Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580034

3 reacties


Recommended Comments

Tja, dat is inderdaad dé vraag na het vertrek van TOC, zeker omdat een nieuwe gang die voet aan grond kan houden er niet in lijkt te zitten.

Een invloed op de huidige gangs zal het niet zozeer hebben: er zal gezellig gediscussieerd blijven worden, onderlinge grapjes gemaakt worden en projecten georganiseerd worden.

Voor het Corporationsysteem, maar vooral voor The City lijken drie gangs me echt niet genoeg te zijn. Zeker niet met het verbod te politie aan te vallen. Met 4 gangs kunnen er praktisch gezien altijd 2 gang wars tegelijk bezig zijn, nu zal er altijd één iemand uit de boot vallen.

De Corporationverkiezingen kunnen op zich nog wel doorgaan. Als we het competitieve element willen behouden, dan zal er echter maar plek zijn voor één corporation. Zelfs dan nog is het nog altijd veel minder spannend dan wanneer 6 gangs het tegen elkaar kunnen opnemen.

In vergelijking met andere jaren in dit decennium was 2014 echt een prachtjaar voor G&C. Dit jaar zie ik echter veel somberder in opeens. We mogen al hopen dat er meer dan de 4 grafiekjes komen in Gang Stats die er nu zouden zijn, waarvan één bestaat uit de handvol posts die TOC nog in januari heeft geplaatst. Om invulling te geven aan de andere artikels zal er ook veel mogen nagedacht worden.

Dat terzijde. Een hervorming van het G&C-systeem lijkt zich nu wel te stellen.

Link to comment

Met nog maar 3 gangs over is dit denk ik wel het laagste wat we ooit gehad hebben, maar dat komt ook deels doordat gangs vroeger uit gemiddeld 10 personen bestonden en tegenwoordig 20. Het The City systeem wat er nu ligt past ook meer bij een grote gangscene dan een met maar 3 gangs. Alle gebieden zijn verdeeld en er zijn nu vooral 2 grote clusters waardoor The Underground en Sans Scrupules de grootste kans maken op corporationschap. Misschien is het wel hierom dat de barrière om een gang te starten en ooit corp te worden te groot is en dat er daarom weinig nieuwe gangs bij komen. Even een leuke gang starten is er niet bij, men moet actief deelnemen aan The City om corporation te worden. Die charme van impulsieve gangs en ermee kunnen pieken zijn we verloren. Ik denk dat we dat deels kunnen herstellen als we de bonus van The City veranderen naar iets anders in plaats van bonusstemmen bij verkiezingen.

Link to comment

Maar als we er dan op terug kijken stelden we ons diezelfde vraag enkele maanden terug ook al toen er nog maar 4 gangs waren. Het aantal gebieden in The City is natuurlijk een struikelpunt, maar op zich zou het geen gangs mogen tegenhouden om impulsief te starten (meedoen in The City is een optie, geen verlichting).

Ook is er de vraag of er nu ex-leden van TOC als gang zelf niet weer de zin hebben gekregen om een nieuwe gang (of twee/drie) te starten, zij het maar tijdelijk, zij het klein... het maakt niet zo veel uit.

De polarisering in deze drie (eerst vier) grote gangs was wel al een tijdje bezig en we zagen het denk ik wel aankomen, maar hoe dit exact oplossen is me nog niet helemaal duidelijk.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...