Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580543

Editie 408 - Interview


OWN

403 bezichtigingen

GNlC6Rq.png

mNCRrvy.png

Sinds ik enkele weken geleden als nieuwe OWN-redacteur een krakkemikkig bureautje kreeg toegewezen in het donkerste hoekje van de redactie, is de stoflaag die erop lag alleen maar in dikte toegenomen. Net toen het begon te lijken dat de nieuwe levensvorm, die zich onderwijl in mijn slappe koffie had ontwikkeld, meer werk verzette dan mij, gebeurde het onverhoopte: daar kwam de hoofdredactie met mijn eerste opdracht!

Gewapend met een vod, pen en papier lapte ik eerst mijn werkplek op alvorens aan de slag te gaan. Gezien de gelegenheid mocht het wel een speciaal iemand zijn en daar ben ik dan ook in geslaagd. Het merendeel van mijn voorgangers heeft slapeloze nachten beleefd, in een poging hem zelfs maar een vraag te kunnen stellen. Op den duur werd hij onder interviewers de Heilige Graal genoemd. Met gepaste trots presenteer ik u nu voor de eerste keer: Bierbuikje!

Welkom, Bierbuikje!

Goeiejûn!

Ik hoop dat ik goed zit wat dat eerste interview betreft. Anders maak ik me wat belachelijk met die epische inleiding.

Als ik al eens een interview heb gehad in de OWN zou ik dat ook nog wel weten denk ik en anders maak ik mezelf ook wat belachelijk. :puh:

Hoe heb je al die jaren als prominent lid een interview in OWN kunnen ontwijken?

Dat zijn kunsten daar kan Hans Klok nog iets van leren!

Goed, tijd voor het echte werk: vertel ons eens wat meer over de man achter de buik.

In het dagelijks leven ben ik een gemiddelde student met een bijbaantje. Doordeweeks woon ik op kamers en ga ik naar de universiteit te studeren en in het weekend woon ik bij mijn ouders in een dorpje op het Friese platteland. Daar werk ik wat bij als fabrieksmedewerker en ook houd ik de tuin bij als amateur tuinman bij een woonboerderij in de buurt. Het geld dat ik daarmee verdien breng ik voor een deel dat zelfde weekend weer naar de kroeg om met mijn vrienden een biertje te drinken of te stappen.

Wat studeer je dan precies?

Ik ben tweedejaars student aan de universiteit van Utrecht, ik studeer daar economie en bedrijfseconomie (1 studie).

Er scheiden ons slechts enkele dagen van de GTA V release op de current-gen consoles. Lukt het wachten nog, als PC-gamer?

GTA V zit er voor mij niet in ben ik bang. Ten eerste zou ik al een halfjaar wachten tot de game is afgeprijsd tot 30 euro, maar dat zal mij ook niet over de streep halen omdat mijn laptop het niet aan gaat kunnen. Voordat dat zover is zijn we alweer bij GTA VI of verder. Op dit moment houdt ik het bij GTA SA, VC en III wat natuurlijk ook direct mijn favoriete GTA's zijn. IV heb ik nog wel in de kast staan, maar die doet het niet want ik heb een externe dvd speler en die lijkt hem niet helemaal te pakken.

Ben je het spel al eens ergens gaan uitproberen?

Ik heb het een paar keer geprobeerd bij een vriend thuis, maar verder dan auto's crashen en politie opjagen kwam het niet. Ik had een beetje het idee dat GTA V een soort soepelere versie is van GTA IV met een andere storyline. Op een manier zoals San Andreas verschilt met Vice City. De V fan in hart en nieren zal dat vast niet met me eens zijn, maar daar moet ik allemaal nog zelf achter komen denk ik. Wellicht ooit op mijn toekomste pc.

Over de gang scene dan maar: begin dit jaar kondigde BeaT DowN aan ermee te kappen. Hoe kijk je daar nu op terug als oud-leider?

Ik denk nog steeds dat dat een goede beslissing is geweest. We merkten al langer dat BeaT DowN niet meer was wat het was geweest wat betreft activiteit. Vergeleken met het hoogtepunt wat BeaT DowN heeft beleefd was de gang zelf flink in activiteit gedaald, maar ook vergeleken met andere gangs van dat moment werd er nauwelijks gepost. Het is een moeilijke beslissing geweest om er zo een punt achter te zetten, maar ik ben er van overtuigd dat als het zo was doorgegaan BeaT DowN nu één van de meest inactieve topics van de gangscene was geweest. Toen hebben we de beslissing gemaakt niet langer door te blijven kabbelen maar te stoppen na nog een redelijk goed halfjaar als we kijken naar de blog van BeaT DowN.

Na een doortocht bij De Wilde Ganzen ben je nu neergestreken bij Sans Scrupules. Hoe bevalt je dat?

Dat bevalt me zeker goed. Sans Scrupules ziet er in het subforum niet erg actief uit, maar de gezelligheid zit hem vooral in de Skype gesprekken achter de schermen. Voor wie een beetje van skypen houdt is SaScru de ideale gang want het staat gegarandeerd voor ongeveer 1000 berichten per dag. Daarnaast kan ik zo bezig blijven in The City wat ik altijd wel een leuk onderdeel van de gangs vind.

Ik kan niet heen om je gebruikersnaam: is die bierbuik nu echt zó uitgesproken aanwezig bij jou?

Allesbehalve. :puh: Ik heb geen buikje, maar ook ben ik niet de sportiefste. Iedere week heen en weer de kroeg fietsen is sportief genoeg om het buikje weg te houden voor mij.

Wat is je favoriete bier nu precies?

Heineken met stip op 1. :bier:

Dan eindigen we dit interview wat mij betreft met een sisser. Toch bedankt voor het gesprek en de primeur!

Graag gedaan!

5 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...