Jump to content
 • Sign Up

The Underground

Sign in to follow this  
 • entries
  25
 • comments
  188
 • views
  33,586

The Underground's Top Tens - High Street All Stars

Phoenyxar

1,071 views

The Underground's Top Tens

High Street All Stars

Na twee artikels over missies en hoe ze wel of niet te doen zal onze top tien deze week een compleet ander onderwerp behandelen: Straten. Je hebt ze allemaal wel al eens gebruikt, maar zoals we allemaal weten is de ene straat de andere niet. Als fervent wandelaars in de GTA-reeks hebben we dan ook een zekere geloofwaardigheid op dit vlak. We hebben elke straat in de III- en IV-era zowel wandelend, fietsend (waar mogelijk), rijdend als vliegend kunnen bekijken. Hier is onze top tien van meest fantastische straten in het universum.

10. Windy Windy Windy Windy Street

San Fierro (SA)

Eén van de weinige straatjes in San Andreas met een naam en zeker niet de creatiefste. Het is ook een straat die we allemaal kennen, hoewel weinig echt gebruiken. Ik heb er ooit eens ontsnapt met een Bus tijdens Busted, maar buiten die gamemode is het vooral een straat om te mijden. Er spawnt dan ook nooit echt verkeer op en is meer een leuke verwijzing naar Lombard Street in San Francisco, hoewel die er totaal niet op lijkt. Had de straat wat kleurrijker en levendiger geweest had ze hoger kunnen staan.

windywindy_zpsi7bwthtw.png

9. Prosperity Street (Promenade)

Los Santos (V)

Gekend van het steigerende paard en de vele voetgangers, dit is één van de weinige winkelstraten in Los Santos. Op de promenade na loopt de straat ook nog eens verder naar Vespucci Canals waar het via de gekende bruggen over het water gaat. Leuk om eens te ervaren, maar uiteindelijk net iets te oppervlakkig om ons echt lang bezig te houden.

640px-ProsperityStProm-GTAV-Views3.png

8. Garnet Street

Liberty City (IV)

De grote as die Algonquin opdeelt in Midtown en Lower Algonquin. Het is een mooie avenue van twee keer twee rijvakken en een rij bomen in het midden, of toch voor het merendeel van diens lengte. De straat is fantastisch verzadigd qua verkeer en bijna elke kruising is goed voor een lange file, maar het is een aangename plaats om even rond te wandelen en in de buurt van andere interessante straatjes.

kekkek_zps7jh3gucp.png

7. Ellery Street

Liberty City (IV)

Waar een mens de meeste straten in Liberty City wel zou kennen is Ellery Street daar niet eentje van. Het is een klein en bescheiden straatje, weggestoken tussen grote kantoren en banken in The Exchange. Het is een klein zwiepend straatje met paaltjes en geen verkeer, een beetje het tegenovergestelde van alle er rond en dat is wellicht ook de reden dat wij er zo van houden.

bankofliberty_zpsj0njbwe0.png

6. Hashbury High Road

San Fierro (SA)

Okej, we moeten even eerlijk zijn: deze straat noemt niet zo. Maar dat is niet onze fout! San Andreas heeft op enkele straten na geen namen en "die ene straat in Hashbury" was voor ons net iets te vaag. Maar wat is er zo leuk aan? Lastig om te zeggen eigenlijk, maar het is een vrij uniek straatje. Er hangt een soort losse sfeer en de versieringen staan ons wel aan. Het is er helaas niet speciaal levendig en er is verder ook geen reet te doen, dus meer dan eventjes passeren zit er vaak niet in.

kek_zpsgbog3bcz.png

5. Emerald Street

Liberty City (IV)

Ja, het is ook een halte op de LC Subway en als je deze straat wilt ervaren is dat station geen slechte start. Het station ligt namelijk in een wijk die het stuk tussen Lower Manhatten en Midtown moet simuleren. Lichtjes vervallen en een groot verschil tussen Oost en West. Het klopt allemaal niet echt met de werkelijkheid, maar ach. Zeker eens een wandelingetje waard!

ctw_zpsoxreeulr.png

4. Wardite Street

Liberty City (IV)

Ja, wij hebben de belangrijkste straat van East Holland en Northwood in onze lijst opgenomen! Het passeert langs de Governor Greg Johnson Projects, langs het basketbalveldje, een ontoegankelijke Cluckin' Bell, gaat onder station Frankfort High onderdoor en eindigt dicht aan de Westminster Towers en Vauxite Station. Op zich een best kort straatje, maar de essentie van de omliggende wijken is hier te vinden.

uwma_zpsr3n8ikfg.png

3. The Strip

Las Venturas (SA)

Veruit het meest sfeervolle stukje straat in het hele spel, The Strip is kleurrijk, vol mensen en dure bolides, en geeft (in vergelijking met de rest van het spel) verbazingwekkend goed weer hoe het in het echte leven aan toegaat in Vegas. Ondanks de soms onorginele vormgeving (het gebouw van The Clown's Pocket heeft 7 keer de zin "Clown's Pocket" erop), lijkt R* toch wel haar best te hebben gedaan dit uit de grond te stampen. Props voor de designers.

pirates_zpsjukkyrh4.png

2. Simmet Alley

Los Santos (V)

Een prachtig levendig straatje bestaande uit een overkapte steeg met hipsters, waar kunnen we nog meer om vragen? Toegegeven, het is een zeer kort en klein straatje, ook niet altijd even makkelijk om door te wandelen, maar een mooie locatie om van de geavanceerde vormgeving en AI te genieten. Jammer genoeg is het wel al eventjes wandelen van Legion Square en de verder omgeving is misschien ook niet de meest aantrekkelijke.

SimmetAlley-GTAV.png

1. Cavity Lane

Liberty City (IV)

Als we een lijst zouden kunnen maken van "Straten waar jij nog nooit van hebt gehoord." zou deze goed scoren. De meeste spelers kennen noch de naam, noch de straat zelf en wie kan het hen kwalijk nemen? Wij. Toegegeven, je komt er maar één keer in de verhaallijn en dan ben je druk bezig met politie neerknallen, maar dit straatje en zijn directe buren zijn prachtig vormgegeven. Het is een beetje een verloren district tussen Fishmarket en Easton, eentje waar de meeste spelers nooit meer langskomen en dat vinden wij spijtig. Allen daarheen!

ctw2_zpsgwddn38f.png1 Comment


Recommended Comments

Interessante lijst! Cavity Lane ziet er wel heel interessant uit, misschien dat ik binnenkort eens Grand Theft Auto IV ga spelen om even rond te rijden in dit gebied. :)

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...