Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582110

Editie 37 - Ongezouten


Jowx

413 bezichtigingen

oc_own_ongezouten.jpg

Deze rubriek is geschreven door 'Jowx'.

Ook deze week heeft iemand weer de moeite genomen om een stukje voor ‘Ongezouten’ te schrijven. Jij kan dat ook! Dus mocht je ergens mee zitten, of eindelijk je mening ergens kwijt kunnen, aarzel niet en stuur het op naar Dutchy3010. Je kunt je zowel anoniem als met naam opgeven. Als je anoniem wilt, wordt je naam aan niemand bekend gemaakt!

=-=-=-=-=-=-=-=-=

Respect List of Respect Lijst, dat is de vraag.

Beste,

Met al het vernederlandsen op ons mooie GTAForum.nl kan ik niet nalaten de vinger te wijzen naar de doorn in mijn oog: De zogenaamde 'Respect List'.

Het feit dat ons de vrijheid wordt gegund om in het profiel aan te geven wie naar je eigen bescheiden mening je respect heeft verdiend is op zich een heel mooi iets, maar er zit een kant aan dit verhaal die mij minder bevalt. Ik spreek uiteraard over het gebrek aan de letter 'j' die het verschil tussen Nederlands en Engels aan geeft in het geval in kwestie.

Op het eerste gezicht zal dit een miniem en te verwaarlozen verschil lijken, maar als je op de boodschap die overgebracht wordt gaat letten, dan zul je zien dat er een hele andere sfeer ontstaat. Ik zal dit zo goed mogelijk proberen te visualiseren:

Wanneer je aan Respect 'List' denkt zul je - mogelijk onbewust - een 'wiggersfeer' aan dit woord voelen kleven. Nu wil ik níet zeggen dat iemand zich niet zo mag uiten als hij dat zijn manier van doen wil beschouwen, maar wil ik wél duidelijk maken dat dit minder serieus of - ironisch genoeg - respectvol overkomt. Verder is het simpelweg Engels op het forum waar juíst het Nederlands tot in ontzagwekkende - waarvoor mijn, opnieuw ironische, respect - proporties wordt gebruikt in de software en dergelijke.

Wanneer je echter aan een Respect 'Lijst' denkt is de boodschap respect meer tot een 'Ik respecteer al het leven' dan tot een 'Respect Homie' teruggedrongen. Naar mijn mening is de sfeer rond een Respect Lijst dan ook vele malen serieuzer, echter en respectvoller dan die van een Respect 'List'.

Met de vriendelijkste groeten, Bond voor THC*

*Taal en Hollandse Cultuur

2 reacties


Recommended Comments

Precies, in het Nederlands schrijven we alle woorden (dus ook woorden die uit meerdere segmenten bestaan) aan elkaar, dus zou er 'Respectlijst' moeten komen te staan! Volgens mij heeft de voorzitster van de Bond voor THC iets teveel bonbonnetjes naar binnen gewerkt. :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...