Jump to content
 • Sign Up

Top 20

 • entries
  36
 • comments
  76
 • views
  30,168

De plaat en z'n verhaal #8

ERRWINS

823 views

gallery_32909_245_563.png

15. Ed Sheeran - Thinking Out Loud

Het lied

Afkomstig van Ed Sheeran's tweede studioalbum X (Multiply). Vooral in Australië en Nieuw-Zeeland doet 'Thinking Out Loud' het goed, het nummer komt daar op de tweede en eerste positie terecht. In oktober 2014 komt de track uit als derde single van het album. De single wordt een paar maanden eerder ook al één dag uitgebracht als promotiestunt.

Ed Sheeran

art-353-ed-sheeran-300x0.jpg

Er goed uitzien is niet per se een pre.

Britse singer-songwriter die in juni 2011 met zijn debuutsingle 'The A Team' meteen in eigen land doorbreekt. Een paar maanden later wordt de track ook in Nederland opgepikt. Zijn debuutalbum + verschijnt in september 2011.

Ed Sheeran is een singer-songwriter van Brits/Ierse afkomst. Al op jeugdige leeftijd leert hij gitaar spelen, waarna hij tijdens zijn schooltijd start met het schrijven van liedjes. Zijn eerste mainstream succes behaalt Ed Sheeran in januari 2011 met zijn EP No. 5 Collaborations Project, waarmee hij het tot de tweede positie op de Itunes-hitlijsten weet te schoppen. Ed Sheeran breekt in juni 2011 met zijn officiële debuutsingle 'The A-Team' echt door in zowel zijn thuisland, het Verenigd Koninkrijk, als in Nederland. Tweede single 'You Need Me, I Don't Need You' doet het minder goed in ons land. De derde single 'Lego House' brengt de zanger in januari 2012 uit.

Zijn debuutalbum + verschijnt in september 2011. Als opvolger van 'The A Team' brengt hij de single 'You Need Me, I Don't Need You' uit. Deze track doet het beduidend minder goed dan zijn voorganger. Zijn derde single 'Lego House' komt uit in januari 2012. De hoofdrol in de bijbehorende videoclip wordt vertolkt door Rupert Grint, bekend van de Harry Potter films. Hij is tevens Ed Sheeran-lookalike. In 2013 wordt 'I See Fire' uitgebracht, als soundtrack van de film The Hobbit.

Via Twitter maakt Ed Sheeran in april 2014 bekend dat zijn tweede album uitkomt X in juni 2014. De plaat neemt hij op in Los Angeles en is mede geproduceerd door Rick Rubin. Datzelfde jaar verzorgt Ed een optreden op het podium van Pinkpop. En hoe: de zanger heeft geen band meegenomen en entertaint het publiek bij het hoofdpodium alleen en akoestisch, met enkel een gitaar. De reacties zijn lovend.

Op X kiest Ed Sheeran voor een meer poppy sound. Hij laat zijn liefde voor hiphop en R&B meer naar voren komen. De track 'Sing' zou bijvoorbeeld makkelijk op een Justin Timberlake-plaat kunnen staan.

Bron:

3FM

Kun je geen genoeg krijgen van de Top 20? Klik dan hier op één van de afspeellijsten die speciaal voor jou zijn gemaakt!

Mede mogelijk gemaakt door @Froodooo!0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...