Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586655

Editie 400 - Spotlight


OWN

441 bezichtigingen

spotlightz8u0i.png

eu9qYED.png

400

400 is hét getal van deze editie en mede daarom staat er een speciale band in de 'Spotlight'. Deze band heeft namelijk wereldwijd 400.000.000 platen verkocht en daar komen dagelijks nog eens verkochte platen bij. Ik heb het natuurlijk over The Beatles. Voor diegene die de band niet kent, moet zich ten eerste wel een beetje schamen maar juist voor deze mensen heb ik even research gedaan:

beatles_abbey_road1.jpg

The Beatles is een voormalige popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr; andere vroege leden waren Stuart Sutcliffe en Pete Best. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt nu nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Tijdens hun carrière verrichtten ze pionierswerk in de geluidsstudio, waarvoor ze in brede kring lof oogstten. Onder hun invloed groeide de popmuziek uit van een op Amerikaanse rhythm and blues gebaseerd genre tot een veel breder georiënteerde muzieksoort.

"All You Need Is Love" is een lied van The Beatles geschreven door John Lennon (alhoewel het zoals gebruikelijk toegeschreven wordt aan Lennon-McCartney).

Dit lied werd speciaal geschreven voor het rechtstreekse, internationaal uitgezonden televisieprogramma Our World op 25 juni 1967. Dit was het eerste rechtstreekse programma dat via de satelliet werd uitgezonden, en wel in 26 landen. Het toonde beelden uit verschillende landen en er werd ook een bezoek gebracht aan de studio waarin de Beatles op dat moment bezig waren een nieuwe opname te maken. Het programma trok 350 miljoen kijkers.

https://www.youtube.com/watch?v=C5E_zXbmrlM

Het nummer is in ruwe vorm opgenomen op 7 juli 1969 en voltooid op 19 augustus 1969 in de Abbey Road Studios in Londen. De bezetting was:

- George Harrison, leadzang, achtergrondzang, akoestische gitaar, elektrische gitaar, Moog synthesizer, klappen

- Paul McCartney, achtergrondzang, basgitaar, klappen

- Ringo Starr, drums, klappen

- vier altviolen, vier cello's, contrabas, twee piccolo's, twee dwarsfluiten, twee altfluiten, twee klarinetten, alle bespeeld door onbekend gebleven musici

John Lennon leverde geen bijdrage aan het nummer, omdat hij nog aan het herstellen was van een auto-ongeluk op 1 juli 1969.

Let It Be is het laatste album van The Beatles. Eigenlijk waren de Beatles al uit elkaar, maar er waren nog opnames uit de Get Back-sessies, opnames van het afgebroken filmproject Let It Be. De bewerkingen waren van Phil Spector, die veel technische trucs gebruikte om de plaat af te krijgen. In 2003 kwam Let It Be...Naked uit, waarin alle technische snufjes werden weggelaten en de oorspronkelijke opnames zelf op cd kwamen.

Het nummer werd gecomponeerd door Paul McCartney maar officieel toegeschreven aan Lennon-McCartney. De song werd uitgebracht als een single. Ondanks de lengte van het nummer, zeven minuten en elf seconden, bleef het twee weken op nummer 1 staan in de Britse hitlijsten. Door het commentaar over de lengte vanuit de Verenigde Staten, werd daar een verkorte versie uitgebracht, die uiteindelijk negen weken op nummer 1 bleef staan. Dat bleek uiteindelijk het meest aantal weken ooit voor een single van de Beatles. In Nederland stond het zeven weken op de nummer één positie. Er werden in totaal circa 8 miljoen exemplaren verkocht van de single en 'Hey Jude' staat dan ook regelmatig genoteerd in de professionele lijsten van de beste hits aller tijden.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...