Jump to content
 • Sign Up

The Underground

Sign in to follow this  
 • entries
  25
 • comments
  188
 • views
  33,582

The Underground's Top Tens - Overroepen Missies

Nissan

1,265 views

The Underground's Top Tens

Overroepen Missies

Wij, de Master Race-gamers van The Underground, hebben al ons aandeel in het lezen van missieklachten. Na een kleine 6 jaar op dit forum heb je alles qua overdreven gezeik in vergelijking met je eigen ervaringen wel gezien denk je. Dus bij deze stellen wij een top tien (in een grotere serie) voor over de tien meest besproken missies die in werkelijkheid best wel meevallen...

Met deze week de Mitch-o-meter, die ons onbegrip naar de medespelers zal duidelijk maken!

mitch%20rageface%202_zpshitzqltk.pngmitch%20rageface%201_zpsww3dh7ja.pngmitch%20rageface%203_zpswfqapwie.png

"Been there" - "Sigh" - "STFU"

Lance died.

10. Death Row

Laten we beginnen met een Vice City-missie waar sommige (zelfs ervaren) spelers wel eens problemen mee hebben. De speler verspilt zijn tijd met de blokkades en de slecht schietende thugs en komen te laat aan bij de hangar. Laten we even eerlijk zijn: Eigenlijk is het geen moeilijke missie, je kan de vijanden negeren en recht op Lance afrijden en zelfs als je de moeilijke route kiest zouden er geen problemen mogen zijn. Alle klachten rond deze missie lijken in onze ogen dan ook nogal overdreven.

mitch%20rageface%201_zpsww3dh7ja.png

You failed to reach enlightenment.

9. Did somebody say yoga?

Eén van de meest geniale missies in V met een zwaar gehaat eerste stuk. Voor de couch potatoes onder ons is het hel op aarde: je gaat moeten sporten. Yoga. Wij haten yoga blijkbaar met een grote passie. Nu op zich valt het allemaal wel mee, maar het hangt af van de gevoeligheid van je controller. Michael is niet de sportiefste en zakt zoals de gemiddelde speler makkelijk in mekaar. Een beetje concentratie is vereist en anders skip je dit deel van de missie gewoon, no rage required.

mitch%20rageface%202_zpshitzqltk.png

Faith W got away.

8. False Idols

Een missie in onze lijst die daadwerkelijk best lastig is, maar niet zoals de meeste hem voordoen. Voor wie deze missie niet kent: het is de meest gevreesde missie in LCS, voornamelijk omdat je je tijd goed in het oog moet houden. Te veel rondkloten in het begin en de kans is groot dat je te laat komt voor de helikopter. Op de PSP durft dit zel een hel te zijn, maar voor de ervaren PS2-speler is dit een missie als een ander, LCS is sowieso een best lastige game, deze missie is maar een van velen.

mitch%20rageface%202_zpshitzqltk.png

You ran out of time.

7. Espresso-2-Go!

Eigenlijk best een lastige missie, maar met wat inzicht en voorbereiding niets aan. Ik kan me herinneren dat ik bij mijn playthrough van III gewoon schrik had van deze missie op basis van het geklaag op het forum... en dan doe je die missie in één keer zonder een bulletproof voertuig? De lijst er mee op, er zijn moeilijkere missies in III.

mitch%20rageface%202_zpshitzqltk.png

You destroyed the Buzzard.

6. Sexy Time

Wellicht de meest besproken missie van TBoGT en ook terecht, ze is een beetje de game samengevat in één missie: over the top en niet zo lastig als men beweert. De problemen komen vooral van spelers die niet weten hoe ze een helikopter moeten besturen of hoe de minigun gebruiken. De missie is doenbaar met de rockets, maar makkelijker met de minigun. Als Yusuf het kan in Departure Time, waarom wij dan niet?

mitch%20rageface%201_zpsww3dh7ja.png

Tennessee, here I come!

5. Boomshine Blowout

Bij de meeste spelers wellicht niet gekend: dit is een missie van VCS. Nu zijn de Stories en VCS in het specifiek moeilijke games, maar deze missie is in hetzelfde bedje ziek als de nummer twee die gaat komen: controls. Vrijwel onmogelijk op PSP, maar voor een geroutineerde PS2-speler is dit net een makkelijke Robbing Uncle Sam. Niets aan.

mitch%20rageface%201_zpsww3dh7ja.png

My humiliation is complete, thanks Carl!

4. New Model Army

De reden dat deze missie op nummer 4 staat, is omdat het zoals meerdere missies in deze lijst eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is, maar het gebrek aan overzicht en gebrekkige/onhandige controls. Daarnaast kon je op de originele PS2 versie prima de tijd nemen om alle RC Tigers te vernielen met bommen alvorens je Zero en z'n wagentje te laten rijden, maar dat kon later niet meer. De missie is vergelijkbaar met Demolition Man (waar ook zoveel mensen over zeikten, met onbegrijpbare reden), door het stuntelige gedoe met de RC Goblin.

mitch%20rageface%201_zpsww3dh7ja.png

You crashed. HAH

3. Learning to Fly

Misschien wel de meest gevraagde missie bij San Andreas: Missie Hulp. Mensen nemen de moeite en de tijd niet om de basis te leren van het vliegen, maar willen wél alle missies spelen waar ze met een vliegtuig moeten vliegen... Given, op de PS2 is vliegen makkelijker dan op de PC door hoe dicht alle knoppen bij elkaar zitten waardoor het een vloeiend geheel is. Als je dit zelf een keer helemaal doorspeelt kun je dit altijd in één keer halen.

mitch%20rageface%203_zpswfqapwie.png

You ran out of time!

2. Demolition Man

Nog iets vaker dan Learning to Fly wordt er gezeken over Demolition Man. De hoeveelheid savegame aanvragen op het internet loopt in de duizenden, en ik kan 13 jaar na release van de game nog steeds niet snappen hoe mensen deze missie lastig vinden. Het vliegen is te eenvoudig voor woorden, en de layout van het gebouw waar je de bommen moet plaatsen is nou ook niet echt het labyrint van Knossos. Qua hoeveelheid flak die deze missie krijgt is de 2e plek echt wel verdiend, en des te minder begrijp ik de moeilijkheid hieraan :7

mitch%20rageface%201_zpsww3dh7ja.png

ALL YOU HAD TO DO, WAS FOLLOW THE DAMN TRAIN CJ!

1. Wrong Side of the Tracks

Jullie zagen dit aankomen denk ik. Nog meer gehaat dan Demolition Man en de Flying School, Wrong Side of the Tracks is bij menig San Andreas-speler een slechte herinnering. Noobs deinstalleren de game op dit punt. De hele truc is om de Sanchez rechts van het spoor te positioneren zodat Big Smoke daadwerkelijk op de Vagos op de trein kan schieten in plaats van elke clip van zijn Tec-9 te legen OP DE TREIN ZELF. Probeer niet om zoals iedereen zegt op de trein te springen, maar er gewoon geduldig (verder) langs te rijden.

mitch%20rageface%203_zpswfqapwie.png8 Comments


Recommended Comments

Mooi lijstje. Buiten de ene LCS-missie allemaal gespeeld en weinig tot geen moeite mee gehad. Buiten Death Row, New Model Army en Learning To Fly allemaal in één keer gehaald. En die andere drie had ik na een paar keer proberen ook wel.

Share this comment


Link to comment

Leuk item, lekker origineel en met een komische insteek. En ik ben het eigenlijk wel met jullie eens; ik heb al deze missies gespeeld en waar het hem vaak om gaat is hoe handig je bent met de controller. Boomshine Blowout op de PSP was inderdaad een ware crime; het vreselijke sturen van de Forklift en dan ook weer omhoog en omlaag, ik keek meer naar de knopjes dan naar het scherm.

Share this comment


Link to comment

Prachtig lijstje, waarvan de meesten inderdaad nog best te doen zijn.

De enige die ik mis in de lijst en welke bij mij met stip op #1 zou staat is "air raid" in de PS2 versie van San Andreas. Met die controller richten op die modelvliegtuigjes was echt niet te doen. Dit is in alle combinaties van GTA versies en platformen die ik al gespeeld heb, de enige missie die ik nooit heb kunnen halen.

Share this comment


Link to comment

De enige die ik mis in de lijst en welke bij mij met stip op #1 zou staat is "air raid" in de PS2 versie van San Andreas.

Daar heb ik echt nooit last mee gehad, in de 4x dat ik de story van SA doorgespeeld heb op de PS2 haal ik die missie steeds bij de eerste keer. :puh: Voor het volgende item gaan we ons buigen over missies die daadwerkelijk moeilijk zijn, en veelal onderschat worden.

Share this comment


Link to comment

Ik eis een schadevergoeding vanwege het onterecht gebruiken van mijn hoofd.

Share this comment


Link to comment

Maar Mitch, je hoofd is prachtig!

Geen zorgen, bij de volgende stukjes zal het niet jou zijn die we molesteren.

De enige die ik mis in de lijst en welke bij mij met stip op #1 zou staat is "air raid" in de PS2 versie van San Andreas. Met die controller richten op die modelvliegtuigjes was echt niet te doen.

Ah, maar dit zijn dan ook overroepen missies, Air Raid is dat maar half, die heeft zijn moeilijkheid op bepaalde platformen, maar is niet overroepen! :o

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...