Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580486

Editie 393 - Interview


OWN

448 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

umvKHFL.png

Onze vriend Diedrik, @Dippie, beter gezegd, komt hier eens wat vertellen over zichzelf. Leer deze jongeman een beetje beter kennen, lees verder!


Wanneer heb je je geregistreerd, en waarom?

Op 6 oktober 2010 heb ik me geregistreerd. Ik weet niet precies waarom, maar het zal te maken hebben gehad met GTA Vice City of GTA San Andreas. Ik bezocht de GTA Wiki eerder al, omdat ik niet verder kwam bij sommige missies. Toen waren de walk throughs ontzettend makkelijk. Toen ik eens vast kwam te zitten met de vliegmissies in GTA San Andreas, heb ik een savegame gedwonload van de laatste vliegmissie, zodat ik gewoon verder kon met het spel, want in vliegen was ik echt niet goed. Het is goed mogelijk dat dat ook de reden is dat ik me geregistreerd heb op dit forum. Toen bleef het wat bij vragen stellen op het forum en de GTA Wiki doornemen, om verder te kunnen komen in de games.

Sinds anderhalf jaar ben ik veel actiever geworden op het forum, omdat ik toen inzag dat het best wel gezellig is om hier wat rond te hangen.

Dippie... Leg nog eens uit hoe dat zit. Je echte naam is Diedrik, is Dippie hoe je vrienden je noemen, of?

Jaren terug (misschien wel al 8 jaar) begon iemand van de keetgroep waar ik bij zit me Dippie te noemen. In eerste instantie was het alleen hem die dat riep, maar later nam de rest de bijnaam ook over. Tegenwoordig is het zo ongeveer m'n tweede naam geworden. Zelfs op school werd ik door een leraar met Dippie aangesproken. Daar had ik zelf geen enkel probleem mee.

Op het forum heette ik eerst Doemar, omdat dat m'n eerste 'internetnaam' was. Nadat ik hier actiever werd begon ik me te ergeren aan die naam, want veel mensen dachten dat ik van was van de band Doe Maar, maar dat is niet zo. Ik wilde wat een persoonlijkere naam hebben, wat eerst Dippie94 werd, omdat ik in '94 ben geboren. Uiteindelijk heb ik gevraagd of de admins de twee cijfers wilden verwijderen, en zo ben ik tot de naam Dippie gekomen om dit forum, en dat zal niet meer veranderen.

Als 19-jarige vermoed ik dat je nog studeert. Wat doe je, en wat zou je daarmee willen bereiken?

Dit jaar heb ik mijn diploma gehaald voor een MBO ICT (Niveau 3)-opleiding. Officieel heet die opleiding Medewerker beheer ICT, maar dat vind ik zo lang. Ik ben ontzettend blij dat ik klaar ben. Ik heb nu eindelijk een diploma en ik ben van die slechte opleiding af. Computers reparen vind ik leuk, maar het beheren van een netwerk trekt me niet zo. Vooral omdat je dan vaak op de zaak achter een computerscherm zit, en ik kan niet stilzitten.

Na de zomer ga ik beginnen met een nieuwe opleiding: Podium- en Evenemententechniek (MBO, Niveau 4). Binnen de opleiding heb ik gekozen voor de richting geluidstechniek. Ik heb 5 jaar in een band gespeeld, doe radiotechniek bij de lokale omroep en luister veel naar muziek. Zo ben ik me gaan interesseren voor geluidstechniek. En dan is deze opleiding een vrij logische keus. Ook vind ik goed geluid ontzettend belangrijk. Een muzieknummer met een bagger audiokwaliteit vind ik helemaal niks, dan zet ik het nummer direct uit en zoek ik naar een goede versie van hetzelfde nummer.

Het belangrijkste: doe je het graag?

Zoals ik al aangaf vind ik het repareren van computers leuk om te doen. Ik help regelmatig buren en ben af en toe ook actief in het dorpshuis met ICT-gerelateerde zaken. Ik geef altijd garantie op een reparatie, wat wil zeggen dat ik een probleem die optreedt nadat ik de computer in handen heb gehad, kosteloos herstel. Dit kweekt vertrouwen bij mijn klanten, maar nog nooit heb ik een systeem binnen de 'garantie' terug zien komen.

Met geluid ben ik ontzettend graag bezig. Ik heb een cadeau voor mezelf gekocht, omdat ik geslaagd ben. Dit was een geluidskaart voor in de PC en een ontzettend goede headset. En ja, deze twee apparaten zorgen voor ontzettend goed geluid. Verder vind ik het nog steeds leuk om als vrijwilliger de geluidstechniek bij de lokale radio te doen, dus ook dat zit wel goed.

Ik zie een mooie rode kar staan, is dat misschien ook een bezigheid? Of is het gewoon een liefde voor sportwagens?

De auto in mijn avatar is een Honda S2000. Het is een roadster die relatief betaalbaar is, en ik vind het gewoon een prachtige auto. Daarnaast is Honda een betrouwbaar en degelijk automerk (haters gonna hate...). Ik had het ontzettend leuk gevonden als ik die auto nu al zou hebben, maar dat kan ik nog lang niet betalen. Het is meer dat ik graag naar sportwagens kijk, maar lang niet alle sportwagens vind ik mooi. Wel zou ik deze auto later ontzettend graag in m'n garage hebben staan, maar dat is natuurlijk nog maar afwachten.

En radio maken, zie ik ook op je profiel staan? Heb je een eigen programma? Vertel wat meer!

Net heb ik ook al wat verteld over mijn radiowerk, maar ik kan er uiteraard meer over vertellen.

Ik zit nu zo'n 8 jaar bij de lokale omroep. Dit begon met een maatschappelijke stage waarbij ik mee keek op de radio- en tv-afdeling. Na mijn maatschappelijke stage ben ik bij de radio-afdeling blijven plakken. Ik heb geen eigen programma, maar in de toekomst wil ik dat wel graag doen. Nu doe ik de radiotechniek bij de sportuitzending op zaterdagmiddag. We volgen hier de lokale voetbalploegen (uit de gemeente) en nemen voor de rest veel lokaal, regionaal, nationaal en internationaal sportnieuws door in de uitzending. Uiteraard word het programma opgevuld met muziek die ik uitkies. Er is altijd ruimte voor verzoekjes, dus je hoeft alleen maar te bellen om een verzoekje door te geven, en hij wordt gedraaid. Verder nemen we ook grote regionale sportwedstrijden mee, zoals het skútsjesilen, fierljeppen en kaatsen. Alle drie zijn dat typisch Friese sporten, want de uitzending natuurlijk vrij uniek maakt.

Als radiowerker zul je toch zeker met muziek bezig zijn. Waar luister je op het moment zoal naar?

De muziek waar ik naar luister is breed. Ik luister van dance tot rock en van pop tot progressieve metal. Heavy metal, hardcore en hardstyle zijn genres waar ik absoluut niet naar luister, omdat ik dat gewoon niks aan vind. De bands waar ik naar luister verschillen eigenlijk wel per dag. Ik heb niet één favoriet, maar wel meerdere, waaronder Queen, Bruce Springsteen, Dropkick Murphys, Tim Knol, Acda en de Munnik en Racoon.

Mijn laatste deductieve afleiding is dat je bij SC Heerenveen speelt. Heb je daar een tof team? Of misschien een leuke anekdote om te delen!

Ik speel geen voetbal, ik ben alleen fan van SC Heerenveen. Vroeger heb ik wel gevoetbald, maar ik voelde me niet echt thuis bij m'n teamgenoten. Daardoor ben ik ook gestopt. Misschien was dat een domme beslissing, dat weet ik niet, maar ik heb er niet direct spijt van. Verder volg ik vooral de Eredivisie en af en toe de Jupiler League. Buitenlands voetbal interesseert me nog niet zoveel. En als Fries is het natuurlijk niet gek dat je fan bent van SC Heerenveen. De trots van Friesland.

Mijn detectiveskills ook hé...

Verder zit je nu al een lange tijd bij Sans Scrupules, wat heeft je die keuze doen maken?

Ik zat eerst in een niet goed lopende gang (namen hoeven niet te worden genoemd). Nadat ik daar vertrokken was, werd ik door Sans Scrupules benaderd. Het leek me een leuke gang, en de gangscene zij me toen nog niet zoveel, dus ben ik daar gaan joinen. Het is ontzettend leuke groep waarmee je ontzettend kunt lachen, maar ook over serieuze onderwerpen kunt praten. Verder is de sfeer altijd gemoedelijk en zijn er nooit echt problemen geweest binnen de gang. Ook dit helpt om te bijven hangen bij een gang. Ik voel me bij Sans Scrupules thuis.

We mogen niet vergeten het te hebben over GTA. Wat vind je precies van GTA V? Is het je favoriete GTA?

Tsja, GTA V. Het is niet wat ik ervan verwacht had. Het is best een leuk spel, maar op de één of andere manier boeit het me niet zo dat ik uren achter elkaar het spel kan spelen. Na alle missies te hebben uitgespeeld zijn er voor mijn gevoel niet zoveel dingen meer te doen. MIsschien komt dat omdat GTA V een grote map heeft, of misschien komt het doordat GTA V het eerste (en ook laatste) GTA-spel is wat ik op een console speel. Ik vind GTA veel geschikter voor een PC, omdat je dan meerdere acties kunt doen (zoals bijvoorbeeld het bukken of kruipen van je personage). Het is dus niet mijn favoriete GTA.

Welke dan wel, en waarom? Herinneringen?

GTA IV. Geen twijfel mogelijk. GTA IV is gewoon de GTA waarbij alles klopt: Goed verhaal, goede setting, bijpassende sfeer en prima graphics. Ik heb me uren kunnen vermaken met GTA IV, en dat doe ik nog steeds. Deels komt dat ook doordat ik GTA IV op de PC speel en het dus mogelijk is om je GTA te modden. Dit werkt mee om het plezier van een spel te vergroten, en daardoor ben ik GTA IV nog steeds niet zat en speel ik het regelmatig nog.

Dan wil ik je in het Fries bedankt zeggen voor dit interview, maar dat kan ik niet. Dat laat ik aan jou over!

Tige tank! Of met andere woorden: 'Ontzettend bedankt!'.

Op mijn beurt wil ik jouw bedanken voor dit interview. Leuk om weer eens een interview te mogen beantwoorden en wat meer over mijzelf kan vertellen. Heb de vragen met plezier beantwoord.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...