Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579725

OWN 433 - ERRWINS Columnt


OWN

393 bezichtigingen

QR91Xnx.png

December

December is aangebroken, dat betekent feest, kou en de nodige hapjes en drankjes. Het maakt niet uit wie ik vraag, december is hun favoriete maand. Het begint al met Sinterklaas, oftewel pakjesavond. Iedereen zit gezellig met de familie en/of vrienden bij elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Suprises worden één voor één uitgepakt en het gedichtje wordt voorgelezen. Sinterklaas is een en al gezelligheid, maar zelf heb ik er niet zoveel mee. De discussie rondom Sinterklaas werkt niet echt positief en thuis slaan we de traditie over, sinds we er niet meer in geloven. Kerst daarentegen vind ik wel leuk.

Kerst, het feestelijk gevoel dat het einde van het jaar nadert. Net als met Sinterklaas, zit je met je dierbaren rondom de tafel om gezamenlijk te gaan gourmetten (of een ander activiteit). Het hele jaar wordt besproken met lach en soms met een traan, maar vooral wordt er vooruit geblikt. Ja, Kerst staat bij mij boven Sinterklaas.

Maar natuurlijk is het leukste feest Oud & Nieuw. Hele dag lekker ouwehoeren met m'n vrienden, bier drinken en carbid schieten. Heerlijk boers, maar uiteraard heel gezellig. De dames bakken lekkere hapjes en verzorgen s'avonds voor overheerlijke oliebollen. En wanneer de klok 12 uur slaat, komen de dames op je af voor de beste wensen door middel van drie kusjes en de heren geven elkaar een ferme handdruk.

December, ik ben er klaar voor!

b3c413b50bf694be293dee0u92.png

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...