GrandTheftHaye zich op het forum, wat hij al regelmatig bezocht dankzij WikiGTA, te registreren. Een keus die we allemaal hebben meegemaakt en waarschijnlijk ook nog wel weten. Al gauw vond Haye zijn weg door het forum en is hij blijven plakken. Hij vond GTA IV een geruime tijd zijn favoriete GTA totdat GTA V uitkwam. Eenmaal opgestart betekende voor hem een hele nieuwe belevenis en bestempelde het dan ook direct tot zijn favoriete GTA. En dat zien we terug op het forum want voornamelijk in het Snapmatic topic in het GTA V subforum wordt hij regelmatig gespot met hele mooie kiekjes waarvan je niet dacht dat het mogelijk kon zijn in GTA V. Hij is dus heel gedreven met zijn favoriete game.

Buiten GTA V is hij ook nog eens lid van The Underground waar hij nu al ruim een jaar genesteld zit. Hij voelt zich daar helemaal thuis, net als de rest van het ondergrondse. Haye is dus een lekker actief lid, die zijn sporen in het positieve achter laat. Bij deze wil ik je dan ook een fijne verjaardag toewensen!

Jubilea

GTAGames.nl afbeelding
@.Timothy viert op 16 juli zijn 8-jarige jubileum en dat mag gehele forum weten. Maar wat weten wij van hem, op zijn blauwe jasje na dan. Hier komt ie:

Hij registreerde zich op 16 juli 2006 en dat is al best een tijdje terug. Na een tijdje rondkijken en hier en daar wat posten, zag hij een gang waar hij interesse in had. Iets wat wel bij hem paste. Het was The Oceans en daar had hij het dan ook prima naar zijn zin. Nog geen maand later werd hij beloond met een zwart jasje, hij werd Superlid. Iets waar hij trots op was en bovendien ook heel erg dankbaar voor was. Zijn inzet en loyaliteit werd een jaar later nogmaals beloond want hij kreeg in januari van 2008 een groene jas toegereikt. Natuurlijk wordt je dan des te meer gemotiveerd om goed werk te leveren aan het forum. Hij verrichtte dan ook uitzonderlijk goede prestaties. Op 9 september van 2009 werd aan hem gevraagd om mede-moderator te worden van het GTA San Andreas subforum. Zo'n kans laat je natuurlijk niet lopen en hierbij werd zijn blauwe jas een feit. Eveneens kreeg hij op diezelfde dag promotie tot WikiGTA-medewerker. Een taak wat hij tot op de dag vandaag nog met vol plezier doet, net als de moderator taken.

Bij deze wil ik .Timothy een fijne jubileum toe wensen en dat hij er nog vele jaren mag zijn!

Dit was OWNews voor deze week. Volgende week kunt u uiteraard een nieuw stukje verwachten. Hebt u nieuws waarvan u denkt dat het hier thuis hoort? Meldt het dan even door hier te klikken. Hartelijk dank! :)

8 reacties


Recommended Comments

Eindelijk is het dan zover! MegaPilot en Phoenyxar hebben eindelijk geen argumenten meer om Nederland in een slecht daglicht te zetten.

Sorry hoor, maar dit is de reinste onzin.

Ik en MegaPilot reageerde op Mathijs' dwaze haatreactie jegens de Belgen en dan zouden wij Nederland in een slecht daglicht zetten? Wat een onzin.

Link to comment
Zijn nederlaag gaf hij dan ook vrijwel direct toe door het volgende te posten:
Ik geef geen nederlaag toe, ik zag geen heil in verder discussiëren met iemand die 2 discutabele penaltyfouten ontkent.

Wat een laffe, zielige rubriek is dit zeg.

Link to comment

Niemand 'wint', als deze rubriek dat wil suggereren. Het is iets waar Phoenyxar, Megapilot en ik simpelweg nooit uit zullen komen, want we hebben allen een mening waar we geenszins van afwijken. Volgens mij zijn we verstandig genoeg om dat van elkaar ook gewoon in te zien en er daarom verder niet tot aan het einde der tijden over door te keuvelen.

Overigens is wat je nu doet, Erwin, ook precies mijn punt van discussie geweest: insinueren.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...