Jump to content

The Fratellis


Silverbyte

Recommended Posts

Naar aanleiding van andere B&G topics zoals

Green Day en Franz Ferdinand vond ik het tijd worden om ook The Fratellis eens onder de aandacht te brengen.

dc7xhi.jpg

De band

The Fratellis is een alternatieve Schotse rockband die bestaat uit Jon Lawler (4 maart 1979), Barry Wallace (23 april 1979) en Gordon McRory (16 mei 1983).

Op 4 maart 2005 gaven The Fratellis hun eerste optreden in de O'Henry's bar, ergens in Glasgow.

Op 3 april 2006 brachten ze The Fratellis EP uit, waarop de tracks "Creepin' Up The Backstairs", "Stacie Anne" en "The Guteratti" te vinden waren. Een tijdje later, op 12 juni 2006, kwam hun eerste single "Henrietta" uit.

Costello Music

Op 11 september 2006 kwam hun debuutalbum "Costello Music" uit, welke meteen aansloeg en op nummer twee belandde in de UK Album Charts. Dit album bevatte de hitsingle "Chelsea Dagger", die ook in Nederland een groot succes werd. Het nummer wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt in reclamespotjes. Het succesvolle debuut van de Schotten leidde tot het winnen van de BRIT Award voor 'Best British Breakthrough Act' in 2007.

Here We Stand

Het tweede album van The Fratellis kwam uit op 9 juni 2008, en droeg de naam "Here We Stand". De eerste single van het album heette "Mistress Mabel", en kwam al op 26 mei van dat jaar uit. De plaat bleek meteen succesvol, wat leidde tot een aantal uitverkochte concerten in onder meer New York, Boston en Los Angeles. Na "Mistress Mabel" volgden er nog twee singles, onder de namen "Look Out Sunshine!" en "A Heady Tale".

Toekomstplannen

Oorspronkelijk kondigde Jon Lawler aan dat er in 2009 twee albums zouden verschijnen. Eén aan het begin van het jaar, en de ander later. Echter, hij nam dit later terug omdat dit volgens hem niet mogelijk was op dat moment. Later kondigde hij een zijproject aan, genaamd "Codeine Velvet Club", bestaande uit Jon Lawler en Lou Hickey. Op 28 december 2009 kwam hun gelijknamige debuutalbum uit.

Jon is echter niet van plan om The Fratellis links te laten liggen. Het werk met de band "will reconvene when the rain comes, ready to take on the world".

(Bron: Informatie afkomstig van Wikipedia, maar uiteraard niet klakkeloos overgenomen)

__________________________

Officiële Website

Youtube Kanaal

f2xa8.jpg

Persoonlijk vind ik The Fratellis een hele goede band. Niet alleen in de studio, ook live zijn ze heel sterk. De albums zijn afwisselend en bevatten voor ieder wat wils. Mijn persoonlijke favorieten zijn "Acid Jazz Singer", "Ole Black 'N' Blue Eyes" en "My Friend John". Reacties, favorietenlijstjes en op- of aanmerkingen zijn uiteraard altijd welkom.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...