Jump to content

Opinieblad

  • artikelen
    106
  • reacties
    243
  • bezichtigingen
    70877

Editie 8 - Een Goude Oude


ERRWINS

1332 bezichtigingen

eengoudeoude5vf6g.png

Geschreven door Visser23

GTA: SA - Savegame Aanvragen

"Vroegah was alles beter" is natuurlijk een onderwerp dat de laatste tijd veel voorkomt op het forum. Over deze stellingen ben ik het op bepaalde punten zeker mee eens. Vandaar natuurlijk ook een beetje dat deze rubriek in het leven is geroepen. Ik mis namelijk de tijd van Grand Theft Auto: San Andreas. Ik weet nog wel dat ik Superlid werd in de periode dat het forum van San Andreas erg actief was.

Ik was vroeger altijd in het San Andreas forum te vinden. Hier wilde ik zoveel mogelijk mensen helpen en als eerste reageren in het topic. Het was gigantisch druk op het forum op dat moment en er werden veel vragen gesteld in Missie Hulp. Ik zat soms gewoon te refreshen om te kijken of er een nieuw topic bij kwam. Als ik zo terug denk aan die - goede - oude tijd, vind ik mezelf soms wel een beetje raar. Welke gek gaat er nou refreshen om een ander lid zo snel mogelijk te helpen? Nouja, gelukkig was ik niet de enige.

Gta-sa-screen1.jpg

Met name vond ik de savegames die aan werden gevraagd erg leuk. Sommige leden konden bepaalde missies niet halen en ik deed dan vervolgens mijn best om deze wel tot een goed einde te brengen. Hierdoor bleef ik ook plezier houden in Grand Theft Auto. Het was echt een actief forum en meerdere leden deden exact wat ik deed. GTA-Fan2 is hier een mooi voorbeeld van. Een lid dat momenteen niet meer actief is, maar die altijd druk was met Missie Hulp en Savegames. Ik denk echt met een glimlach terug op de tijd dat we zo actief bezig waren met het helpen van anderen door middel van missies te spelen voor diegenen.

2hi56io.png

Ik betreur dat deze tijd eigenlijk weg is. Ik zit dan ook een beetje te hopen dat, met de release van GTA V, zo'n forum ook weer terug gaat komen. Het is toch hartstikke leuk dat voor elkaar savegames kunnen gaan spelen? Het is fijn om te weten dat iemand anders door middel van jouw hulp weer een stapje verder kan in de game.

Doordat het savegame forum minder actief werd, vond ik GTA ook minder leuk worden. Af en toe speelde ik nog online, maar dat was het dan ook. Met de release van GTA IV was de activiteit in missie hulp een stuk minder dan in San Andreas en daarnaast waren de savegame aanvragen ook erg laag. Ik vraag me dus ook zeer af of dit ooit weer gaat terug komen. Worden de GTA's nou makkelijker, of worden de spelers gewoon beter?

2 reacties


Recommended Comments

Ik denk dat een terugkomst van al die savegametopics er niet in zit. Vroegah waren er toch vaak minder bronnen (vooral videoservices gok ik) voor hulp met missies in GTA. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld YouTube waar je alles stap voor stap kunt zien met erg veel details. In de tijd van San Andreas was YouTube net opgericht, en naast YouTube waren er weinig goede actieve videoservices beschikbaar. Dat zorgt er natuurlijk voor dat je gaat afwijken naar andere middelen, zoals in dit geval een forum.

Link to comment

Dat is zeker waar. Wat dat betreft vind ik het erg jammer dat Youtube nu zo groot is geworden. In principe staat elke missie daar op. Toch zou ik graag willen zien dat er nog savegame aanvragen gedaan worden. Het initiatief van The Oceans vind ik dan ook zeer leuk! Forumsavegame. Heb er helaas nog geen tijd voor gehad.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...