Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,526,039

Editie 451 - Nieuwsflits


OWN

674 views

 Share

nieuwsflits32suk.png

Salah Abdeslam gearresteerd bij politieactie in Molenbeek

13 November

126 dagen is hij op de vlucht geweest en ook 126 dagen lang is hij de meest gezochte man van Europa geweest. Salah Abeslam. De Belgische terrorist uit Molenbeek, ook wel "de achtste terrorist van Parijs" genoemd is vanmiddag bij een politieactie gearresteerd, nadat eerder deze week, na bijna een halfjaar weer een spoor van hem was aangetroffen. Naast Abeslam is er ook nog een andere terrorist gearresteerd tijdens deze politieactie.

Cd19lzIXIAEwdu3.jpg

Vrijdagavond 13 november 2015. Het is, zoals elke vrijdag, een bruisende avond in het hartje van Parijs. Gelukkige stelletjes genieten van hun biertje op het terras, vrienden zijn zich aan het uitleven in de concertzaal van het Bataclan, waar op dat momen Eagles of Death Metal een concert geeft en voetbalfans kijken vol plezier naar de vriendschappelijke interland Frankrijk Duitsland. Dan opeens is in Stade de France een harde knal te horen. Eerst wordt gedacht aan vuurwerk, maar na de tweede knal beginnen mensen te beseffen dat dit wel iets veel verschrikkelijkers zal zijn. Het blijken twee zelfmoordterroristen, die zich in de buurt van het stadion opblazen. Mensen vluchten na afloop naar het veld

xxl.jpg

Een paar minuten later beginnen verschillende terroristen vanuit hun auto verschillende terrassen van cafés en restaurants te beschieten. Abdeslam is een van deze terroristen. Als derde 'klap' vallen gewapende mannen de concertzaal van het Bataclan binnen en richten hier een enorm bloedbad aan. 89 mensen komen hier bij om. Abdeslam is hier niet aanwezig.

10004659-e1447454131670.jpg

Na de aanslagen belt Abdeslam twee vrienden op met de vraag of ze hem kunnen ophalen. Als excuus heeft hij dat hij autopech heeft. Op de weg naar Laken is hun auto drie keer gecontroleerd, maar toen was nog niet bekend dat Abdeslam bij de aanslagen betrokken was. Ze worden voor het laatst gezien bij een tankstation aan de Belgisch-Franse grens en daarna wordt Abdeslam afgezet in Laken

15 November

De twee vrienden van Abdeslam worden opgepakt en hierop wordt een opsporingsbericht verspreid, waarna Abdeslam de meest gezochte man van Europa is.

16 November

In Molenbeek wordt een enorme politieactie op touw gezet met als doel Abdeslam te vinden en te doden.

Hij wordt niet gevonden, maar de politie is er zeker van dat hij hier zat ondergedoken en er wordt dan ook geloofd dat hij net voor de actie is ontsnapt.

5649c720c46188c3058b456a.jpg

17 November

De vriendschappelijke interland Belgie-Spanje wordt afgelast vanwege 'concrete aanwijzingen voor een op hande zijnde aanslag. Alles wijst erop dat het signalement van Abdeslam bij het Koning Boudewijn Stadion de reden hiervoor is. Het dreigingsniveau in Brussel wordt verhoogd naar het hoogste niveau, 4, wat erop duidt dat de dreiging van een aanslag "concreet en dichtbij" is.

22 November

Er zijn sporen van Abdeslam in Brussel en Charleroi en ondanks verschillende arrestaties en huiszoekingen, onder andere bij zijn oom, blijft de meest gezochte terrorist van allemaal onvindbaar.

15 Maart (2016)

Bij een huiszoeking in de Brusselse wijk Vorst, worden 4 agenten beschoten en gewond. Één terrorist wordt gedood, twee ontsnappen

Brussels-9_3595060b.jpg

17 Maart

Ondanks eerdere ontkenningen van het Federale Parket, wordt nu toch bevestigd dat Salah Abdeslam een van de op de vlucht zijnde terroristen is. Er zijn vingerafdrukken gevonden op een glas en een ruit.

Later op de middag wordt een razendsnelle politieactie voorbereid op een huis in Molenbeek, waar Abdeslam wordt gevonden en wordt gearresteerd met een politiekogel in zijn been. Er wordt ook een andere, (op het moment van schrijven) nog onbekende, terrorist levend gearresteerd.

Cd2ECSsXEAE3mip.jpg

30ro6bs.png

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...