Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579794

OWN 427 - Donder


OWN

611 bezichtigingen

OTVIljk.png

Agent Henk geeft voorlichting

Hallo! Ik ben Henk, en ik werk bij de politie. Ik ben hier vandaag om jullie uit te leggen wat de politie doet.

Wat is dat, Jan? De politie vangt boeven? Ha ha, wat een grap. Nee, Jan, daar doen wij niet aan. Bij inbraken is er bijvoorbeeld maar een pakkans van 7 procent, en als je fiets gestolen is dan wordt er niets aan gedaan. Nou zouden wij best meer inbrekers en fietsendieven kunnen vangen, maar daar moeten wij moeite voor doen en daar houden wij niet van, bij de politie. Wij zijn veel drukker bezig met het discrimineren jegens minderheden. Wij doen dat zelfs zo goed dat Amnesty International een onderzoek naar discriminatie bij de politie wil; is dat niet geweldig?

De politie staat ook bekend om het klagen. Ja, kinderen, wij kunnen uitstekend zeuren, bijna net zo goed als ThunderDuck. Wij gaan namelijk de straat op om te protesteren. We hebben vorige maand al een nieuwe CAO gekregen (met vijf procent loonsverhoging) maar daar hebben wij schijt aan. Wij snappen namelijk niet dat de economie op z'n gat ligt, en dat ambtenaren bij andere overheidsdiensten zoals de belastingdienst al veel langer zonder CAO zitten.

Hoe wordt je politieagent, vraag je? Dat is heel simpel! Als jij een van de duizenden vmbo-ers (gl/tl) bent die vanwege een laag IQ danwel een volslagen gebrek aan inzet alleen maar zesjes haalt, dan kun je naar de politieacademie gaan. Na 1,5 jaar (dat is minder lang dan een MBO-opleiding, dus je hoeft niet zo veel te weten!) kan ook je jij minderwaardigheidscomplex afreageren op gewone burgers.

Dag kinderen, en vergeet niet: Iedereen is een crimineel, zelfs als ze niets gedaan hebben :)

BAwDx4e.png

5 reacties


Recommended Comments

Dat is dus nu ;)

Ongetwijfeld verwachten sommigen nu een reactie van mij die langer is dan de tekst van het item zelf, maar ik ga lekker helemaal niet reageren.

(behalve dan dit)

Link to comment

Wat mij vooral interesseert is de vraag wat er deze week zoal in het leven van onze Dondereend is gebeurd dat het dit stuk inspireerde... ik fantaseer al volop!

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...