Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581894

Editie 405 - Cab's Column


OWN

330 bezichtigingen

f1yKL0r.png

34vMMF7.png

“Geweldig”, “glijdt lekker op de tong” en “majestueus”: slechts een greep uit de enkele complimenten die ik kreeg toen sommige personen mijn kwarktaart proefden. Toegegeven, mijn kwarktaart is ook gewoon hartstikke goed. Soms deel ik weer een handtekening uit en dan vragen mensen mij: “Cabyon, hoe komt het toch dat jij zo’n verrekt goeie kwarktaarten maakt?” “Awel,” zeg ik dan, “het speciale recept hiervoor is: talent en tijd.”

Daar is natuurlijk niks van waar. Met talent en tijd kun je, helaas, geen kwarktaart maken. Maar het is wel het recept voor veel successen in je leven. Wil je een beroemde gitaarspeler worden? Koop een gitaar, stop er talent en tijd in, als je die hebt (dan refereer ik naar beide) en je wordt het. Alhoewel, geluk speelt ook een ontzettend grote factor in dit verhaal. Maar daar heb je geen invloed op, dat moet je laten rusten. Wellicht kun je het timen, maar dat is niet hetzelfde als tijd in iets stoppen.

Dat voorbeeld over de gitaarspeler geef ik niks voor niks. Toen ik ongeveer twaalf jaar was en heel wat centimetertjes kleiner dan nu begon ik met gitaarlessen. Ik was.. tja, nogal een héél ongemotiveerde leerling. Ik oefende nooit. Ja, in het begin, maar daarna: nee. Achteraf denk ik aan dat moment wel is terug, heb ik een beetje spijt, alhoewel ik er ook wel wat van geleerd heb, dus dat is misschien dan wel goed geweest.

Ik zie soms het concept van talent & tijd in verschillende vormen. Ik steek best veel talent & tijd in de maken van kwarktaarten. Er zijn ook mensen die daar geen tijd in steken maar toch wel veel eisen, zoals zusterlief, en mensen die helemaal niks eisen en ook helemaal niks doen om d’r beter in te worden (Va).

Kwarktaart maken is natuurlijk geen absolute lifeskill dus we hebben het concept wat breder getrokken, naar dat voorbeeld van de gitaarspeler. Dit concept hangt ook samen met de dromen die je hebt en je doorzettingsvermogen. Je “mindset” (ik haat het om Engelse woorden te gebruiken, maar allez) is van wezenlijk belang hier. Als je iets wilt, moet je het doen. Maar soms zit het tegen. Een voorbeeld: deze week wilde MegaPilot pizza bestellen. Echter, de pizzeria nam niet op. Wat doe je dan? Bel je die pizzeria nog een keer omdat je heel graag pizza wilt, of bel je het andere nummer, dat wel opgenomen wordt, van de pitaboer?

Afijn, het recept voor de dingen voor elkaar krijgen is dus talent & tijd, plus een beetje doorzettingsvermogen en geluk. Wat raar dat bijvoorbeeld MegaPilot niks van alles heeft en doet en toch in een groen jasje op dit forum rondloopt. Is er dan toch hoop voor de mensen zonder talent?

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...