Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,519,739

OWN 426 - Donder Op


OWN

433 views

 Share

OTVIljk.png

Gouden Piet

'De Bijenkorf maakte maandag bekend dat de bekende klimpieten, die traditioneel voor en tijdens de feestdagen de lichthal van De Bijenkorfvestiging in Amsterdam sieren, worden verguld.'

Nein! Nein! Nein! Het is augustus, en we gaan nu alweer onze jaarlijkse discussie voeren over het dan wel niet racistisch zijn van ons aller favoriete gekleurde kindervriend? Ik loop me al dood te ergeren aan alle introductieweekfeuten die er in Groningen op dit moment rondwandelen, en nu komt dit er ook nog eens even bij? Kan men geen rekening houden met míjn gevoelens? Het is om van te huilen. Ik denk met nostalgische treurnis terug naar het Nederland van weleer. Vroegâh was alles beter. Vroegâh had men nog respect voor de hobbyverontwaardigde. Vroegâh was er nog regelmaat in de verontwaardiging. Tegenwoordig wordt het gewoon maar geaccepteerd dat je 4 maanden te vroeg gaat lopen protesteren tegen het object van je morele superioriteitswaan.

Waar zijn de protesten van weleer, toen men nog gezellig, saamhorig en respectvol protesteerde? Toen men in '69 het Maagdenhuis bezette was het een idealistische poging om de student een stem te geven. Negen bezettingen en 46 jaar later zijn wij allen schijtziek van bezettingen in dat vervloekte pand. De laatste bezetting was, kort gezegd, een verzameling van economisch onrendabele figuren met aspiraties tot grootheid. In 2015 lopen er beroepsbozen zoals Quincy Gario rond, die 8 uur per dag, 5 dagen in de week beschikbaar zijn om vanuit een positie van vermeende doch hautaine zedelijke perfectie het klootjesvolk de les te leren over hoe racistisch men wel niet is. Hoe moet ik daar mee concurreren? Ik heb de tijd er niet voor om constant over alles en iedereen boos te zijn, hoe erg ik mijn best ook doe.

Interessant is overigens de reactie van de negroïde moraalridderbrigade op het nieuws: 'De tegenstanders van Zwarte Piet vinden het goed nieuws dat de Bijenkorf de traditionele klimpiet goudkleurig maakt, maar vinden het jammer dat het bedrijf niet toegeeft dat Zwarte Piet stereotyperend is.'

Het is ook nooit goed nope.gif

P.S.: Als je het een kutcolumn vindt mag dat; het is immers introductieweek hier in Groningen en dat gaat gepaard met enorme katers.

BAwDx4e.png

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...