Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585644

Editie 394 - Interview


OWN

628 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

umvKHFL.png

Is er iemand die haar niet kent? Moet ik, nu ik haar heb gezegd, nog vertellen over wie het gaat?


Jet! Welkom!

Dank u ^^

Hoe lang is het al geleden? Of hoe kort?

Dat ik geinterviewd ben voor OWN? Geen idee, lang...

Tijd om een nieuwe poging te wagen. Ik begon al meteen met 'Jet', en zo kent ook half het forum je, maar leg eens uit hoe dat zit. Het is echter niet je echte naam...

Het is een bijnaam die ik al van jongs af aan heb, zowel IRL als online. Houd er zelf niet van om online bij mijn volledige naam genoemd te worden en IRL is het gewoon te lang. Ondertekenen met Jet is gewoon sneller en eenvoudiger.

Het klinkt in ieder geval lekker kort. Van jongs af aan... Was er in dat jeugdige meisje al een spoortje GTA te bespeuren?

Ik heb GTA voor het eerst bij mijn neefje gespeeld, GTA III. Ging hem daarna zelf halen, dat was op 13 mei 2003. Ik weet die datum nog zo goed, omdat het toevallig de datum was dat GTA VC uit kwam voor de PC. De verkoper was toen zo enthousiast: dat was het nieuwste van het nieuwste en het leukste spel dat ze ooit verkocht hadden! Dus ik ging met GTA VC naar huis i.p.v. GTA III. Mijn allereerste GTA game kocht ik op 13-jarige leeftijd.

"Ik ben nooit een meisje-meisje geweest."

En hebben je ouders er toen iets op gezegd? GTA is dan al niet echt voor die leeftijd bestemd, maar als meisje is het dan wel nóg wat unieker... Ik kan me toch geen enkel meisje voorhalen in mijn kringen dat ooit interesse zou tonen in GTA.

Mijn ouders moesten mee... Ik kreeg het spel anders niet mee, haha. Zij vonden het wel prima, hadden helemaal geen idee van wat het spel werkelijk was. Ik had ze voorgehouden dat het vooral veel racen was. En als ze meekeken, was het vooral met een auto rond gaan rijden. Al het geweld werd aan hun beeld onttrokken, zo slim was ik ook nog wel! Ik ben nooit een meisje-meisje geweest. Hield heel vroeger al van voetballen met andere kinderen, van lego en lego technic... Later werd gamen aan dat lijstje toegevoegd.

In dat eerste kan ik me wel herkennen. Was GTA dan de eerste stap in het wereldje der games?

Nee, mijn allereerste spel was Rescue Rover (

http://en.wikipedia....ki/Rescue_Rover), nog op een floppy :puh:

Na Vice City moest de volgende logische stap San Andreas geweest zijn?

Jazeker, ook die heb ik op de dag van de release op de PC gekocht. Was toen nog helemaal "into" www.clubs.nl, dus had daar ook mijn eigen club en dergelijke, niet veel later een club over GTA. Pas toen vond ik in mijn zoektocht naar info GTAForum.nl en registreerde ik mij. En toen begon mijn forumleven...

Zoals altijd begint alles klein. Herinner je je je eerste post nog?

Jazeker. Ik zat met een ENORM probleem. Echt een probleem waar je niet mee kunt leven in GTA-wereld. Ik was mijn HUD kwijt... Al wist ik toen nog niet dat het zo heette.

Ah, dat herinner me ik wel ergens gelezen te hebben. Welke grote held heeft je dan verdergeholpen?

NandroDavids!!

Forever in my heart!

"Ik was wel een aardige "hype" op het forum."

Love at the first sight...

We kunnen niet zeggen dat 2006 geen vruchtbaar jaar voor je is geweest. Al snel werd je superlid, maar het jaar was nog niet om of je zag al paars. Denk je dat dat het geval zou zijn geweest als je van het andere geslacht zou zijn?

Ik zou niet zo snel superlid zijn geworden, dat geef ik eerlijk toe. Ik was wel een aardige "hype" op het forum. Kreeg wekelijks liefdesverklaringen en iedereen wilde weten wie ik was, wat ik deed, wat mijn MSN was en hoe ik eruit zag. Een "ongecoordineerde bende hormonen", zoals Lantyz ooit zei. Toen ik superlid werd, kreeg ik echter mot met wat hoger geplaatste leden. Die zeiden dat ik alleen superlid werd omdat ik vrouw was, die zeiden dat ik absoluut nooit door zou kunnen groeien op dit forum, enzovoorts. Dat moet je nodig tegen mij zeggen; dan ga ik je het tegendeel bewijzen. Ze hebben mij meer uitgedaagd en gemotiveerd dan wat ook. Ik werd 100% behulpzaam; dagelijks vele behulpzame posts en een promotie naar megalid hing dan ook in de lucht. Maar toen werd het juist moeilijker om te promoveren, juist omdat iedereen zei dat het was omdat ik een vrouw ben. Dus antwoord op je vraag: ik zou later superlid zijn geworden, maar wellicht zelfs nog eerder megalid, als ik van het andere geslacht was geweest.

Maar als je een man was geweest, had je die 'uitdaging' toch niet gehad? Zou je dan ook zo actief en behulpzaam zijn geworden uit jezelf?

Dat zullen we nooit weten, maar ik denk dat ik wel redelijk mee was gegaan in de "flow". Ik had me minder hoeven bewijzen en zal dat daarom ook minder gedaan hebben, maar dat zal -vermoed ik- geen invloed hebben gehad op mijn promoties.

We zullen het inderdaad nooit weten. Zo ergens tussen al die promoties is er nog wel iets anders gebroeid hé... OWN. Ik zou er vragen over kunnen stellen, maar ik denk dat jij het kan vertellen als niemand anders.

Ja... OWN... Jowx kwam destijds met het idee, maar Levi en Slimm wilde niet dat The Oceans een forumkrantje zouden beginnen. Zij hadden daarvoor al een forumkrantje gehad en hoewel zij gestopt waren, wilden ze niet dat het overgenomen werd. The Oceans kreeg dus geen toestemming van de GTAForum crew om met een forumkrantje te beginnen. Ondertussen had Homies Club, de gang waar ik destijds lid van was, echter een krantje opgezet: HC Journal. Uiteindelijk kwam eigenlijk al het werk op mij neer. Jowx ging verhaal halen bij de crew waarom HC wel een krantje mocht opstarten en TOC niet. Als TOC het gewoon had gestart, waren ze HC voor geweest EN hadden ze geen weigering gehad van de crew. En dus kreeg The Oceans alsnog akkoord. Slim als Jowx was overtuigde hij mij om naar The Oceans te komen. Dat zou het einde van HC Journal betekenen, maar dan wilde ik wel in de hoofdredactie van OWN komen. En zo ontstond de eerste hoofdredactie: Jowx en ikzelf. SummerBase verzon de naam, urenlang discussieerden we met alle The Oceans leden over hoe op te zetten en vooral; hoe vol te houden. Een fundament werd gelegd voor 1 van de mooiste forumprojecten ooit. Want hoeveel leden zijn al wel niet actief geweest voor dit project? Hoeveel leden hebben ervan genoten? Ongelooflijk dat het nu, ongeveer 8 jaar later, nog steeds elke week online komt...

Uiteraard in goede en slechte tijden. Maar voor de leden die geen beeld hebben van het forum van toen: waren Slimm en Levi toen invloedrijk?

Beide waren crewleden, Levi was reeds global moderator, dus ja, ze waren vrij invloedrijk. Maar daar ging het geenszins om. Deze twee leden hadden een project, die waren ze (tijdelijk) gestopt, en ze wilden niet dat iemand het overnam. Dat had vrij weinig te maken met of zij invloedrijk waren. De keuze werd uiteindelijk toch door de gehele (top)crew genomen.

Ah, zo zit het. Welke rang had je toen je samen met Jowx de OWN voor het eerst in de lucht gooide?

Pfff, dat moet ik even nazoeken. OWN kwam voor het eerst online op 28 juli 2006. Ik dacht dat ik toen nog Superlid was, maar moet even kijken.

Jep, 21 september promoveerde ik naar ML, dus ik was nog superlid.

Als je naar al die geschiedenis achter OWN terugkijkt; welke periode zou je dan de 'gouden eeuw' noemen?

Tja, dat vind ik een lastige, zoniet onmogelijke vraag. Ik ben gedurende de jaren ouder geworden, ik ben dus ook kritischer geworden. Voor mijn gevoel was de begintijd het beste. Zowel de redacteurs als de lezers waren toen het meest enthousiast m.b.t. het project. Maar was dat omdat de kwaliteit toen beter was? Of was dat omdat wij toen jonger waren en er minder van OWN verwacht werd? Of was dat toch omdat er een corporation achter het project zat, waardoor er standaard een extra grote vijver was om uit te vissen wanneer er op het laatste moment nog iets moest gebeuren? Allemaal vragen die naar mijn mening onmogelijk te beantwoorden zijn. En die wel degelijk van belang zijn om iets als ' gouden eeuw' te bestempelen. Want wellicht was het wel zo goed niet als dat we zelf denken (nostalgie is vaak een onrealistische weergave van de werkelijkheid).

Dat lijkt mij inderdaad een correcte verwoording. Als ik zo soms iets opvang van toen, betwijfel ik eerlijkgezegd zelfs of het kwalitatiever was dan nu, maar ik twijfel er geen seconde aan dat jullie er toen ongelofelijk veel plezier aan hadden.

Het was toen sowieso allemaal "nieuw". Alle rubrieken waren toen nog leuk, want het was een "nieuw" project. Actueel en sport hadden toen meer zin, omdat de nieuwswebsites nog niet zo enorm populair waren als nu. 8 jaar geleden had je nog geen smartphones, dus was niet iedereen nonstop op de hoogte. Rubrieken als PLEE en WC waren natuurlijk fantastisch, daar heb ik van genoten als redacteur en als lezer. Tja, tijden veranderen. En het is de kunst EN moeilijkheid om zelf mee te veranderen. Maar OWN bestaat nog, wordt nog veel gelezen en ja, er is veel kritiek, maar dat zal altijd zo blijven bij grote projecten die lang bestaan en waar iedereen enorm hoge verwachtingen van heeft.

Daarna duurde het wel een hele tijd voordat het blauw in het paars oploste en het puur rood werd... Is dat gevoel beschrijfbaar?

Dat was niet zo heel spannend allemaal. Al enige tijd functioneerde ik min of meer als een admin in mijn werkzaamheden, alleen moesten de admins de trigger over halen. Het ging vaak zo: Patrick, klik "dit" eens aan in het ACP. Dan klikte Patrick dat aan en dan was het klaar. Formeel was er een onderscheid, materieel geenszins. Iets meer dan 1,5 jaar was ik GM, de helft daarvan was ik materieel eigenlijk al wel admin.

"...de promotie naar admin was inderdaad niet mijn grootste "kick" in mijn forumgeschiedenis."

Dus eigenlijk was het niet echt een 'kick'... Wat zou je dan de grootste 'kick' noemen in je eigen forumgeschiedenis?

Nee, de promotie naar admin was inderdaad niet mijn grootste "kick" in mijn forumgeschiedenis.

De grootste kick was absoluut het winnen van de award van "beste moderator" in 2006. Bij mijn promotie in oktober 2006 naar moderator was er een storm geweest aan kritiek. "hand boven het hoofd gehouden", "likt zichzelf in", enzovoorts, waren nog de vriendelijkste bewoordingen die veel leden over hadden voor mijn promotie. Als je dan iets meer dan 2 maandjes later de award wint voor beste moderator van 2006, dan heb je het die maanden toch wel heel erg goed gedaan, anders had je nooit zo kunnen overtuigen lijkt mij. Dat, met bijbehorende promotie naar GM, gaf echt wel de grootste kick in mijn forumgeschiedenis.

"...ik heb een beetje de database opgeblazen."

Tuurlijk was het wel leuk om gepromoveerd te worden. Zo leuk dat ik gelijk een blooper maakte; ik heb een beetje de database opgeblazen (A)

Benieuwd hoe Jet de database opgeblazen heeft? Lees volgende week het vervolg!

2 reacties


Recommended Comments

Ik heb me in de tijden groen en geel geërgerd aan de promoties. Bepaalde leden die door de rangen vlogen alsof het een lieve lust was. Met name Bling, Preddy en uiteraard Jet. Op zo'n momenten voelde je je dan toch geschoffeerd.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...