Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580522

Editie 409 - Cab's Column


OWN

525 bezichtigingen

f1yKL0r.png

34vMMF7.png

Het gebeurt nu steeds vaker dat ik in de weekenden in de nacht in mijn bed lig in plaats van ’s avonds. Vroeger was dat anders, veel anders. Halverwege m’n zestiende ben ik pas naar feestjes gegaan, daarvoor spendeerde ik het weekend achter de computer, op het voetbalveld en in bed.

Een ontwikkeling die leuk is, natuurlijk. Je leert mensen op het feest kennen, sommige worden je vrienden en een groter sociaal netwerk hebben is goed. Tenminste, dat wordt gezegd. In ieder geval, zoals met alles gaat een druk offline leven ten koste van andere dingen. Samen met mijn schoolwerk (dan heb ik het over huiswerk, toetsen, noem maar op) gaat dit ten kosten van GTAForum. Jawel, dit forum.

Ik zeg eerlijk, nu wij aan het eind van dit jaar zijn keek ik terug naar wat ik in 2014 op ’t forum heb uitgevoerd. Bar weinig, de Graphicsfora bezoek ik regelmatig, daarnaast ook de Lifestyle-secties, maar dan houdt het op. Ik ben elke dag nog wel online, maar het is mondjesmaat, ik typ één of twee berichtjes. Dat is het. Voor een moderator is dat, mijn inziens, nou niet echt fijn. Je hebt natuurlijk van die types die spreekwoordelijk de wereld rond kunnen reizen en toch een subfora actief kunnen houden. Maar zo ben ik niet. Soms kom ik ook nog online als ik ’n ingeving heb voor Inactief, maar voor de rest is het offline leven veel leuker. Ik heb vaak bij mijzelf gemerkt dat als ik in het offline leven weinig te doen ben, actiever wordt op het forum. Zoek ik de drukte op? U zegt het maar.

Het is al een tijdje bezig, zeg ik eerlijk. Het is een gelijkmatig proces naar inactiviteit, die dan ook zal resulteren in het inactief zijn op dit forum. Da’s logisch, gebeurt bij heel veel mensen. Als ik soms terugkijk naar de mensen die zijn gestopt met ’t forum, dan denk ik van: hun ‘sociale’ leven is nu pas heftig van start gegaan. Ik weet niet of het waar is, of vertrekken van GTAForum betekent dat je een heftig sociaal leven hebt, maar het is wat ik mijzelf altijd voorhoud als ik leden zie vertrekken. Misschien ben ik fout. Maar hee, dat kan. Het zal niet altijd de waarheid. Sommige hebben geen zin. Andere blijven juist actief op het forum, hetzij op een ander forum.

De achievementtab is zo’n tabje waar je dan soms inkijkt en glundert om wat je hebt bereikt. Maar wat betekent actief zijn op een forum in het echte leven? Ik vermoed dat ik er al eerder over heb geschreven, maar mijn antwoord is: heel veel. Wellicht schrijf ik daar volgende keer over. Na deze column gaat mijn computer uit, maak ik wat huiswerk en bezoek nog wat vrienden. Daarna doe ik mijn acht uur durende schoonheidsslaapje en begint de schoolweek opnieuw. Eigenlijk is GTAForum leuker dan school, maar ik moet keuzes maken. Ik koester dan ook vooral die momentjes dat ik in een eenzaam tussenuur in de fora browse. Dat blijft leuk. Want: wie ’t kleine niet deert, is ’t grote niet weert. Van GTAForum genieten zal ik dan ook altijd, ook als ik niet meer actief ben.

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...