Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580486

Editie 407 - Cab's Column


OWN

398 bezichtigingen

f1yKL0r.png

34vMMF7.png

Een essentieel onderdeel van het forum is dingen bekritiseren en jezelf je af te vragen waarom iets goed is omdat het goed is, of beter, waarom het bestaat. Regelmatig worden er op dit forum dan ook kritische kanttekeningen geplaatst bij verschillende onderwerpen, al dan niet GTA-gerelateerd of gaande of iets anders, iets maatschappelijks en dus iets wat offline de gemoederen bezighoudt.

Wat ik zelf altijd belangrijk vind is kritiek op hoe het forum functioneert. Is er iets dat beter kan, en zoja, hoe kan dat beter? Die vragen zijn al vaak geopperd, bijvoorbeeld over het reputatiesysteem, de mate waarin het bestaan van de super- en megaledenrang nog nuttig zijn. Ook bekritiseert men OWN.

Daar is niks mis mee, integendeel, dat mag. Echter adviseer ik mensen om in overweging te nemen dat sommige mensen sommige projecten met hart en ziel doen. Neem OWN. Toen ik daar als leider rondliep had ik er offline een dagtaak aan om te zorgen dat alles binnenkwam. Serieus, dat was best moeilijk en uitputtend. Ik moest altijd zorgen dat alles binnenkwam, zonder spelfouten was en gepubliceerd werd. Was ik bij vrienden of familie op een zondag, dan hield ik met argusogen het redactiekantoor in de gaten om te zien of alles goed ging.

Dan doe je al het werk, je zorgt dat alles klaar staat, je doet je uiterste- en ontzettend best om alles zo goed mogelijk te fixen – en dan is de respons niks of nihil. Ja, zo is dat. Dat is best frustrerend. Immers, je steekt er veel tijd in. Dan verwacht dat je het ook goed ontvangen wordt, en mensen laten blijken dat ze een artikel of de editie goed vinden.

Ik kan de geprikkeldheid van de redactie op de kritiek van mensen buiten OWN goed begrijpen. Ik denk enerzijds dat het belangrijk is dat critici een besef hebben van de hoeveel tijd, liefde en inzet erin gaat om een online blaadje te maken. Want dat is het in feite. Sommige mensen steken één hele dag in het maken van een tien stukjes tekst online. Je kunt je afvragen of dat het waard is, of je ’t daarvoor moet doen. Echter zetten ze zich er wel voor in. Anderzijds vind ik dat je ook gewoon glashard kritiek moet kunnen uiten. Want wees eerlijk, als iets niet goed is, is iets niet goed. Dat moet je zeggen, en dat hoort bekend te worden. Natuurlijk is wel de manier waarop je dat doet belangrijk. Maar toch.

Misschien heb ik nu clichés door elkaar liggen gooien, maar wat ik wil zeggen is dat als je kritiek levert, lever dan positieve kritiek. Goed onderbouwde punten zijn altijd fijner naar je hoofd gesmeten te krijgen dan kreten zonder inhoud. Aan “OWN is kut, dus treed af” heeft niemand iets. Als je écht zegt OWN te appreciëren, zorg dan ook dat je dan ook goede kritiekpunten hebt. Anders is je liefde nep.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...