Jump to content

Inactief

  • artikelen
    143
  • reacties
    841
  • bezichtigingen
    148037

Bijdragers aan deze blog

  • Cabyon 97
  • Bierbuikje 15
  • MegaPilot 15
  • Phoenyxar 9
  • Foreigner97 5
  • thebig 1
  • Michael 1

À la recherche du temps perdu


Cabyon

1259 bezichtigingen

Ergens of ooit hier op het forum liet het lid DieHard ooit eens ontvallen dat het forum hem toch wel veel goed heeft gedaan. Hij deed ervaringen op die hij later gebruikte in het echte leven, zei hij. Het forum was als het ware een simulatie van het 'echte' leven. Het echte leven wat hij nog maar amper kende waarschijnlijk en op dat moment zelf aan het ontdekken was.

Ikzelf sta nu op de rand van die periode. Na zeven jaar zal ik eindelijk het middelbaar onderwijs achter mij laten om een trek te maken naar de grote stad om te gaan studeren. In mijn eentje, op twee uur afstand van mijn ouders. Een grote beslissing, waarvan ik nu de gevolgen én 'belangrijkheidheid' zal onderschatten. Dat weet ik zeker. 't Is een nieuwe periode in je leven, het leven gaat dan maar door en ik zal als student dan ook gaan studeren, zoals een dichter ook gedichtjes schrijft.

Het is jullie misschien opgevallen dat ik amper meer actief ben. Ik ben dan nog groengedrukt, maar mijn activiteit is tot het nulpunt gedaald. Dat vind ik niet erg. Jullie waarschijnlijk ook niet. Vandaag werd ik echter weer een beetje geconfronteerd met wat ik hier allemaal heb meegemaakt. Dan word ik een beetje melancholisch. Godverdomme, denk ik dan. Waarom ga je in godsnaam zo denken over een internetforum? Een onstoffelijk beetje bits en bytes omhuld in de smaken oranje en GTA?

'k Heb het forum bijna altijd als een speelplaats beschouwd, waar ik met het rammen van mijn toetsenbord mijn gram uit kon halen. Voldaanheid. Het is leuk als mensen je berichtjes leuk vinden, of reageren op je blogberichten zoals hier op Inactief. Of dat je signatures gedragen worden. Of dat je gepromoveerd word. Natuurlijk. In de korte periode dat ik hier zit ben ik wel een aantal keer doorgeslagen. Ik registreerde me in 2007, toen zat ik nog niet eens in groep 8. Ik weet nog dat mijn ouders afwijzend reageerden toen ik ze vertelden dat ik op een forum zat. Of toen ze naar mijn postcount keken. "1000?" zeiden ze. "1000? Dat is toch teveel. Duizend berichten op een internetforum." Ach, ach, zij wisten niks en zijn nu nog onwetend, browsend met enkel hun wijsvingers, ringvingers of pinken (zo doen oudere mensen dat) en zijn voor het aanspreken van bedrijven via Twitter (dodelijk effectief) aangewezen op de jongere generatie, à la me, à la wat er nog meer in mijn huis rondloopt (liep) dat als nageslacht van mijn ouders kan worden beschouwd. Wij, de jongere generatie, als internetzeevaarders, nieuwe mogelijkheden in kaart brengend. Natuurlijk zonk er wel eens eentje. Hoewel we op een gegeven moment allemaal wel een keertje schipbreuk zullen leiden.

Een relaas over wat dit forum mij heeft gebracht volstaat niet, dus daarom maar een opsomming: een gratis PS3. Daarnaast heeft het mij dingen geleerd over leiderschap, organiseren, boos worden op mensen, hoe te schrijven, deadlines (bedankt OWN), hoe om te gaan met dingen die je als twaalfjarige minder leuk vind (warns), hoe te discussiëren (Opinie), hoe om te gaan met mensen soms zich opwinden over alles en nog wat en boos op je worden (MegaPilot met name) en mensen die je oppeppen terwijl ze niet je kennen. Geef mensen een masker en ze spreken de waarheid. Of doen alsof. Je weet het natuurlijk nooit. Het is en blijft het internet. Een wonderlijke en angstaanjagende plek, waar mensen mij nu regelrecht in hun gezicht lachen omdat ze denken: godverdomme, wat is dat toch een sul. Melancholisch doen over je forumperiode. Ik kijk naar jou ThunderDuck, met je scherpe tong. Maar jij mag het. Andere mensen ook. Tevens wil ik enkel wat respect hier uitdrukken aan de mensen die toch in een zekere zin de kalmte te bewaren hier op- en over het forum en het belangrijkste: over zichzelf. Ik heb mij soms afgevraagd: zijn zij zo volwassen of ik zo kinderachtig. Vaak was het laatstgenoemde het geval. In ieder geval kan ik jullie verzekeren dat ik - 'zélfs ik' - toch een beetje ben opgegroeid. Een beetje.

Nostalgie is de weg weten op een plek die niet meer bestaat. Dat is niet van toepassing op een forum, maar alsnog. Ik wil hierbij wat oud spul dumpen wat anders snel zal vergaan. Niet dat het nu nog veel waarde geeft, maar het is misschien wel leuk. De downloads die ik noem zijn veilig trouwens, het is geen rotzooi. Vertrouw mij, ik was ooit moderator hier. icon_rolleyes.gif

  • Achteraf het meest lachwekkende stukje wat ik ooit aangelegd heb is De zaak Commando. Het is onvoltooid en was in eerste instantie bedoelt om ooit hier (Inactief) gepubliceerd te worden. Dat wordt het dus toch nog! Ik wilde -MessiaX- en NicolaB ontmaskeren als het lid commando, die een zekere reputatie (icon_cab.gif) had in Opinie. Ik heb het niet afgemaakt omdat ik weer naar school moest (begon ermee op een saaie dag in de vakantie) en niet lang daarna werd -MessiaX- gebanned, NicolaB ook - maar toch niet. Onkruid vergaat niet, zullen we maar zeggen.
  • Ik heb ooit een mailtje gestuurd naar PETA (dierenorganisatie) omdat MegaPilot blij was dat een ree dood was. Het was bedoelt als ironie, sarcasme maar het werd niet zo goed opgepikt - men was eerder zo van: heb je dit serieus gestuurd? Je bent gek. Achteraf was het een rare actie van mij, moet ik zeggen. Hoewel ik het stiekem een beetje grappig vind. Ik ben overigens MegaPilot nog duizend verontschuldigingen verontschuldigd en die lopen uiteen voor het belachelijk maken van zijn (toenmalige (?)) woonplaats tot het obessief hem toevoegen als vriend op Facebook. Beetje kinderachtig allemaal. Screenshot hier.
  • Er waren ook leuke momenten die ik dan screenschotte. Zie hier en hier. Of deze avatar van Dutchy3010 die ik maakte voor de 1 april grap (wanneer weet ik niet meer) waar ML+ andere, sarcastische gebruikersnamen kregen. Ik wilde mijzelf Kitchy3010 noemen volgens mij, zoiets zal het wel zijn geweest. Had de avatar gemaakt, gepost, maar uiteindelijk blokkeerde men van 'bovenop' de doorgang van dit - toen door mij gezien als - geniale plan.
  • Een tijdje was ik actief op PCMFocus, een forum voor het spel PCM (Pro Cycling Manager) maar daarnaast eigenlijk een plek voor veel quatsch en wielrennen in het algemeen. Heb toen GTAForum tenuetjes laten maken voor een wielerteam waarmee ik speelde. Je mag hem - natuurlijk - gebruiken als je dit spel speelt, alhoewel het wel voor een oude versie van PCM gemaakt was (2011?) Template hier.
  • De eerste keer dat hier een editie van Wie is de Mol? (WIDM) werd georganiseerd, deed ik mee. Als Mol. Ik hoefde helemaal geen test af te leggen (was heerlijk) en hoefde in principe geen molboekje te schrijven, zoals anderen deden. Ik hield voor mijzelf echter een zelf een boekje bij, dat ik later, als het spel afgelopen was, zou publiceren. Dat heb ik nooit gedaan. Ik heb het molboekje ook nooit volgeschreven. Alleen de eerste drie weken, volgens mij. PDF
  • Het is erg jammer dat ik het niet kan uploaden, maar er is ooit een GTAVisie Songfestival gehouden in Contests hier en ik had daar een radio-uitzending van gemaakt. Echt een volle uitzending, 111 minuten en een beetje aan die lijst (26 nummers geloof ik) met mij pratende er tussendoor. Als iemand nog een idee heeft hoe ik 264 MB ergens kan uploaden hoor ik het graag. Soundcloud pakt 'm niet vanwege copyright.

Met deze lijst besluit ik mijn relaas over het verleden en keer weer terug naar het heden, naar de inactiviteit, het motto van deze blog. Ik baan mij een weg in het moeras van inactiviteitheid en bedank jou, als lezer, voor je aandacht. Dag.

8 reacties


Recommended Comments

Die titel en dan niet een blogpost van 4000 pagina's schrijven boos.gif Matig.

Nee. Een literaire doodzonde natuurlijk. Wanneer ik overlijd zal ik wel zo'n gedicht schrijven als "In Memoriam Mijzelf" van Slauerhoff.

Link to comment

Haha, dat PETA-incident...Achteraf gezien best wel grappig. :7

Uploaden: gebruik Mega. ;)

Interessant stukje, ik vond de PDF van WidM wel leuk. Jammer dat ik me zo in de luren heb laten liggen, ik geloof dat ik rotsvast overtuigd was van NeoSyp z'n schuld(deels omdat ik 'm kende via Covesight, misschien heb ik me toen te veel laten leiden hierdoor..). Ik kan me wel vinden in deze post, erg lang zal ik niet meer actief blijven vrees ik, ik zie m'n activiteit zelf ook dalen ten opzichte van vroeger, al brengt de nieuwe WidM daar wel verbetering in.

Valt op dat wel meer mensen die ouder worden de deur van dit forum achter hun trekken...Moet zeggen dat ik met het einde van Covesight niet meer op dit forum zit met hetzelfde gevoel als vroeger. Hoe vreemd dat ook mag klinken.

Link to comment

Haha, dat PETA-incident...Achteraf gezien best wel grappig. emo.gif

Uploaden: gebruik Mega. knipoog.gif

Interessant stukje, ik vond de PDF van WidM wel leuk. Jammer dat ik me zo in de luren heb laten liggen, ik geloof dat ik rotsvast overtuigd was van NeoSyp z'n schuld(deels omdat ik 'm kende via Covesight, misschien heb ik me toen te veel laten leiden hierdoor..). Ik kan me wel vinden in deze post, erg lang zal ik niet meer actief blijven vrees ik, ik zie m'n activiteit zelf ook dalen ten opzichte van vroeger, al brengt de nieuwe WidM daar wel verbetering in.

Valt op dat wel meer mensen die ouder worden de deur van dit forum achter hun trekken...Moet zeggen dat ik met het einde van Covesight niet meer op dit forum zit met hetzelfde gevoel als vroeger. Hoe vreemd dat ook mag klinken.

Bedankt voor je reactie. Het inactiever worden van het forum is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant wel begrijpelijk. Er komt weinig meer bij, op één of andere manier heeft het forum zijn aantrekkingskracht verloren. Ik weet niet hoe. Dat is ook niet erg, het is treurig natuurlijk, maar tijden komen en gaan.

Link to comment

Heeft PETA eigenlijk ooit teruggemaild? emo.gif

Neen, ze hebben besloten om nooit te reageren, klaarblijkelijk. Dat was verstandig ook achteraf, ik bedoel - wat moet je met zo'n klacht? :puh:

Link to comment

Wow, wat een tijd en energie is in dat stuk commando-stuk gestoken. Zonde zeg... Ben daar een beetje sprakeloos van. :{ _O_

Het enige wat ik op kan brengen is de respect voor het werk op zowel deze pagina als in het pdf-je.

Daarnaast ben ik blij dat je op een gegeven moment je school meer aandacht gaf dan mijn case.

Succes irl man :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...