Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70935

Editie 2 - GTA Dimensie


Visser23

568 bezichtigingen

gtadimensier8ii7.png

Geschreven door KaiSkillzz

Vorige week stond deze rubriek in het teken van niemand minder dan Lance Vance. Deze week gaan we het ook over een personage hebben die bijna iedere GTA-liefhebber wel kent: Melvin Harris, ofwel Big Smoke uit Grand Theft Auto: San Andreas. In het begin van de storyline van San Andreas lijkt Big Smoke, die een van je oude vrienden is, de goedheid zelve, maar later in het verhaal kom je tot een gruwelijke ontdekking...

Carl 'CJ' Johnson keert in 1992 terug naar zijn geboortestad Los Santos, nadat zijn broer hem opbelde met het treurige nieuws dat CJ naar Los Santos moet komen, omdat hun moeder is overleden. Wanneer CJ terug in Grove Street is, vindt hij in zijn ouderlijk huis een foto van zijn moeder op tafel. Hij hoort uitspraken van zijn moeder en familie door zijn hoofd razen en wanneer hij diep in gedachtes verzonken is, komt Big Smoke op CJ afstormen, denkend dat CJ een inbreker is. Na een paar seconden herkent Smoke CJ en begroeten ze elkaar enthousiast. Big Smoke stelt voor om naar de begraafplaats te gaan waar ook CJ's andere oude vrienden en zijn broer zich bevinden.

Op de begraafplaats ontstaat een opstootje en net op het moment dat CJ en de anderen weg willen gaan, wordt de auto van Smoke opgeblazen. Hierdoor moeten ze fietsen voor hun leven, aangezien er een groep Ballas op hun schieten vanuit een auto. Na deze gebeurtenis volbrengt CJ steeds meer missies voor Smoke & co en wint CJ hun respect terug. CJ heeft ondertussen nieuwe vrienden gemaakt in Los Santos en één van die vrienden, tevens zwager, is Cesar Vialpando. Hij belt CJ op een gegeven moment op om hem iets te laten zien bij een garage. Eerst gebeurt er niets, maar na een tijdje gaat de garagedeur open en is er een groene Sabre zichtbaar. Dit is de auto van waaruit CJ's moeder vermoord werd. Bovendien zijn Big Smoke en Ryder (ook een van je vroegere vrienden) uit de garage gekomen. Dit betekent dat ze banden hebben met de Ballas, de grootste vijanden van de Grove Street Families.

CJ probeert Sweet te bellen, maar hij blijkt in een gang-oorlog te zitten. CJ probeert hem te helpen, maar Sweet belandt in het ziekenhuis en CJ wordt meegenomen door C.R.A.S.H. Na dit punt leert CJ talloze nieuwe mensen kennen en verdiend hij steeds meer geld. Tegen het einde van de storyline komt Sweet weer vrij door één van CJ zijn nieuwe contacten. Ze besluiten na een tijdje het bendeleven weer op de pakken en Big Smoke te vermoorden in zijn 'crack palace'.

Na een hevig vuurgevecht raakt Smoke ernstig gewond en vertelt hij CJ dat hij spijt heeft voor wat hij allemaal heeft aangericht en dat hij dit allemaal deed om groot en machtig te worden. Hij raakte helemaal van de wereld door het overmatig gebruik van crack en dat zette hem aan tot deze daden. Na dit verhaal te hebben verteld, sterft Big Smoke.

Wat vind jij van Big Smoke?

ze6ILcw.jpg?1

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...