Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580511

Editie 407 - Interview


OWN

454 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

b2UOI2m.png

Deze week de onmisbare tweede helft van legendarische duo: _Night-Men_!


Hey Night-Men! Ik ga er vanuit dat ik voor het gemak gewoon Henk mag zeggen?

:)

Jazeker!

Vorige week was jouw ex-collega aan de beurt. Hij kreeg de vraag of hij spijt had gestopt te zijn met interviewen, dus krijg jij die ook. Heb je 'r spijt van?

Nee, niet echt. De kritieken destijds logen er niet om, en ik vond dan ook dat de beurt aan iemand anders was. Ik zag op dat moment zelf niet in hoe ik de rubriek zo kon maken, dat de lezer tevreden zou zijn, en ik zelf ook met genoeg motivatie er aan kon blijven werken. Leek mij achteraf dus de juiste keus, want de rubriek is zeker weer uit het dal geklommen.

Daarnaast past de rubriek die ik nu heb ook beter in mijn agenda, want nu ben ik niet meer afhankelijk van de geïnterviewde/mede-collega, en kan ik dus zelf bepalen wanneer ik aan de rubriek kan werken.

Wel, zo kan ik het zelf moeilijk zeggen, maar ik begrijp wat je bedoelt. Begreep je die kritiek toen, of vroeg je je echt af waar de lezers in hemelsnaam over klaagden?

Ik begreep de kritiek wel. Het sloeg bij het iets jongere publiek meer aan dan bij het oudere publiek, en dat begrijp ik ook best. Wij schreven het best 'soepel', er hing als het ware een soort van 'kroegsfeer' in het interview, vond ik altijd. Een deel vond dat leuk, een deel niet. Voor mij was het wel een beetje een uitlaatklep na een serieuze schoolweek, maar ik kan me wel voorstellen dat anderen daar niet op zaten te wachten.

Iedereen plezieren is inderdaad onmogelijk, zoals eerder deze week ook al bleek met 'feedback'. Er moeten dus keuzes gemaakt worden. Vind jij Interview een 'nodige' rubriek in OWN? Een onmisbare traditie?

Ik vind het zeker een 'nodige' rubriek. Ook omdat het al een ontzettend oude rubriek is, maar het past ook heel mooi binnen OWN. Ik blijf het gewoon een sterke rubriek vinden.

Een traditie dus. Nu kunnen we al wel zeggen dat OWN een traditie is, na een kleine acht jaar... Wanneer kwam jij piepen tussen al deze andere mensen?

Poeh, dat moet ergens rond begin september 2013 geweest zijn, alweer een dik jaar geleden dus

Nu je het zegt, herinner ik me inderdaad wel dat we redelijk gelijktijdig redacteurs werden. Heb je sindsdien ooit al gedacht te stoppen?

Af en toe. De enige echt serieuze keer dat ik er aan dacht, was toen TekaLoca wegging. Hij is toch wel uitgegroeid tot een 'forumvriend', en ik had er toen dus ook niet meer zo'n zin meer in. Maar na een korte pauze - ik had het toen ook al vrij druk met school - had ik weer genoeg motivatie, en die is tot nu toe niet weer weggegaan.

Da's goed om te horen. OWN blijft maar verdergaan, maar wat wel gaat stoppen is het wachten op GTA V: Next Gen. Dus voor de (bijna) laatste keer vraag ik: kijk je er naar uit? Of naar de PC versie?

Ik kan niet wachten! Pre-ordered voor de PS4, dus over een dikke week ligt hij hier in de bus. Ik heb al volop van de game genoten op de PS3, maar ik vertrouw erop dat Rockstar Games genoeg nieuw 'lekkers' in de game heeft gestopt waarmee ik weer maanden uit de voeten kan.

Dus jij hebt geen gevoel van: "Waarom zou ik in godsnaam terug 70 euro betalen voor iets dat ik al zo vaak heb gespeeld?"?

Neuh. Ik heb hem voor 50 euro weten te vinden, en daarnaast betaalt mijn pa door een goed afgelopen dealtje.

Oh, een goed afgelopen dealtje? Vertel!

Haha. Ik had tot en met afgelopen maandag toetsweek, oftewel: een week met alleen maar toetsen. Tien toetsen gehad in zeven dagen tijd, maar verder weinig les, gelukkig. Mijn pa zou een game betalen als ik op die tien toetsen gemiddeld hoger zou halen dan een 7.5, en gelukkig is dat gelukt: het werd zelfs een 8.0. Niets om over te klagen, lijkt mij. En daarnaast een droomstart voor dit schooljaar.

Gefeliciteerd met die mooie punten. Is je vader ook iemand die wel eens me GTA zou spelen?

Danku! M'n pa is geen gamer. Gelukkig niet, nu heb ik altijd de PlayStation voor mezelf. Ik doe wel eens een paar potjes FIFA tegen hem, maar daar blijft het dan ook bij.

Haha. Geen andere broers of zussen om mee te delen?

Nope. Heb wel een zus, maar die doet alleen (heel soms) De Sims en Rollercoaster Tycoon. Dat deden we vroeger dan ook wel samen. Gingen we samen bij De Sims in dezelfde stad wonen en vermoorde ik stiekem haar sims door ze in m'n kelder op te sluiten

:7

Het sadisme druipt er van af.

:puh: Over G&C, ben je blij met de gang waar je nu in zit?

Zeker weten. Sans Scrupules is een gezellige, hechte groep. Dat komt denk ik vooral doordat er een goed oog is voor de juiste leden. We weten van mekaar wat we willen, en dan is het dus ook makkelijk om aan de hand van die richtlijnen weer nieuwe leden te zoeken, die keer op keer weer perfect binnen de groep passen.

Voer je een speciale functie uit bij die corporation?

Niet echt. Functie van een bankhanger, denk ik. Af en toe wel meehelpen met een project, maar daar moet ik maar net tijd en zin voor hebben.

Ondertussen gaat SS al een geruime tijd mee, en ook al een tijdje als corp. Vind je het als corp leuker dan als gang, of net niet?

Mm, dat vind ik vrij moeilijk te zeggen. Ik voel eigenlijk nog niet echt een heel groot verschil, het is nu enkel de titel die nog een beetje verschil maakt. Het forum is natuurlijk een leuk ding, maar daar wordt nog niet erg veel mee gedaan. Maar wat niet gekomen is, kan nog komen. Neemt overigens niet weg dat SaScru verdiend corp is geworden.

Wat vind je van de concurrentie?

Tjah, daar valt eigenlijk genoeg over te zeggen. DWG is natuurlijk mijn oude club, ik ben daar op ongeveer 2 dagen na 5 jaar lang lid geweest, en heb in die tijd in de gangtalk maar een handjevol posts gemaakt. Ik was in het begin nog jong, wist niet echt wat ik ermee moest, en was al vrij snel inactief binnen de G&C. TU en TOC heb ik niet heel veel mee.

Waaraan is de inactiviteit van DWG te danken?

Poeh, dat weet ik eigenlijk niet. Ze hebben hun ups en downs, maar waar dat door komt, weet ik niet.

Zie je ze in staat om hun oude glorie te doen herleven?

Ik ben bang van niet. De meeste oude leden die DWG groot hebben gemaakt zijn al vertrokken, helaas.

Wie waren dat, voor de nieuwe lezers?

Claud en Nstyle08Z zullen mij sowieso altijd bijblijven

Waarom zullen ze je altijd bijblijven?

Legendes, als ik het in één woord moet samenvatten. Van die namen die je altijd zal onthouden, in combinatie met DWG.

Genoeg G&C, terug tijd voor wat games. Speel je nog iets anders, buiten GTA?

Mm, als ik iets speel, lijkt het vaak wel op GTA. Denk dan aan andere sandbox-games, zoals Red Dead Redemption, Assassin's Creed, Far Cry en Skyrim. Daarnaast speel ik ook nog wel regelmatig FIFA en Battlefield. Kort samengevat: alle games van Rockstar Games, het meeste van Ubisoft en nog een beetje Electronic Arts.

Dat klinkt bekend in de oren. Ik ben zelf ook wel veel bezig met Skyrim op dit moment. Kun je wat vertellen over je character, voor de andere kenners van The Elder Scrolls?

Poeh, ik ben niet een echte Skyrim-kenner. Skyrim is ook het enige deel van The Elder Scrolls dat ik (opzich vrij intensief) heb gespeeld. Meeste wat ik doe is een beetje lockpicken en zakkenrollen. Ik speel als Imperial. Ben toevallig gisteren weer even begonnen met Skyrim, het was alweer 1,5 jaar geleden dat ik het voor het laatst had gedaan, dus de kennis is flink weggezakt... Nog even die paar dagen tot Assassin's Creed: Unity overleven; dat gaat zeker lukken met Skyrim!

ACU ziet er inderdaad een topgame uit. Ik heb een stukje van de making of gezien, en ik was enorm hard onder de indruk. Met Kerstmis kom hij toch ook wel ik huis, denk ik.

Mooi, dan kunnen we eens samen een stukje co-op doen

;)

Inderdaad. Die 'hybride' integratie van de co-op ziet er zeer interessant uit. Alleen moet ik dan wel aan PS+ zien te komen, nog eens zoveel geld. Hoe denk jij, als PS-er, over PS+?

Achja, 't is wel jammer dat het nu allemaal betaald is. Ik heb het er wel over, mijn abonnement loopt nog tot oktober 2015, maar ik kan me voorstellen dat het sommige mensen ervan weerhoudt online te gaan. Ik kan me ook haast niet voorstellen dat het voor Sony nodig is om financieel gezond te blijven, maar er zal wel een (goede) reden voor zijn...

Je krijgt echter wel meer dan alleen toegang tot online voor je geld: twee gratis games per maand en soms wat minder, soms wat meer korting. Heb je van die functies al gebruik gemaakt?

Nope. Heb in oktober wel gekeken wat de gratis games waren, maar ik vind het nog niet veel soeps. Maar die gratis games heb ik straks met ACU, GTA V en Far Cry 4 ook helemaal niet nodig ^^ Korting heb ik ook niet heel veel aan, ik koop alles op schijf.

Het is ook gewoon leuker om ze op een schap te hebben staan! Maar... Ik wil je hartelijk bedanken voor dit interview, het was leuk!

Het was zeker leuk! Graag gedaan!

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...