Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582110

Editie 40 - Game On


Dutchy3010

546 bezichtigingen

oc_own_gameon.jpg

Piet-Herr en SamShine

Je bent net beland bij Game On, verreweg het hipste stukje van heel Ocean Weekly News, het deel met de meeste inhoud, de rubriek waar menig journalist nog een puntje aan kan zuigen. Of ben ik dan weer te objectief? In dat geval kun je SamShine de schuld geven, die had afgelopen week weinig tijd om aan Game On te werken, waardoor mijn objectiviteit helemaal de vrije loop kreeg! Nou, toen het eenmaal aan de gang was, viel ik ook niet meer te stoppen, hieronder valt het resultaat te bewonderen.

Nieuwe Soul Calibur aangekondigd voor de Wii

Bandai Namco heeft een nieuw deel aangekondigd in de Soul Caliber-serie, Soul Caliber Legends. Natuurlijk zul je in dit vechtspel, dat exclusief voor de Wii verschijnt, gebruik maken van de mogelijkheden van de Wii Remote, ook zullen enkele bekende personages uit de serie terugkeren in Legends. Het is nog niet duidelijk of dit deel een versus fighter wordt zoals de eerdere delen, want de game is aangekondigd als action-adventure.

-

Bron: Insidegamer

Spore uitgesteld

Spore, de nieuwste game van Will Wright, komt niet meer uit in het najaar van 2007, maar het eerste kwartaal van 2008. Dat heeft Electronic Arts bekend gemaakt. Daarbij lieten ze meteen weten dat het ook wel eens zou kunnen dat de game nog later verschijnt, dit omdat de gigant deze game niet wil afraffelen. Voor de verandering.

-

Bron: Insidegamer

Geen kraskaartjes voor Europeanen

Om software aan te schaffen in de Playstation 3 heb je een credit-card nodig en daar komt voorlopig geen verandering in. In Japan komen binnekort prepaid-kaartjes uit voor de gamers zonder credit-card, maar Sony heeft gezegd deze voorlopig niet naar Europa te brengen. Microsoft en Nintendo werken al met de zogeheten kraskaartjes.

-

Bron: Insidegamer

4 miljoen pre-orders voor Halo 3

GameStop, een grote gameverkoper, meldt dat er al 4 miljoen pre-orders zijn binnengekomen voor Halo 3. Deze game is daarmee de meest gereserveerde game ooit, op de tweede plek staat GTA IV. Bovendien wordt er beweerd dat de meeste mensen die Halo 3 reserveerden, zelf nog geen Xbox 360 hebben.

-

Bron: Insidegamer

Mario Party 8 komt op 22 juni

Nintendo heeft gezegd dat Mario Party 8 op 22 juni te koop moet zijn. Ook dit nieuwste deel uit de serie is een verzameling van minigames, waaronder bijvoorbeeld roei- en snowboardraces. Verwacht wordt natuurlijk dat deze game uitgebreid gebruik gaat maken van de Wii Remote, aangezien het partygame-genre zich daar perfect voor leent.

-

Bron: Insidegamer

PS3-versie Saints Row gecanceld

THQ heeft bekend gemaakt dat de PS3-versie van Saints Row is geannuleerd en daarmee lopen PS3-bezitters een goede game mis. Daarnaast werd wel gemeld dat er hard wordt gewerkt aan een opvolger. Deze zal uitkomen op de PS3 en Xbox 360.

-

Bron: Insidegamer

Nieuwe Guitar Hero voor de PS2 in aantocht

Activision heeft een nieuwe Guitar Hero aangekondigd voor de PS2. Deze game, die de subtitel 'Rocks the 80s' mee krijgt, zal vanzelfsprekend allerlei rocknummers uit de jaren '80 bevatten. Enkele nummers die in de game komen zijn:
  • Asia – Heart Of The Moment
  • Dio – Holy Diver
  • Flock of Seagulls – I Ran
  • Quiet Riot – Metal Health
  • Ratt - Round and Round
  • Twisted Sister – I Wanna Rock

In totaal zullen er 30 nieuwe liederen beschikbaar zijn.

-

Bron: Insidegamer

--------------------

Deze week weer een deeltje over import van Piet-Herr. Dit keer ga ik het hebben over verzendingen en wat daarbij komt kijken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om je pakketjes verzonden te laten worden. De meest gebruikte mogelijkheid is luchtpost, dit is vrij goedkoop en relatief snel. De kosten hiervan zijn natuurlijk afhankelijk van de grootte en het gewicht van je verzending, maar bij pakketjes begint het vaak vanaf ongeveer 10 euro. Dat geldt dus voor pakketjes, zoals controllers en dergelijke, maar hou er rekening mee dat veel dingen nog makkelijk in een enveloppe passen. Denk daarbij aan dingen als games, memorycards, cd's, die dus gewoon in een enveloppe verzonden kunnen worden. Dat scheelt al heel wat in verzendkosten, de laatste keer dat ik twee cd's uit Amerika haalde, werd er ongeveer 5 euro aan verzendkosten gerekend.

De verzendkosten die worden gerekend verschillen ook per verkoper. Bij een groothandel als Play-asia kosten verzendingen vaak heel weinig, maar er zijn ook sites die hun spullen alleen aangetekend en dus duurder versturen. Toen ik een memorycard bestelde op Play-asia, betaalde ik maar 2,50 euro aan verzendkosten, maar ik kreeg hem wel mooi in een pakketje thuis bezorgd. Meestal duurt het ongeveer 5-10 dagen voordat verzendingen via luchtpost bezorgd worden, maar dat kan ook wel eens langer duren.

Met verzendingen via luchtpost kun je er ook voor kiezen om je verzending te laten verzekeren. Ik heb hier geen ervaring mee, maar het betekent dat, mocht er onderweg iets gebeuren met je pakketje, je de schade vergoed kunt krijgen. De kosten hiervan hangen af van de waarde van je verzending, bij goedkope verzendingen kun je de boel al laten verzekeren voor rond de 2 euro. Bij duurdere verzendingen kan dit de moeite waard zijn.

Meestal komen verzendingen met de luchtpost goed aan, maar het kan wel eens gebeuren dat er iets mis gaat. Je kunt er daarom voor kiezen om met een koeriersdienst te verzenden. Dit is duurder, maar biedt wel meer zekerheid. Over het algemeen betekent verzenden met een koeriersdienst dat er veel voorzichtiger wordt omgegaan met je pakketje, dat het een stuk sneller is, dat je verzending verzekerd is en dat je op ieder moment op internet kunt nakijken wat de status van je verzending is, de zogeheten 'tracking'. Ik weet niet precies hoe duur deze optie is, maar denk al gauw aan bedragen vanaf 30 euro. Over het algemeen is het niet nodig om voor deze verzendoptie te kiezen, omdat het meestal wel goed afloopt met je verzending. Echter, als het om echt dure en kwetsbare dingen zoals consoles, valt het wel aan te raden. Hou er wel rekening mee dat je verzending via een koeriersdienst bijna altijd wordt gecontroleerd door de douane en je dus BTW moet betalen.

Een derde mogelijkheid waar je voor kunt kiezen is verzenden per boot. Aan deze optie ga ik weinig woorden vuil maken, omdat er bijna alleen maar negatieve verhalen over gaan. Ik heb geen ervaring, maar van wat ik gelezen heb wordt er met verzendingen gegooid, kan het weken duren en moet je heel vaak belasting betalen. Aangezien daar nauwelijks voordelen tegenover staan, zou ik niet zo snel voor deze methode kiezen.

Wat is nou de conclusie? Luchtpost is verreweg de handigste verzendoptie, doordat het goedkoop is en redelijk veilig. Als je daarentegen meer zekerheid wil over je verzending en je wilt hem zo snel mogelijk hebben, moet je kiezen voor verzenden via een koerierdienst. Hier betaal je echter wel veel meer voor.

Met die wijze conclusie komt een einde aan de special van deze week, waar het volgende week over gaat weet ik nog niet, al heb ik al wel een paar ideetjes. En nou kondig ik ook nog even het eind aan van deze Game On, waarmee ik de feitelijke aankondiging op die manier stiekem oversla.

En nog dit: Misschien is je iets opgevallen aan de schrijfstijl van deze editie. Dat klopt, vorige week vertelde iemand ons namelijk dat 'ie de schrijfstijl van Game On te losjes en onserieus vond en dat de boel daardoor saai werd. Daarom hebben we besloten om deze week een beetje op een andere manier te schrijven. Echter, om te besluiten hoe we verder willen hebben we jouw mening nodig! Vertel ons daarom welke editie jij qua schrijfstijl prettiger vond door hieronder een reactie te plaatsen of een pb te sturen naar Piet-Herr. Jouw mening telt! Ook voor andere kritiek kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...