Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70930

Editie 1 - GTA Dimensie


Visser23

513 bezichtigingen

gtadimensier8ii7.png

Geschreven door ERRWINS

Lance Vance

Nu Grand Theft Auto zich in de HD-universe afspeelt, worden de 3D-universe delen een beetje 'vergeten'. Onder deze universe vinden we; GTA III, GTA Vice City, GTA San Andreas, GTA Liberty City Stories en GTA Vice City Stories. Om ervoor te zorgen dat deze games niet vergeten worden, ga ik nu iets van de genoemde GTA's uitlichten zodat jullie weer zin krijgen om de 'vibe' te proeven en de game weer gaan opstarten. Jeugdsentiment of een nieuwe ontdekking? Beleef het (opnieuw)!

Lance "Dance" Vance, een negroïde drugdealer die samen met zijn broer, Victor Vance, de Vance Family runt in de jaren 80 van Vice City. We leren Lance kennen in de game GTA Vice City, wat zich afspeelt rond 1986. Een periode waar maffia en cocaïne nog centraal stonden, pop muziek zijn opmars maakte en grote zonnebrillen mode waren. Lance had op dat moment net afscheid genomen van zijn broer, die bij een hinderlaag om het leven was gekomen.

Om toch werk te houden en te overleven in deze keiharde tijden, besloot hij contact te zoeken met Ricardo Diaz. Ricardo kon nog wel een extra gunman gebruiken en besloot Lance aan te nemen. Zijn eerste klus was direct met Tommy Vercetti in de missie 'Guardian Angels'. Ricardo draagt de beide heren op om hem te beschermen bij de belangrijke cokedeal. Dit gaat echter mis, en de dealer gaan ervan door met de coke. Lance en Tommy besluiten om de dealer neer te halen en de coke af te leveren bij Ricardo. Hierna hadden zowel Lance als Tommy hun loyaliteit bewezen en waren ze vaste 'guns' van Ricardo.

Na enkele klussen samen te hebben gedaan, vertrouwde Lance Tommy helemaal. Wanneer Lance en Tommy op zoek gaan naar de moordenaar van Victor, stuiten ze opeens op Ricardo. Ricardo had de deal geregeld waarbij Victor om het leven kwam. Dit schiet bij Lance in het verkeerde keelgat en besluit Ricardo een bezoekje te brengen. Helaas mislukt zijn poging en wordt hij gevangen genomen. Tommy weet Lance gelukkig op tijd te vinden en bevrijd hem uit zijn benarde situatie. Lance is Tommy heel erg dankbaar maar houdt Tommy wel in de gaten aangezien zijn gedrag en methodes niet helemaal in orde zijn. Lance voelt zich als een onderdeurtje te worden behandeld en besluit Tommy erbij te lappen bij zijn oude werkgever; Sonny Forelli. Dit bleek een verkeerde keuze voor de zelfzuchtige Lance Vance want na een hevig gevecht, blaast Lance Vance zijn laatste adem uit en is hij onderweg naar zijn broer Victor in de hemel.

9c8f3df82591821151a7f4e4d396b0bc.jpg

Lance is, na Tommy, mijn favoriete karakter van alle Grand Theft Auto's bij elkaar. Zijn taalgebruik, witte Infernus en natuurlijk dat geweldige pak, zorgen voor een unieke ervaring. Hij probeert netheid met koelbloedigheid te combineren en dat lukt hem maar al te goed. Vooral het moment waar hij toegeeft dat hij eigenlijk Lance "Dance" Vance heet, is een momentje waar je om moet lachen maar vooral een leuke geschiedenis achter zit. Hopelijk gaat Rockstar hier nog eens op in aangezien Lance hier vroeger mee gepest is. Achtergrondinformatie over een karakter is altijd leuk.

Wat vind jij van Lance Vance?

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...