Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581623

OWN 432 - Max Column


OWN

507 bezichtigingen

isvS8tC.png

Ik ben er vanaf vandaag elke week om jullie te voorzien van een gezonde hoeveelheid levensfilosofie en een persoonlijke kijk op grootse gebeurtenissen.

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, en daarmee de gebruikelijke eerste paar weken aan het leren van namen, je van lokaal vergissen en af en toe de boeken vergeten. Na mijn overgang van HEXBO 4 naar 5 (Havo voor volwassenen), was ik een tikkeltje euforisch. Wegens persoonlijke redenen heb ik vanaf mijn afstuderen op het VMBO geen enkele studie afgemaakt, en dit was mijn eerste overgang in maar liefst 4 jaar.

Veel mensen ken ik nog. Sommigen moeten doubleren, anderen zijn met mij mee overgegaan naar het laatste jaar. Dit betekend dat het mijn taak is als veteraan om de nieuwelingetjes de weg te wijzen. Tijdens de eerste paar dagen zie je in de aula vooral hopeloze jongens en meisjes die geen enkel idee hebben waar ze plaats moeten nemen, omdat alle mensen aan de tafels heel eng en boos lijken. Hier loop ik graag op de betreffende hopeloze af, en wijs ze op een nog lege stoel aan mijn tafel. Door het rekruteren van zieltjes voor mijn tafel, is mijn tafel de drukste 4 vierkante meter in de aula. Met bijna 20 personen die allemaal plaats willen nemen aan een tafel van 2 bij 1 meter, heb ik zowaar een eigen clique gevormd. Deze clique bestaat uit enkele personen van vorig jaar, en een stuk of 6 mensen die net aan hun loopbaan aan het Ster College (prachtige naam) zijn begonnen.

In het middelbaar was het juist het tegenovergestelde. Ik zag overal grote groepen mensen in de pauze, zowel de gangen als de aula, maar zelf had ik geen vaste stek waar ik m'n eten vlug naarbinnen dauwde in het halve uurtje dat je kreeg. Ik was altijd jaloers op die groepen. Ik was een buitenbeentje, en paste totaal niet binnen de rest van de voetballers, tabakgebruikers en wietmisbruikers op mijn oude school. Als je een 1 haalde met Engels en je je middelvinger opstak naar de Engels docente, dan was je cool, en lekten er meteen 20 meisjes voor je in hun slip. Ernstige tijden. Die insteek is is er nog steeds, maar hier weet je dat die mensen weg zijn na de eerste tentamenweek. Het voelt al heel wat beter dat het aantal vriendinnen dat ik nu heb, verviervoudigt is in drie weken. En daar maak je flink de blitz mee voor iemand die er niet al te best uitziet!

Allemaal veel succes in het nieuwe schooljaar, en tot volgende week

CXHarWn.png

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...