Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580292

Editie 415 - Game On


OWN

541 bezichtigingen

wUFSWTk.png

mNCRrvy.png

Welkom bij weer een nieuwe Game On! Vanmorgen liet Crazy-Ghost weten deze editie niet te kunnen schrijven, jullie zullen het dus met bovengetekende moeten doen. Crazy-Ghosts verklaring was

'Geen tijd wegens vakantie', echter is hij gisterenavond enkele keren ladderzat met een award in zijn handen gesignaleerd en heeft Dutchy3010 inmiddels een officiële klacht ingediend. Ik denk er het mijne van...

Genoeg geroddeld, laten we beginnen met de allereerste editie van Game On! van 2015. Het eerste artikel van een jaar schrijven biedt klassiek twee mogelijkheden: of je blikt terug, of je blikt vooruit. Aangezien we elders al even terugkijken op het jaar, lijst ik hier de 3 games op waar ik dit jaar naar uitkijk.

1. Assassin's Creed Victory

Hoewel Assassin's Creed Unity door velen niet bepaald hartelijk is ontvangen, en 'Assassin's Creed' en 'uitmelkerij' tegenwoordig veelal in eenzelfde zin kan worden gebruikt, blijft de reeks me aanspreken en kijk ik ook uit naar dit volgende deel. Dat we überhaupt afweten van het bestaan van Victory is, net zoals in het geval van Unity, niet te danken aan officiële informatie van Ubisoft, maar aan een lek. Er is dan ook niet zoveel bekend over de game.

De naam laat blijken dat het verhaal zich ditmaal afspeelt in de Victoriaanse tijd en na Parijs nu Londen de speelgrond van de assassin wordt. Daarnaast zou er een grappling hook worden geïntroduceerd, waarmee je tussen hoge gebouwen zou kunnen slingeren. Een soort Spiderman avant la lettre.

uau2qi8cfqwdanmksr9y.jpg

2. Uncharted: A Thief's End

Na vier jaar komt er weer een vervolg op de avonturen van schattenjager Nathan Drake met

Uncharted 4: A Thief's End. Het verhaal speelt zich enkele jaren na de feiten van Uncharted 3 af. Sindsdien heeft Nathan het schattenjagen achter zich gelaten, maar als hij het verhaal achter een legendarische piratenschat hoort, kan hij het niet laten weer op onderzoek uit te gaan. Mogen we Naugthy Dog geloven, wordt A Thief's End het meest meeslepende avontuur van Nathan tot nog toe. Om te weten in hoeverre dit waar is, gaan we moeten wachten tot de game uitkomt. Zoals elke Uncharted is ook dit deel een Playstation Exclusive. Wat het dan toch anders maakt dan voorgaande delen, is dat deze voor de Playstation 4 uitkomt.

Je kan je al een klein beeld vormen van A Thief's End aan de hand van de gameplay trailer:

3. Batman: Arkham Knight

Had je me een goed jaar geleden gevraagd wat een superheld was, had ik NandroDavids geantwoord.

Hoewel dat nog steeds het geval is, weet ik nu dat er nog een andere soort superhelden is. Het was geloof ik januari toen ik ongepland Batman: Arkham City heb gekocht, later ook Asylum en Origins en nu is het een van mijn favoriete gamereeksen. Helaas wordt Arkham Knight het laatste deel van de trilogie en bijgevolg de afsluiter van de reeks. Nee, trilogie is geen telfout. Na twee succesvolle games liet Rocksteady Studios namelijk het maken van een derde over aan Warner Bros Montreal. Arkham Origins werd echter niet goed ontvangen door de fans, mede omdat het verhaal niet in voorgaande delen paste. Daarom neemt Rocksteady Studios weer het stokje over om de reeks naar zijn oude niveau te tillen. Met wat er tot nog toe bekend is, lijkt dat zeker te lukken. Het verhaal speelt zich een jaar na de feiten van Arkham City af, wanneer Scarecrow zijn terugkeer maakt in Gotham op halloweennacht.

Over de gehele stad heeft hij zijn fear toxin bommen verstopt en wat nog erger is: hij heeft een verbond gesloten met alle andere supercriminelen, waaronder Harley Quinn, Two-Face en Penguin. Het belooft dus een stevige opdracht te worden voor Batman om dat boeltje op één nacht op te kuisen. Alsof dat nog niet genoeg is, maakt een nieuwe crimineel zijn intrede: de geheimzinnige Arkham Knight, wiens identiteit nu al veel bediscussieerd wordt onder fans. Het verhaal biedt dus alvast veel perspectieven, maar ook de nieuwe gameplay belooft veel: de stad is maar liefst 5 keer (!) groter dan de Arkham City-map en eindelijk zal er een volledig functionele Batmobile te besturen zijn.

Dat ik niet als enige zit te wachten op deze game bewijzen de prijzen: van zowel Game Informer als Game Critics kreeg het een award voor Beste Actiegame, bij IGN werd het de Beste Xbox One-game en runner-up voor Beste Playstation 4-game, en op de Golden Joystick Awards werd het genomineerd als Meest Geanticipeerde Game.

Extra: GTA V

Tja, GTA V voor PC kan je nu niet direct een nieuwe game noemen, maar hem niet in dit lijstje zetten, voelt toch ook fout aan. De 27e januari staat met rood omcirkeld in mijn agenda, niet omdat ik de game zelf ga kopen, maar omdat ik niet kan wachten om te zien wat voor modificaties de modders nu weer uit hun mouw gaan schudden, of wat voor originele filmpjes er gemaakt gaan worden. Bovendien komen dit jaar eindelijk de langverwachte heists!


Laat zeker in de reacties weten wat jullie vinden van deze games, of naar welke andere games jullie vol verwachting zitten af te tellen. Volgende week een nieuwe Game On!, hopelijk met een frisse Crazy-Ghost.

2 reacties


Recommended Comments

Victory spreekt me net als Unity enorm aan! Jammer dat het echter enkele jaren zal duren voor ik ze zelf zal bezitten en spelen (tegen dan wel met patches wellicht) ;o

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...