Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580063

Editie 419 - Song Battle


OWN

624 bezichtigingen

Song Battle  

4 leden hebben gestemd

  1. 1. Welk liedje verdient het?

    • Basshunter - Boten Anna
      0
    • O-Zone - Dragostea Din Tei
      4

kVCWEoU.pngeqAJRY1.png

Welkom bij een nieuwe Song Battle! Ook deze week gooien we weer twee nummers in de strijd. Helaas was er een kleine tussenkomst voor Votair, dus daarom doe ik de Song Battle voor een keertje. In de vorige editie gingen de nummers United We Are van Hardwell feat. Amba Shepherd en Don't Stop The Madness van Hardwell & W&W feat. Fatman Scoop het met elkaar de strijd aan. Uiteindelijk heeft United We Are deze battle gewonnen met maar 1 stem. Een magere opkomst... Dat kan beter!

Uiteraard staat er in deze editie weer een nieuwe song battle. Twee plaatjes uit mijn kinderdiscotijd, die nu niet meer zijn dan nostalgie en guilty pleasures. Let's go!

NXAy0El.png

Basshunter - Boten Anna

Wie kent deze plaat niet? Grote kans dat dit de meest bekende plaat ooit zal blijven van de Zweed Jonas Erik Altberg, alias Basshunter. De plaat is afkomstig van zijn album LOL <(^^,)> (nee, dit is geen grap) uit 2006. Het nummer gaat over een meisje dat hij ontdekt via IRC, maar hij ziet haar als bot. Het gaat dus niet over een boot, ondanks de gele waterfiets die in de clip te zien is. Later werd het nog geparodieerd door de Gebroeders Ko, twee Brabantse broers, bekend van hun skihut-hits (ik heb een toe-toe-toeter op m'n waterscooter...). Het zal je niets verbazen dat ze voor hun feestcarrière in de bouw werkzaam waren.

O-Zone - Dragostea Din Tei

Pffft, wat een kneiter. Wie geen chicks heeft gefixt op deze plaat in de kinderdisco, heeft toch echt iets fout gedaan. Het nummer komt van het album DiscO-Zone van de Moldavische/Roemeense boyband O-Zone, gevormd door drie vrienden. Helaas gingen ze in 2005, kort na deze kneiter uit 2004, alweer uit elkaar. Ik had ze graag eens live gezien, maar dat wordt hem niet meer. Lekker 'vrei să pleci dar nu mă, nu mă iei' (lees: 'bresa blesjka numa numa je') meeschreeuwen en doen alsof je gay bent, want dat zijn zij toch ook? Nou, nee, eigenlijk niet, maar ik was niet

. Overigens hebben de Gebroeders Ko ook van dit nummer een parodie gemaakt, maar die is het opzoeken al niet eens waard.

Vergeet niet jouw stem uit te brengen!

6 reacties


Recommended Comments

Normaal doe ik niet mee omdat ik altijd alletwee de nummers niet om aan te horen vind, maar dit keer zijn het wel twee nummers die mij ietwat aanspreken. De laatste vooral.

Link to comment

Altijd leuk die muziek uit de relatief vroege zero's. Van beide nummers kan ik nog wel herinneren dat het toen echte hits waren. De eerste is leuk, maar mijn voorkeur gaat net zoals SpacyCoulours naar O-Zone!

Link to comment

Voor de oplettende lezer: het moet niet gele, maar rode boot zijn. Erna komt namelijk een gele buggy in beeld, daarmee was ik in de war.

Durf de blog niet aan te passen i.v.m. de poll :$

Link to comment
Overigens hebben de Gebroeders Ko ook van dit nummer een parodie gemaakt, maar die is het opzoeken al niet eens waard.

Volgende keer mijn advies opvolgen, SpacyColours.

Zo koppig, die Spacy...

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...