Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579819

Editie 449 - Uit Den Oude Doosch


OWN

504 bezichtigingen

uitdenoudedoosch86sd6.png

Aan al het goede komt een eind.

Waar ik de vorige keren helemaal terug ging naar het begin van GTAForum, ga ik dit keer wat minder ver de geschiedenis in. 2 jaar en een dag om precies te zijn. Want op 4 maart 2014 gebeurde er iets wat sommigen al zagen aankomen, maar wat toch een schok was. Tenminste, voor dit bescheiden forum dan.

Want ineens was er die mededeling. BeaT DowN stopte er mee! Bij de oprichting op 27 augustus 2007 werd waarschijnlijk nog niet voorzien hoe groots deze gang zou worden. Diverse projecten, kritische krantjes (ik noem een Krijtbord en Mokerslag), activiteit in The City, en natuurlijk een gangtalk met nog altijd de meeste posts; De Lounge. En dan ben ik nog wel een en ander vergeten.

Zelf ben ik ook nog een paar jaar lid geweest van BeaT DowN. Een periode waar ik met veel plezier aan terug denk. Maar toch denk ik dat ik niet de aangewezen persoon ben om iets over BeaT DowN te praten. Dus geef ik het woord aan degene waarvan ik denk dat hij toch Mr. BD is, een graag geziene gast in de gangscene; Bierbuikje.

photo-77768.png?_r=1388160369

Wat betekende BeaT DowN voor jou?

"BeaT DowN was voor mij de eerste internet community. Een vaste groep mensen waar je bijna dagelijks voor inlogt om met elkaar te chatten over verschillende dingen. Ik heb het altijd ervaren als een hele gezellige groep mensen waar mee je over de raarste dingen kon praten maar tegelijk kon je er ook actief zijn in projecten wat mij toen ook aansprak. BeaT DowN is denk ik de reden dat ik hier ben blijven hangen en nog steeds regelmatig inlog om te kijken hoe het met bepaalde leden staat."

Wat was voor jou het hoogtepunt van BeaT DowN?

"Het hoogtepunt was de eerste keer dat BeaT DowN corporation werd. De eerste corporation verkiezingen die BD meemaakte waren ze het net niet geworden (ik weet niet meer precies of ik er toen al bij zat of niet), maar de tweede keer was ik er wel bij en die uitslag van de verkiezingen viel samen met de release van GTA IV. Destijds ging ik helemaal mee in die hype van GTA IV en het gegeven van corporation worden was ook nog heel speciaal. Ik denk dat dat wel 1 van de mooiste momenten is geweest van de gang."

Wat was voor jou het dieptepunt van BeaT DowN?

"Het dieptepunt is denk ik toch wel het opheffen. Ondanks dat ik daar zelf ook wel redelijk op heb aangestuurd denk ik dat het een onvermijdelijk moment was dat vroeg of laat wel zou komen. De laatste maanden van BeaT DowN was de activiteit flink gedaald. Leden werden ouder, kregen andere interesses en wie eerst nog veel mee postte was plots veel minder actief. Dat hoort er allemaal bij natuurlijk maar dat hield wel in dat de hoogtijdagen van BD ver achter ons lagen. Om er dan een punt achter te zetten is lastig, maar ik denk dat we er goed aan hebben gedaan om het niet dood te laten bloeden."

Wat is er veranderd in de gang-scene sinds BeaT DowN er niet meer is?

"Je ziet dat sinds die periode de gangscene een stuk inactiever is geworden. Dat kan komen omdat de algehele leeftijd omhoog is gegaan of het trekt gewoon minder mensen, dat weet ik niet. Ook zie je dat er veel minder projecten door gangs worden georganiseerd door het forum, maar dat was niet specifiek iets wat komt door de opheffing van BeaT DowN want wij deden de laatste maanden voor opheffing ook vrij weinig. Ik denk dat dat meer een gewoonte was van al jaren terug dat gangs projecten organiseerden, tegenwoordig is dat niet meer nodig omdat er alternatieven zijn en misschien is dat ook wel de reden dat de interesse in G&C is gedaald. Je hebt geen corporation meer nodig om een project op touw te zetten terwijl dat in de begin dagen de enige manier was om een forum tot je beschikking te krijgen. Daardoor is het misschien ook minder belangrijk geworden om corporation te worden en dat zie je terug in de gangscene. De activiteit in The City is ver te zoeken en gangs profileren zich veel minder om kans te willen maken op de corporation status. Ik denk dat de corporation status voor gangs geen meerwaarde meer heeft."

Wanneer (enkele) oude leden een doorstart zouden willen maken, zou je daar dan aan mee willen doen?

"Ik zie dit niet direct gebeuren, maar hier zou ik niet aan mee doen. Behalve dat het ontzettend lastig is om een gang op te starten in het huidige G&C klimaat denk ik niet dat het verstandig is om een oude formule uit de kast te halen en te teren op de reputatie die je toen hebt opgebouwd. Leden hebben meteen een bepaalde verwachting op basis van dingen die je toen bereikt hebt, of je dat weer waar kan maken moet je maar afwachten. Als dat dan tegenvalt doet dat afbreuk aan de reputatie die BeaT DowN ooit had en dat zou zonde zijn. Het gevaar is dat je vanuit het niets ineens alles weer wilt doen zoals de gang toen was. Tegelijk heb je te maken met een andere tijd, bepaalde oud leden zitten er niet meer bij of de organisatie van projecten blijkt toch tegen te vallen omdat je het niet kan combineren met je dagelijks leven van tegenwoordig. Aan de periode van BD heb ik vooral goede herinneringen overgehouden en ik vind dat je zoiets moet laten rusten.

Daarnaast ben ik heel tevreden met de manier hoe ik nu bij de gangscene betrokken ben. Ik heb goed contact met de leden van Sans Scrupules en ben lid bij de Wilde Ganzen. Bij die twee gangs kan ik me altijd prima vermaken met het slappe geouwehoer. Mochten oud leden een doorstart willen maken met BeaT DowN zou ik ze dat niet verbieden maar ik hoop wel dat ze met alle oud leden die nog actief zijn praten om na te gaan of het wel een goed idee is."

uzjYYZL.png

Voor wie denkt dat deze Oude Doosch wel heel erg lijkt op een ode aan BeaT DowN, daar heb je ergens wel gelijk ja

;)

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...