Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580021

OWN 432 - World Of Games


OWN

297 bezichtigingen

iLb92WK.png

Welkom bij een nieuwe editie van World of Games. Deze week pakken we het anders aan. We nemen namelijk een game op de smartphone of tablet onder de loep namelijk: Tiny Tower

Tiny Tower

Tiny Tower is een simulatiegame ontworpen en gemaakt door Nimblebit (o.a. makers van Nimble Quest, Pocket Planes en Sky Burger) De game verscheen op 23 juni 2011 voor iOS en in november voor Android devices. Het doel van het spel is om een toren te bouwen met daarin appartementen, winkels en voorzieningen. Je laat nieuwe bitizens in de appartementen wonen die je bouwt en vervolgens kunnen ze aan het werk in de winkels of voorzieningen. Elke bitizen heeft zijn eigen favoriete (droom)winkel waar hij/zij in wil werken. Als je deze winkel hebt en je bitizen hierin plaatst krijgt de winkel een bonus. Het spel werkt verder heel simpel. De bitizens zijn automatisch aan het werk en het enige wat je hoeft te doen is de voorraad te laten maken en aanklikken als deze klaar is. Op deze manier verdien je geld om weer een nieuwe etage te bouwen voor de toren.

Tiny Tower kreeg in 2011 zelfs de prijs voor iPhone Game of the Year van Apple. De versie van Android zal na 24 september 2015 niet meer te spelen zijn, omdat deze gebruik maakt van een online verbinding en Mobage de stekker uit de game gaat trekken. De Apple-versie van de game zal wel gewoon te spelen en te downloaden blijven.

Persoonlijk vind ik de game heel leuk om te spelen. Het neemt weinig tijd in beslag en je kiest zelf of je elk uur of misschien maar twee keren per dag de game even wilt spelen. Ik heb dit spel twee weken geleden wederom gedownload, omdat ik graag weer een spelletje op de iPhone wilde spelen. Het is een makkelijk spelletje om te spelen, maar als je de game echt wil spelen met de extra bonussen en bitizens zul je meer aandacht aan de game moeten schenken om de game te spelen. Ik zit nu zelf rond de 18 á 20 etages en ik spendeer gemiddeld 20 minuten per dag aan dit spelletje. Een leuk feitje is dat er al meer dan 10 miljoen spelers dit spel gespeeld hebben.

Plusjes en minnetjes

+ Simpele game

+ Veel variatie, veel winkels en voorzieningen

+ Jij bepaalt het spel hoe jij het wil spelen

+ Aanrader voor jong en oud

+ Muren verven, bitizens andere kleren aan doen

- Missies in het begin lastig

- Multiplayer bij Apple niet uitgebreid

- Begin is moeizaam qua verdienen van geld

2rcoemv.jpg

niUH9rM.png

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...