Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70930

Editie 1 - De Mening van...


Visser23

419 bezichtigingen

2zsmss7.jpg

Geschreven door Dippie

WOB REDACTEURS

Het is altijd lastig om een inleiding te schrijven voor een nieuw item. Wat moet er in de inleiding komen te staan om de lezer te boeien? Dat vind ik moeilijk, maar ik ga toch mijn best doen omdat voor jouw neus je de eerste editie van ‘De mening van …’ ligt. Een rubriek waarin we een lid van het forum gaan vragen over de mening van een bepaald onderwerp en we wellicht een leuke, interessante discussie opwekken. Zie het als een interview, maar dan wat informeler en dynamischer. Deze eerste editie zal over de mening van de redactie van dit blad gaan. Welk onderwerp we op tafel gooien kun je hieronder lezen.

Wanneer je een nieuwe blad opricht, moet met veel factoren rekening houden. Een eerste opzet van iets is nooit perfect, en dus ook niet de eerste opzet van ons blad. Zo viel het mij op dat de titels van de rubrieken in twee talen werden geschreven: Nederlands en Engels. Hierop opende ERRWINS een discussie met de stelling:

Quote: 'Alle rubrieken, inclusief de WOB afkorting, moet slechts in één taal.'

Hierop was het eerste antwoord dat het wel netjes is dat alle titels en de naam van het blad dezelfde taal voeren, maar moet het dan Nederlands zijn of toch Engels? Een greep uit onze meningen:

ERRWINS: “In het Engels klinkt alles beter"

Visser23: "Wat heeft meer waarde bij een blog met kwaliteit? Eenheid of kracht?"

Dippie: "Nederlandse titels op een Nederlands forum vind ik wat netter"

Na een tijd lang discussiëren zijn we het over eens geworden om de blog in het Nederlands te gaan typen. Vervolgens kwam de kleur van de tekst aan bod. Deze is oranje, maar ERRWINS vroeg zich af of iedereen tevreden was met oranje. Alleen Dippie zijn gevoel zei dat blauw mooier was, maar als concurrent van OWN kun je natuurlijk geen blauw gaan voeren. ERRWINS vond daarnaast dat oranje 'down to earth' was en in de tekst de kracht zit, ongeacht de gebruikte kleur. De kleur is daarom ook oranje gebleven.

Als laatste punt hadden we de titels van de items. Nadat we besloten hadden alles in het Nederlands te tikken, kwam Dippie met de opmerking dat bijna alle titels van de items nog in het Engels waren. Vervolgens zijn we gaan brainstormen over de Nederlandse vertalingen, wat nog best lastig bleek te zijn. Uiteindelijk hebben we de volgende vertalingen gevonden:

  • WOBNews - WOBNieuws
  • The Scene - In de wandelgangen
  • Opinion - Opinie
  • Lost but Found - Een goude oude
  • The best/worst of GTAGames - De top van GTAGames
  • GTA Corner - GTA Dimensie

Hierna werd de discussie afgesloten en konden we nog even virtueel nazitten met een bakje koffie en een koekje.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...