Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579809

OWN 428 - OWN Sprak Met...


OWN

620 bezichtigingen

MHB4gPu.png

pintje_zps61knp15f.gif

@Bierbuikje is al jarenlang een vast gezicht binnen de gangscène. Een gesprek over Route 66, BeaT DowN en The City.

Het mooie aan de gang scene is dat het eigenlijk net de stamkroeg is, maar dan met je eigen clubje. Je hebt de vrijheid om midden in een gesprek af te dwalen naar totaal andere onderwerpen zowel serieus als niet serieus. Maar waarom zitten we dan niet in de stamkroeg zou je zeggen. Dat komt door dat alles is opgedeeld in verschillende gangs. Iemand past misschien beter bij de ene gang dan de andere door de leden die er in zitten. Dat kan zijn door verschillende interesses of op hetzelfde niveau met elkaar ouwehoeren. Zo is er voor ieder wel een gang die het beste bij hen past.

"ik denk dat ik toen graag ergens bij wilde horen"

Mijn eerste contact met de gangscene was alweer helemaal terug in 2008 toen ik mij daar in januari aanmeldde bij Route 66. Waarom ik me ooit heb aangemeld bij een gang weet ik zelf eigenlijk ook niet meer zo goed, ik denk dat ik toen graag ergens bij wilde horen. Toenmalig gangleider Dark_Zemy sprak ik links en rechts wel eens op het forum dus leek het me wel logisch om me daar aan te melden. Eigenlijk had ik me toen totaal niet verdiept in verschillende gangs, ik had evengoed voor The Royal Guardian, TOC of de Schijtlama's kunnen kiezen als ik die leden vaker op het forum had gesproken. Na een maand werd de gang opgeheven, destijds een heel normale levensduur maar tegenwoordig zou je een gang die een maand bestaat een eendagsvlieg noemen. Toen kwam ik bij BeaT DowN terecht, ondanks dat Route 66 en BeaT DowN nog een topic hadden in The Families kort daarvoor (binnen The Families worden geschillen tussen gangs/corporations beslecht, -red.).

In het begin was BeaT DowN voor mijn gevoel een gekkenhuis. De activiteit die daar was heb ik nooit meer ergens terug gezien op het forum. Je kon gewoon F5'en op de pagina en er waren iedere keer wel weer 2 of 3 posts bij, meestal duurde het maar enkele minuten voor een pagina gevuld was. Een hele gezellige boel en ook buiten de eigen gang waren er tal van initiatieven. In het begin ben ik een tijd lid geweest en poste ik gewoon mee in de gang talk, maar later begon ik me ook meer te interesseren voor het organisatorische gehalte en heb ik mee geholpen met een aantal projecten, vanaf ongeveer dat moment werd ik ook actief in de leiding van BeaT DowN.

fmPIy9E.png

BeaT DowN was echt gezellig; de groep kende elkaar goed, we zaten allemaal een beetje op dezelfde golflengte qua ouwehoeren en het was actief. Bijna iedereen was dagelijks ingelogd om even een paar berichten achter te laten wat het levendig hield. Daarnaast was nog een redelijk groepje waarin samengewerkt werd om zo nu en dan wat te organiseren zodat er naast de Lounge meerdere activiteiten waren om je mee te vermaken. Een paar van die projecten waren de spelletjes in de blog of het corporationforum wat voor mij erg leuke toevoegingen waren.

De activiteit waar ik in kwam is denk ik 2 jaar of anderhalf jaar onafgebroken doorgegaan, daarna is de gang iets rustiger aan gaan doen. Leden werden ouder en gingen andere dingen doen zoals naar de kroeg en studeren. Ik denk dat de gemiddelde leeftijd rond de oprichting ongeveer 14 of 15 jaar was en rond de opheffing 19 jaar. Dat is toch een hele andere groep waar je mee te maken hebt en die hebben een drukker leven naast het forum. Dat is denk ik ook een van de oorzaken geweest voor de lagere activiteit.

"iedereen wilde winnen"

Rivaliteit kennen we eigenlijk niet echt meer, zo nu en dan nog wel een uitspraak over een andere gang maar dat is dan meer uit gekheid dan dat er echt rivaliteit is. Eigenlijk kunnen alle gangs best goed met elkaar over weg heb ik het idee. Vroeger was de rivaliteit meer aanwezig, bijvoorbeeld tussen BeaT DowN en TOC of recenter Sans Scrupules en de rest van de gangscene. Dat gaf ergens wel een extra sfeer aan de gangscene en het werd ook versterkt door rivaliteit met de corporationverkiezingen of in The City. Daar kwam de rivaliteit oorspronkelijk vandaan, want iedereen wilde winnen. Tegenwoordig is dat er eigenlijk niet meer, het laatste wat er op leek was de periode van september tot januari/februari in The City toen TOC voor hun gevoel veel bestookt werden met aanvallen.

post-748-1136336167.gif

Dat de rivaliteit tussen gangs nu op een laag pitje staat komt denk ik vooral door de inactiviteit in The City, maar goed, er valt dan ook niet echt meer iets te winnen. Wanneer je op het moment veel gebied hebt in The City krijg je stemmenbonus bij de volgende corporationverkiezing, maar die nood is niet hoog want die verkiezingen zijn waarschijnlijk toch pas over een lange tijd. Het concept van The City is goed en er zit potentie in, maar dan moet men wel vaker iets kunnen winnen vind ik. Als de corporation verkiezingen standaard ieder jaar op dezelfde datums worden gehouden dan kunnen de gangs die dat willen er naar toe werken en gebieden innemen. Dan zul je vlak voor de verkiezingen een oorlog meemaken in The City. Aan de andere kant denk ik dat het ook wel leuk zou zijn om corporationschap op een andere manier te verkrijgen, namelijk direct via The City. Bijvoorbeeld als een gang 9 gebieden verovert wordt die corporation en als die dan nog minder dan 6 gebieden heeft degradeert deze. Zo kan het voorkomen dat een gang maar een maand corporation is of als deze goed haar best doet wel een jaar, en zo krijg je ook de actiefste gangs aan de top, want wie inactief is verliest haar gebieden langzaam aan. Op die manier is het denk ik voor nieuwe leden ook interessanter om in de gangscene te stappen omdat het vrij toegankelijk is, met enige inzet, om een eigen forum te krijgen. Al met al vind ik The City een mooie toevoeging, maar het kan beter benut worden door frequentere verkiezingen of een andere inrichting van het systeem.

"alleen nog maar De Wilde Ganzen"

Ik denk dat we op dit moment wel een mooie scene hebben. Alle leden voelen zich prima bij de gang waar ze zitten en er zijn geen conflicten over en weer. Dat was vroeger wel anders, te zien aan het families subforum. Het zijn niet de hoogtij dagen van de gangscene, dat moge duidelijk zijn, maar dat hoeft van mij ook niet een doel te zijn. We hebben nu een paar mooie groepen denk ik, actiever is altijd leuker, maar zoals het nu is is het ook prima.

dcrot2.jpgPhoenix1.jpgwZG5zH4.jpgavaqtuv5.pnggun3.jpg

Als het door gaat zoals het nu gaat denk ik dat de gangscene over een paar jaar nog kleiner is dan nu. Er komen weinig nieuwe leden naar het forumdeel toe maar gangs worden wel opgeheven omdat ze ouder en inactiever worden. Op deze manier denk ik dat over een paar jaar alleen nog maar De Wilde Ganzen bestaat. Het mooiste zou het zijn als er een nieuwe toestroom aan leden komt. Ik heb nu het idee dat de huidige leden allemaal van dezelfde forumgeneratie zijn, het zou leuk zijn als de leden die met GTA V naar het forum zijn gekomen ook de weg vinden naar de gangscene. Dat zou dan kunnen door de gangscene wat meer onder de aandacht te brengen in het forumnieuws, of een banner tussen de andere headlines op de frontpage. Het is natuurlijk ideaal als de gangscene zelf een grote aantrekkingskracht heeft, maar op het moment dat dat niet meer zo is moeten zulke middelen worden aangegrepen. Als de toestroom van nieuwe leden weer op gang komt verkoopt het zichzelf wel weer. Ook ben ik er van overtuigd dat frequentere corporation verkiezingen of een ander The City beleid hier flink aan kan bijdragen. Zo ontstaat er meer leven en dat trekt aandacht van buitenstaanders als het een gesprek van de dag wordt.

uzjYYZL.png

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...