Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579949

OWN 445 - OWN Sprak Met...


OWN

786 bezichtigingen

5smp4Rm.png

QFbWkk5.png

Dag Kerstman, hoe ben je hier op het forum beland?

In december 2011 ben ik hier op het forum gekomen. Vlak voor Kerst kreeg ik m'n Rendierenstal niet meer open, wat natuurlijk als gevolg zou hebben dat Kerst dat jaar helemaal niet door zou gaan. Gelukkig mocht ik van mijn goede vriend Joriz de leden van GTAForum om hulp vragen. Ik had namelijk een Remember Calendar gemaakt als back-up, voor het geval ik ooit het wachtwoord kwijt zou raken. Die vooruitziende blik bleek dus terecht, want in 2011 was het zo ver. Tot mijn grote vreugde wist ZaroX toen de Remember Calendar te ontcijferen en het wachtwoord te achterhalen. Toen kon er alsnog gewoon Kerst gevierd worden.

vyK8GZE.png

Wat doe je hier zoal?

Niets eigenlijk meer. Jullie hebben me in 2011 dus keurig geholpen, een jaar later heb ik Vadertje Tijd met een soortgelijk probleem jullie kant op gestuurd, maar verder heb ik hier weinig te zoeken. Alhoewel jullie me de laatste tijd weer wat vaker zien. Ik vind het wel lekker om ter ontspanning in de drukke weken voor Kerst hier wat rond te neuzen. En uiteraard moet ik de onderlinge relatie een beetje warm houden, mocht ik ooit weer jullie hulp nodig hebben. Maar dan kan ik vast weer op jullie rekenen!

Hoe verlopen de kerstdagen voor jou?

Druk. Maar de tijd voor Kerst is drukker. Cadeautjes maken wordt altijd gezien als de grootste taak van mij en m'n hulpjes, maar dat is helemaal niet zo: er zit veel meer tijd in het maken van de logistieke planning op de dagen rond Kerst. De ene familie wil op Kerstavond graag cadeautjes uitpakken, het andere gezin op Eerste Kerstdag, en dan is er ook nog zoiets als Tweede Kerstdag. Probeer in zo'n korte tijd maar eens de hele wereld drie keer over te vliegen en alle cadeautjes op de juiste plek te bezorgen. Dat zijn dus heel hectische dagen, en ergens ben ik altijd weer blij als het erop zit. Maar ja, voor je het weet is het nieuwe jaar dan weer aangebroken en dan beginnen alle voorbereidingen weer van voor af aan.

Wat doe je in het echte leven, buiten Kerstman zijn?

Kerstman zijn doe je fulltime, dat doe je niet even erbij. Ik drink graag een glühweintje, of meer, maar veel meer doe ik niet buiten het Kerstman-zijn om. Zoals hiervoor al gezegd komt er veel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Kort samengevat: in het echte leven ben ik simpelweg de Kerstman.

Hoe ben je Kerstman geworden, of was je het altijd al?

Ik moest ooit, lang geleden, iets verzinnen om onder het onvermijdelijke bezoek aan mijn schoonouders uit te komen. De smoes die ik toen bedacht heb ik iets te levendig uitgewerkt, het liep jaar na jaar verder uit de hand, en nu is er eigenlijk geen weg meer terug. Maar ja, je went er wel aan, en nu zou ik ook eigenlijk niet anders meer willen.

zQsBFpo.png

Als je eender wie op de aarde mocht zijn, zou je dan de Kerstman zijn? Of wie zou je zijn, en waarom?

Als het een keuze voor altijd zou zijn, zou ik er gewoon voor kiezen om mezelf te zijn. Maar ik zou best eens een jaartje willen ruilen met een goede vriend van me: Sinterklaas. Zijn feest met zo'n intocht, al die Pieten als fijne hulp, en de surprise- en gedichtentraditie, dat zou ik wel eens mee willen maken. Bovendien zou het wel eens lekker zijn om niet de hele wereld, maar slechts een klein deel van West-Europa te hoeven voorzien van cadeautjes.

Voor welk forumlid heb je het meeste respect, en waarom?

Dan moet ik er twee noemen: ZaroX, voor het achterhalen van mijn wachtwoord en het redden van Kerst in 2011. En natuurlijk Joriz, die mij toen de gelegenheid gaf om jullie allemaal om hulp te vragen. Een eervolle vermelding mag nog wel voor Flitskikker en NandroDavids, die mij toen uitstekend hebben geholpen met het in goede banen leiden van de Remember Calendar en alles wat daar bij kwam kijken.

Hoe zit het met een witte kerst? Zal je dat nog lukken tegen morgen?

Ik kan veel, maar heb geen enkele invloed op het weer. Helaas. Het lijkt me weer niet te gebeuren dit jaar. Misschien moeten we Kerst wel verplaatsen naar januari of februari om wat meer kans te maken op een witte kerst. Maar misschien is het ook wel beter zo: Zwarte Piet wordt langzaamaan afgeschaft, wellicht moeten we dat ook maar doen met witte kerst dan. Komt daar in elk geval geen heibel over.

Waarom heb je je favoriete rendier Rudolf genoemd, en welke band heb je met hem?

Zo heette hij al toen ik 'm kreeg. Ik zou Rudolf overigens niet per se mijn favoriet willen noemen. Hij is gewoon één van mijn rendieren en moet ook gewoon z'n werk doen. Niets meer en niets minder.

Als je geen Kerstman was, maar één pakje aan hem mocht vragen, wat was dat dan? Waarom?

Een nieuwe outfit. Zeg nou zelf: die bontranden en al dat rood, dat kan toch niet meer? Het is niet bepaald flatteus, aantrekkelijk, hip of sexy. En dat wil ik natuurlijk wel zijn. Wellicht hebben uw lezers wat suggesties voor nieuwe outfits?

P1WbN09.png

4 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...