Jump to content

The Underground

  • entries
    25
  • comments
    188
  • views
    34,003

Multi Theft Auto


Phoenyxar

2,198 views

 Share

Geschreven door TU-ganglid @Sir_Ballas

Iedereen op dit forum kent waarschijnlijk Multi Theft Auto of MTA wel. Zo niet: ga het eens proberen. Ik weet zeker dat je het leuk zal vinden. Maar goed, zoals met alle dingen in het leven, komt ook dit tot een einde. Natuurlijk hoop je dat dit nog heel lang duurt, maar je weet dat het ooit komt. Diep van binnen maakt me dit heel verdrietig. Want het is jammer. Ik, en velen met mij, hebben ontzettend veel plezier beleeft aan dit simpele, doch amusante spelletje. Want wat was er wat je niet kon doen? Alles was mogelijk, met een beetje fantasie, genoeg ervaring en deskundigheid van modden. En zelfs dit was niet altijd nodig, want met de Map Editor kan iedere leek een leuk deathmatch mapje in elkaar flansen. En om dan te weten dat in 10, 15, misschien zelfs 20 jaar (dat hoop ik tenminste niet), dit alles niet meer mogelijk is. Puur omdat het in een diep gat der vergetelheid geraakt. Grand Theft Auto Online wordt wellicht het nieuwe MTA. Maar het zal nooit het oude, vertrouwde gevoel teruggeven. Want dat is voor mij de reden dat ik MTA steeds opnieuw speel. Het voelt vertrouwd, het voelt als het warme gevoel dat je krijgt als je de hand aan jezelf slaat. Het voelt lekker, even helemaal niks. Geen gezeur met n00bs die je om geen reden neerschieten. Geen gezeur met n00bs die mercenaries op je afsturen, of met een tank over je heen proberen te rijden, of meer van die ongein. Nee, dat zijn al 3 redenen voor mij of never nooit GTA:O te gaan spelen. Natuurlijk, met MTA heb je daar ook last van, maar toch in mindere mate. Het is ook minder erg, omdat je in bepaalde servers geen geld verliest, en je kan jezelf eventuele verloren wapens gewoon teruggeven. En in de servers waarin je wel geld verliest, en je je wapens niet kan toe-eigenen, is er geen mogelijkheid om een tank te bemachtigen. Dat vindt ik ook een mooie kant aan MTA. De servereigenaar bepaalt zelf hoe hij (of zij!) zijn/haar server wil hebben. Geen tanks? Geen tanks. Geen Hunters? Geen Hunters. Bij GTA:O kan dit (nog) niet, waardoor mensen het snel zat worden om afgeschoten te worden. Wellicht is dit dan een manier om meer mensen terug te krijgen naar MTA? Wie weet. Misschien wel,misschien niet. Maar wat wel zeker is, is dat ik nu MTA ga spelen. For good ol’ times.

Bert

 Share

12 Comments


Recommended Comments

Ik ben van mening dat SA-MP beter werkt dat MTA. Na 5 jaar op SA-MP te hebben gespeeld durf ik die discussie wel aan. Daarnaast is het lastig om een goede server te vinden die je bevalt, in mijn geval was het destijds een Duitse. Tegenwoordig is grotendeels Russisch of Pools als ik me niet vergis.

Link to comment

Ik ben het eens met Erwin, ik heb best wel een lange tijd op een San Andreas Multiplayer gespeeld, en ik vond persoonlijk dat Multi Theft Auto altijd enorm traag was bij mij, terwijl dat niet het geval was met San Andreas Multiplayer. Alhoewel ik ook niet actief was op Multi Theft Auto, zal ik niet de herinneringen vergeten die ik had met de meetings van GTAForum. ;)

Link to comment

Dat mag dan zo zijn maar mods die beter werken, hebben meer gebruikers ;)

Misschien is dat de reden dat MTA minder gebruikers krijgt omdat ze over stappen naar SAMP?

Link to comment

De reden dar SA-MP meer spelers heeft is simpelweg doordat ze door hun naam eerder te vinden zijn op google. In het algemeen vertrekken SA-MP spelers meer naar MTA inplaats van omgekeerd. Echter in de meeste gevallen blijven ze deze wel beiden spelen. Beide mods groeien nog steeds en beide mods hebben hun positieve en negatieve kanten. Qua modden van het spel werkt het goed op beiden buiten het feit dat server eigenaren bepaalde mods voor beveiligingsredenen kunnen weigeren.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...