Jump to content

Top 20

  • artikelen
    36
  • reacties
    76
  • bezichtigingen
    34899

De plaat en z'n verhaal #1


ERRWINS

1134 bezichtigingen

gallery_32909_245_563.png

8. Phil Collins - You'll Be In My Heart

Het lied

Vandaag hebben we een speciaal nummer uitgekozen. Het nummer 'You'll Be In My Heart' van Phil Collins is de titelsong van de Disneyfilm Tarzan, en werd geschreven en uitgevoerd door Phil Collins zelf. Het opmerkelijke aan dit nummer is, is dat het geen succes is geworden in de Nederlandse hitlijsten, maar wel een Golden Glove en Academy Award won voor Beste Origineelste Nummer (Best Original Song).

'You'll Be In My Heart' wordt in de film gebruikt als Tarzans adoptiemoeder, de gorilla Kala, tegen hem zingt dat hij moet stoppen moet huilen omdat zij hem zal beschermen. Ze zingt dat de baby altijd in haar hart zal zijn. In de film stopt het nummer na het eerste refrein. Op de soundtrack is wel de volledige versie te horen. In de verdere tekst wordt gezongen over het onbegrip over liefde tussen moeder en kind, terwijl die zo van elkaar verschillen. Het kind moet sterk zijn, ook al is de ouder niet bij hem.

Phil Collins

gallery_32909_245_15090.jpg

Volledig op z'n plaats achter het drumstel.

Engelse zanger en drummer die vanaf de jaren '70 grote bekendheid werd dankzij Genesis. Ook solo weet Phil Collins veel hits te scoren, waaronder drie nummer 1-hits: 'In The Air Tonight', 'You Can't Hurry Love' en 'A Groovy Kind Of Love'. Samen met Philip Bailey haalt hij de hoogste positie van de Nederlandse Top 40 met 'Easy Lover'.

In 1970 verlaat de drummer van Genesis de band en wordt vervangen door Phil Collins. Phil vervangt een paar jaar later ook frontman Peter Gabriel als zanger van de band. De Londense Phil (geboren in 1951) staat al van jongs af aan op de planken, dan wel als drummer of als acteur. De angst dat de band het niet met Collins als frontman zal overleven, blijkt onterecht. Hij ontpopt zich als een ware leadzanger. Dat terwijl hij als aller-allerlaatste optie werd gezien. Er gingen hem tijdens de audities wel 400 potentiële andere zangers voor!

Wanneer in 1981 zijn (eerste) vrouw hem verlaat, begint Collins aan zijn eerste soloplaat. De muziek lijkt noch op het werk van Genesis noch op de platen van Brand X (zijn eerdere jazzband). Face Value (1981) gaat als een warm broodje over de toonbank en verkoopt beter dan alle andere Genesis platen. Op zijn soloplaat wordt nadruk gelegd op zijn stem, de droevige teksten en op de drums (hij is en blijft drummer). Colins vertolkt ook een aantal filmrollen voordat hij aan de slag gaat met wederom een soloplaat. Hij neemt weer een rol aan voor een film en stort zich begin jaren '90 wederom op de opnames en optredens met Genesis. Ook schrijft hij enkele succesvolle nummers, ook voor soundtracks; de singles 'You'll Be In My Heart' en 'Can't Stop Loving You' doen het goed in de hitlijsten.

Totdat hij in 1996 besluit de band definitief te verlaten. Maar het bericht dat Collins zijn tweede vrouw verlaat voor een dame die zijn dochter had kunnen zijn, halen de grotere krantenkoppen. In 2002 verschijnt 'Testify'. Phil Collins laat weten niet van plan te zijn om ooit nog op tournee te gaan. Tijdens de opnames van 'Testifty' krijgt de zanger een beroerte, waarna een gehoorbeschadiging volgt. De dokter adviseert hem daarom nooit meer op te treden.

In 2010 verschijnt er een nieuwe single van Phil Collins: '(Your Love Is Like A) Heatwave'. De single staat op het coveralbum 'Going Back', zijn eerste cd in acht jaar.

Door gezondheidsklachten kondigt hij in maart 2011 zijn afscheid aan. Hij kampt al enige tijd met gehoor-, nek- en rugklachten. Ook heeft hij last van pijntjes aan de zenuwen in zijn hand. Als gevolg van deze klachten moest hij eerder zijn drumstokken aan zijn vingers tapen. Daarnaast zegt hij zich niet langer thuis te voelen in de muziekwereld.

3 reacties


Recommended Comments

Phil Collins, wat blijft het een geweldige zanger. Ik hoorde dat die laatst met een andere zanger(es0 had aangepapt en wellicht nog een nieuwe album ging opnemen. Tot nu toe zijn dat meer geruchten.

Link to comment

Ik hoop wel dat 'ie nog een plaat uit gaat brengen. Het is een geweldige zanger/drummer die zeker niet achter de geraniums moet gaan zitten. Dat hij zich niet thuis zou voelen in de muziekwereld, vind ik best absurd.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...