Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1585643

Editie 400 - Interview


OWN

515 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

b2UOI2m.png

Een feesteditie. Een feestinterview. Twee hoofdredacteurs in één interview dan nog. Het spettert, dus lees maar snel verder.


Lennart! Beiden hoofdredacteur zijnde, stel ik voor dat we die intro's gewoon overslaan en met de deur in huis vallen. Wat denk je daarvan?

Dat zulk een actie best wat tocht zal binnenlaten.

Mag wel, zo fris rook het hier nu ook weer niet. De vorige keer dat we beiden in deze rubriek zaten waren de rollen omgekeerd, herinner je je dat?

Zeker. Hoewel we toen voornamelijk mekaar interviewde, niet enkel ik jou.

Het was apart, maar dat is dit interview ook. Hoewel feestelijk een betere verwoording is. Wat denk je van deze feestelijke editie?

Nou, ze is zeer feestachtig, voor zo ver dat een echt woord is, en er zijn interessante rubrieken te vinden, dus... ik vind het mooi!

Er zit een beetje een speciale rubriek tussen hé... Cowntest. Kun jij de lezer er wat meer over zeggen, voor het onmogelijke geval ze er nog niets van af wisten?

Nee. Alles is immers al in

dit artikel te vinden!

"...ben ook benieuwd naar wat men zal verzinnen!"

Dat is een makkelijke manier om te antwoorden. Een minder makkelijke vraag dan: hoe denk je zelf over de contest?

Wel, de contest gaat uit van de creativiteit van de potentiële schrijvers, dus het is lekker open en dat idee vind ik wel leuk. Natuurlijk hoop ik dat het daarmee genoeg leden aanspreekt en uiteraard ben ik ook benieuwd naar wat men zal verzinnen!

Hopen op genoeg inschrijvingen, die gedachte blijft ook in mijn hoofd ronddwalen. Het is misschien een beetje een risico, niet? De eerste keer dat OWN een contest organiseert. Erop of eronder, denk je niet?

Is het wel de eerste keer dat OWN iets organiseert? Ik weet niet of er ergens in de afgelopen 8 jaar geen voorgaande contest (klein of niet) is geweest. Maar desalniettemin, elke contest is uiteindelijk erop of eronder.

Ik heb het idee dat het de eerste keer is. Ik heb in ieder geval nog nooit een (ex-)redacteur horen praten over een contest. Een mooie primeur, al zeg ik het zelf. En uiteraard is elke contest erop of eronder. Maar ligt het risico bij OWN niet hoger dan een kleinschalige contest op de naam van een gebruiker, denk je?

Ach, risico... We lanceren natuurlijk geen satelliet in orbit. In het slechtste geval gaat het mis en haalt het de reputatie wat naar beneden. Maar daar tegenover staande: het kan ook fantastisch zijn. Of iets daar tussenin, wie zegt het.

De toekomst zegt, of zal, het zeggen. Verder hebben we nog enkele veranderingen doorgevoerd in deze editie, Spotlight en Photographyxiated. Hoe denk je daarover?

Leuk toch? Wat meer diverse rubrieken, al dan niet om de twee weken, maakt zo'n blog natuurlijk "breder". Maar dat zal de lezer zelf wel kunnen ontdekken.

Nu mogen we de introducerende vraagjes misschien toch stellen... Hoe ben je op dit forum terechtgekomen?

Zoals zo velen via WikiGTA. Rechtsonder is een Nieuws-sectie die rechtstreeks naar het forum leidt en waar ik dus na een tijdje dan ook mezelf maar eens registreerde.

Wanneer was dat?

13 Juni 2009

"...heb veel over het forum geleerd sindsdien."

Prehistorie voor sommigen. Sindsdien heb je al een mooi traject afgelegd. Hoe voelde het om moderator te worden?

Hmm... toch wel eens wat anders. Door die gebeurtenis (die we toen wel lichtjes voelde aankomen) ga je toch anders omgaan met het forum. Niet omdat je een andere functie hebt, maar omdat je zo andere aspecten leert kennen. Ik kan niet zeggen dat ik sinds die promotie echt ben veranderd, maar heb wel veel over het forum (en dus fora in het algemeen) geleerd sindsdien.

Dat klinkt erg positief. Ben je moderator geweest van andere subfora dan van degene waar je nu moderator van bent?

Zeker. Ik ben begonnen in Lifestyle en in de loop van 2013 (oktober volgens mijn profiel) is dat ingewisseld geweest voor de V-fora. En natuurlijk ben ik ook nog Gastmoderator geweest van de TU-fora.

En van het OWN-forum! Hoe kon je dat nu vergeten?

Maar dat ben ik momenteel, je vroeg naar mijn vorige fora! Ik ben namelijk ook de moderator van LCS en VCS.

Ok, schaakmat. Stel dat je er morgen gewoon een gratis subforum bij mocht kiezen, welk zou dat zijn?

Het Adminforum (of hoe het ook noemt) uiteraard!

Ha, ambitieus. Eerst komt er nog een paars kleurtje hé... Denk je dat dat er in de toekomst in zit voor jou?

Helaas, volgens Dutchy's vrij recente gids naar het GM-schap moet je eerste post op het forum gerelateerd zijn aan GTA en de mijne is er eentje van RDR. Quasi GTA op een paard, maar geen GTA.

Ach, als je WikiGTA bezocht stelde je jezelf vast wel vragen, dus dat zit oké.

Het was een post op een Nieuws-artikel, lager kan niet! :c Maar ik was meer iemand die de antwoorden probeerde te vinden op anderen hun vragen.

Jawel, ik postte over het gevechtssysteem in Assassin's Creed... Dus het kan!

Auw.

Maar antwoorden op de vragen van leden is natuurlijk enkel mogelijk wanneer er vragen zijn en die lijken meestal te bestaan bij de releases van nieuwe games. Er zal vast wel een curve te tekenen zijn wiens pieken na de releases vallen.

Het is vooral enkel mogelijk om iemand te helpen als nog niemand anders je is voorgeweest...

Als die persoon het antwoord bracht dat die persoon zocht. Is helaas niet altijd het geval, ook al dat het vaak goed wordt bedoeld.

Ook waar. Maar de reden dat je blijft lakken op het forum, is dat eigenlijk niet gewoon de community en sfeer?

Zeker. Hoewel ik vrij zeker ben dat ik zonder die gegevens ook wel zou terugkomen zou het zeker op een minder reguliere basis zijn. Ik heb in zekere mate mijn verplichtingen als moderator, maar wat gezelligheid en algemeen gerommel werken altijd beter als bindmiddel dan wat dan ook.

En als je geen moderator meer was?

Geen idee, afhankelijk van de context zeker? Ik ben niet zo goed in "als"-vragen, ik vind ze te open om er een duidelijk antwoord op te geven.

"...de oneindige hoeveelheid fascinaties waar ik soms zelf mijn weg niet in vind."

Misschien zullen we het antwoord op deze vraag ooit vanzelf zien, maar hopelijk niet. Buiten het forum dan, wat doe je nog zoal in het leven?

Wel, naar school gaan is in het leven van elke student best een grote hap, dus dat moet ik natuurlijk wel vermelden. En verder zijn er natuurlijk de oneindige hoeveelheid fascinaties en bezigheden waar ik soms zelf mijn weg niet in vind.

Ik vergis me denk ik niet als ik zeg dat architectuur er daar één van is?

Zeker, en dat durft zich manifesteren in verschillende manieren.

"...maar het totale plaatje zoals ik dat zie zal je jammer genoeg nooit meekrijgen."

Vertel.

Wat een uitdaging. Hmm...

Natuurlijk heb je die algemene fascinatie voor elkgeen dat architectuur als concept is. Het idee dat wat men creëert meer omvat dan enkel het praktische, dat een simpel voorwerp/object/gebouw meer kan vervullen en omvatten dan slechts een functie. Het komt voort uit het verlangen van de mens om iets na te laten, iets dat niet altijd in woorden valt te omschrijven, maar ervaren moet worden...

En misschien is dat ook hetgene dat ik dan doe in mijn Minecraft-wereld. Wat tegenstrijdig misschien, want uiteindelijk laat ik niets na. Ik bouw en ontwerp voornamelijk voor mezelf, alles dat ik neerzet heeft zijn eigen kleine verhaal dat nergens anders te vinden zal zijn dan in mijn fantasie. Je kunt er als buitenstaander naar kijken, in het beste geval gefascineerd geraken en dat zal mij plezieren, maar het totale plaatje zoals ik dat zie zal je jammer genoeg nooit meekrijgen.

En natuurlijk doe ik ook meer dan Minecraft, heb al meerdere jaren SketchUp. Een simpel programma waar vaak op wordt neergekeken, maar het bevat de essentie van het zelf kunnen en moeten ontwerpen. Ik ben er niet vaardig in zoals ik anderen zie doen, maar ik kan tevreden zijn met wat ik soms creëer... en ten laatste (denk ik) heb ik ook nog een foto-passie, die deels vasthangt aan dat architectuur-luikje. Er is meer te vinden in een afbeelding dan slechts datgene dat er afgebeeld staat. Misschien is het iets dat ik maar heb, maar ik kan van een simpele foto fantastisch genieten. Ik loop bijna permanent rond met mijn camera. Gebruik ik hem continu? Allesbehalve. Zeer zelden eigenlijk als je je bedenkt dat ik hem zo vaak bij heb. Maar hij zal tevoorschijn komen wanneer ook hij iets prachtig mag ervaren. Een foto maken moet niet zozeer een ervaring vastleggen, maar er eentje bij creëren...

Dat is mooi. En is die passie, of passies, gerelateerd aan je studie?

Nee. Hoewel ik wel twee jaar terug opleidingsonderdelen heb gehad die hiermee te maken hadden en ook deel zijn van een Architectuur-opleiding.

Waarmee ben je nu bezig dan?

Ik heb een Leerkrachtenopleiding Aardrijkskunde-Geschiedenis!

Leerkracht, iets dat ik toch niet zo vaak hoor. Hoe ben je op die keuze terechtgekomen, als architectuur je zo boeit?

Een bepaalde passie hebben wilt niet gelijk betekenen dat een opleiding verbonden aan die passie je daadwerkelijk beter afgaat dan iets anders. Een passie voor iets hebben is altijd wat anders dan een bepaalde functie uitvoeren in verband met die passie. Niet elke architect is -helaas- echt bezig met architectuur en zulk een functie benadert architectuur toch anders dan hoe ik het nu doe.

Uiteinderlijk is les geven in aardrijkskunde en geschiedenis meer verwant aan die architectuur dan je misschien denkt. In feite bekijk je hetgene dat de mens heeft nagelaten en wat hij momenteel creëert en dat gaat hand in hand.

Da's waar. Aan welke leeftijd zou je het liefste lesgeven dan?

Een eerste graad zou niet verkeerd zijn. Het is een leeftijd waar de leerlingen wat gekneed worden en gedeeltelijk bepaald hoe ze later ontwikkelen. Daar een positief aandeel of invloed in hebben kun je niet afslaan, toch?

Dat laat ik aan jou over, haha. Je sprak daarstraks over je Minecraftwereld, die wijd bekend staat over het forum. Wanneer ben je daarmee gestart?

Wijd gekend lijkt me misschien wat overdreven, gekend bij de MC-gemeenschap hier dan wel. Het is mijn eerste MC-wereld, dus hij bestaat dus al sinds mijn eerste dag Minecraft. Ergens in April 2011 zal het begin dus liggen. Hij is sindsdien vaak van locatie veranderd, verdwenen, teruggevonden, maar hij bestaat nog steeds en heeft zijn leeftijd.

Je kunt er niet om heen: hij is impressionant. Heb je ook beelden van het prille begin?

Het prille begin van de wereld of van...? Want vele van de oorspronkelijke foto's zijn gehost op ImageShack en al die pics zijn nu verlopen.

Wat is de vroegste afbeelding van die wereld die je (ergens) kunt terugvinden?

Ik heb een map waar ik meerdere gerenderde maps in heb zitten. Geen echte ingame screens dus, maar wel de oudste. Oudste screens zijn nog geen anderhalf jaar oud. Oudste map is 28 augustus 2011.

Ik ben benieuwd!

"Misschien wel al een klein jaar, zal alleszins boven de 4 maanden aan tijd zijn."

Inrukwekkend om te zien van waar je komt. Hoeveel uren zijn er al in dit project gekropen?

Ik zou het echt niet weten en nergens kunnen vinden/bevestigen. Misschien wel al een klein jaar, zal alleszins boven de 4 maanden aan tijd zijn.

Sta je er ooit stil bij welke andere dingen je allemaal had kunnen doen in die tijd?

Lijkt me een beetje zinloos. Ik heb die tijd nu eenmaal zo besteed en zou het opnieuw doen als ik de keuze had. Als ik er ergens mee wil geraken moet ik er toch zeker enige toewijding tot hebben en ik beklaag het me dus zeker niet.

Da's helemaal waar. En dan wil ik je bij deze bedanken voor dit fantastische en feestelijke interview!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...