Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579972

Editie 7 - Uit Den Ouden Doosch


Dutchy3010

633 bezichtigingen

blog-33831-1159398392.jpg

Deze rubriek is geschreven door Typhoon

Aangezien Mania-92 niet naar behoren presteerde voor de rubriek 'Uit den Ouden Doosch' hebben Ikkes en Typhoon het overgenomen. Dit omdat wij het erg jammer zouden vinden als de rubriek compleet zou verdwijnen. Ikkes en Typhoon gaan erg hun best doen om deze rubriek tot een succes te maken. We willen Mania-92 nog erg bedanken voor zijn inzet.

In deze nieuwe versie van uit den oude Doosch gaan we laten zien hoe het forum en de site er een tijd geleden uitzag. We bedanken hier voor SummerBase die de informatie heeft gevonden op een handige site.

Gtagames.nl werd oorspronkelijk opgericht door Joriz, hij heeft samen met Marius het gtagames.nl netwerk opgebouwd. In het begin was het een klein op HTML gebaseerde website, dit is uitgegroeid tot een vol geautomatiseerd Netwerk met gigantisch veel leden. GTAgames.nl was vanaf januari 2003 in aanbouw, de site zelf was toen nog niet online maar daar waren Joriz en Marius hard mee bezig. In augustus dat jaar werd de domeinnaam geregistreerd. In oktober kwam dus het moment dat de website echt online ging. Eind December begon Gtagames.nl echt te groeien en vanaf daar hebben wij bruikbare informatie gevonden om jullie te laten zien hoe Gtagames.nl er toen uitzag.

We beginnen met 16 December 2003.

Je ziet dat de site er hier nog heel anders uitzag, voornamelijk de opmaak is er anders vergeleken met nu. Tevens zie je dat Jos2 nog admin op de site was.

Oranje de kleur van Nederland maar ook de kleur van Gtagames.nl, sinds December 2003 hebben ze Gtagames.nl helemaal in een oranje jasje gestoken. Dat zie je op 29 Januari 2004. De layout is nu helemaal wit met oranje. Rond die tijd kwamen de eerste nieuwtjes rond Grand Theft Auto San Andreas naar voren. Ook MTA VC 0.3 werd gereleased, in deze versie van MTA VC zijn er veel bugs gefixt wat het spelen nog lekkerder maakt.

Grand Theft Auto San Andreas Officeel aangekondigd. Op 01 Mar 2004 werd GTA SA eindelijk officeel aangekondigd. Dit zie je op het archief van 6 April 2004. Andere leuke nieuwtjes: Het GTA San Andreas lettertype werd al eerder gebruikt op de buik van El Burro, zit El Burro dus in San Andreas? El Burro zat dus niet in San Andreas, hij woonde er in 1997 wel, maar hij is uiteindelijk verhuist naar Liberty City. Ook zie je dat MTA VC 0.4 alweer aangekondigd is. En tenslotte heeft Rockstar Games op 01 Apr 2004 www.GTAsanandreas.nl. Dit is een Nederlandse site gemaakt door R* die over GTA San Andreas gaat. Later blijkt het een 1 april grap te zijn. www.GTAsanandreas.nl is de Nederlandse sectie over GTA SA van Gtagames.nl, hierdoor kreeg Gtagames.nl een heel nieuw php systeem en zal er nog meer informatie over de GTA series te vinden zijn.

Op 12 Mei 2004 kwamen eindelijk de eerste officiële screenshots van GTA San Andreas op gtagames.nl, ook werd de informatie over het verhaal bekend. Nog een belangrijk ding was het feit dat GTAGames.nl en GTA-PCSpot.tk samengingen. Dit gebeurde in de zomervakantie van 2004.

In het archief van 13 Juni 2004 zie je dat Gtagames.nl tot een erkende Grand Theft Auto website word gerekend door Rockstar Games. Gtagames.nl krijgt dus nu als eerst het Grand Theft Auto nieuws, screenshots en info. Dit was natuurlijk een leuk moment voor de Admins en de leden van Gtagames.nl. In hetzelfde archief op 5 Juni is de Download Base van Gtagames.nl uitgebreid. Het heeft niet zo veel downloads als echt GTAModding websites, maar er zitten toch veel leuke en goede mods tussen.

In het archief van 26 Januari 2005 zie je dat Gtagames.nl al erg veel gaat lijken op de huidige staat. Ook werd rond die tijd GTA Liberty City Stories aangekondigd, alleen wisten we toen nog niet dat hij zo heete!

Als laatste laat ik jullie nog even herinneren aan de 1 april grap van 2005. Op 1 April melde Gtagames.nl dat er een nieuwe GTA gebasseerd op de film Sin City uit zou komen. Veel mensen geloofden het, maar later af bleek het gewoon een grap te zijn!

Nu begin ik met het forum, hiervan heb ik 4 archieven. Je kan dingen zoals oude subfora's, oude admins, skins etc zien. Ik zal bij elk archief weer een stukje vertellen. Ik wil er nog even bijvertellen dat het de link eerst www.gtagames.nl/forum was, deze link kan je nu nog gebruiken, later is daar www.gtaforum.nl voor in de plaats gekomen.

We beginnen met 12 November 2004, een hele tijd terug dus. Wat is er nou bijzonder aan die datum? Nou erg veel dingen, je ziet bijvoorbeeld nog de oude CaliRed V5 Orange Style, dit vonden veel mensen een erg mooie skin. Verder zie je dat Lantyz toen nog Moderator was, je ziet nog 2 andere kleuren namelijk de paarse kleur. Dit was toen de kleur voor de Superleden. De zwarte kleur stond toen nog voor de Megaleden. Ook zie je dat Jarno een licht blauwe kleur heeft, deze kleur blauw kreeg je wanneer je Moderator was van een eigen Subfora, namelijk het SwIFMoDs, SwiFMoDs ontworp mods voor GTA Vice City. Jammer genoeg is de ploeg nu niet meer actief. Die tijd was er nog een belangrijk lid genaamd Le Freak op het forum. Je ziet hem niet bij online gebruikers maar hij was toen nog Admin op dit forum. Le Freak werd door velen als een erg goede admin gezien. Jammer genoeg is hij vertrokken. Le Freak was een lid die veel voor Gtagames.nl heeft gedaan, en ik weet zeker dat de andere Admins erg blij met hem waren. Je ziet ook nog een fora wat waarschijnlijk veel mensen niet kennen, namelijk het 'GTAgames.nl praat forum' dit fora heet nu ook wel het 'Feedback' Hier kon je dus klachten, opmerking en en andere dingen over Gtagames.nl kwijt.

We gaan verder met 31 Januari 2005, er zijn een paar intressante dingen aan dit archief. Je ziet bijvoorbeeld een admin genaamd El Guarda, deze persoon zal voor velen beter bekend staan als Trax, Se7en. Hij was toen dus nog admin. Intussen waren we een andere Admin kwijt, namelijk Le Freak, waarschijnlijk is El Guarda voor hem in de plaats gekomen. (maar dit durf ik niet 100% zeker te zeggen) We zien nog een paar bekende namen, namelijk Lantyz, hij is inmiddels als Admin maar hier zien we hem als Global Moderator. Deze groep had toen de kleur groen. Naast Lantyz zie je dat voormalig Admin The Godfather toen nog Moderator was. 8-Ball en RTS zien we ook nog als moderator. RTS is nu nog steeds Moderator maar hij is er ook even een tijdje tussenuit geweest. Naast de (G) Moderators en Admins zie je ook nog 2 gewone leden, die we nu als Megalid op dit forum kennen namelijk -Niels- toen nog bekend als 'GtA_BaDmAn' en BMW. Ook zien we nog een topic genaamd GTAGames 2.0 nu zullen jullie denken wat is dat? Dit is een project waaraan Marius en Joriz erg veel aan werkten. Het ging hierom een restyle complete Restyle van Gtagames.nl. Hoe we Gtagames.nl nu zien is de uiteindelijke vorm van Gtagames.nl 2.0. Wat natuurlijk erg geslaagd is!

We gaan verder met 6 Februari 2005, deze dag was niet erg bijzonder en ik kan niet erg veel bijzonders vermelden helaas. We zien BrokenTable en TubS nog als Global Moderator. BrokenTable is later nog admin geworden en is na een tijdje gestopt.

Als laatste behandel ik 3 Maart 2005. Rond die tijd kwam er al weer informatie over een mogelijke GTA IV of GTA Sin City aan het licht, we zien dat hier het Subfora voor GTA IV al aangemaakt is. We zien hier onze oude Global Moderator Ewoud nog als Superlid. Naast Ewoud zie je nog een paar bekende namen, namelijk X-TX, Baffie. Verder valt hierover ook niet erg veel te vertellen.

Ik hoop dat jullie nu een indruk hebben van het 'oude' Gtagames/forum.nl, het is lastig om er dingen rond te vertellen. Veel dingen weet je namelijk niet meer goed. Daarom heb ik ook een paar oudere leden om wat weetjes gevraagt. Het meeste kon ik zelf af maar het is altijd handig. Deze editie van 'Uit den oude Doosch' is geschreven door Typhoon. Volgende week zal Ikkes het verzorgen.

Ik hoop dat u genoten heeft van mijn artikel.

Tot volgende keer!

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...