Jump to content

Films over gevangenis


Ophion

Recommended Posts

Films met daarin ontsnappingen uit gevangenissen zouden ze in België makkelijk kunnen maken aangezien het daar vaak genoeg gebeurt.. :puh:

Misschien verkeerd geformuleerd, het zijn Belgische acteurs, maar het is een gevangenis in een ander land, Marokko denk ik.

Link to comment
Delen op andere websites

Misschien verkeerd geformuleerd, het zijn Belgische acteurs, maar het is een gevangenis in een ander land, Marokko denk ik.

Ik doelde niet in het speciaal op jouw film, eerder op de vele ontsnappingen uit Belgische gevangenissen de laatste tijd. :clown:

Link to comment
Delen op andere websites

PRISON BREAK

----------------

SEIZOEN 1

---------------

Lincoln Burrows zit (onterecht) gevangen voor de moord op de broer van de vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika en zal binnen enkele maanden worden geëxecuteerd. Zijn broer, Michael Scofield, ziet maar één mogelijkheid om hem uit de gevangenis te doen ontsnappen: hij pleegt een gewapende overval en moet van de rechter vijf jaar achter tralies in dezelfde gevangenis als zijn broer, de Fox River State Penitentiary. Daar gaat hij Lincoln helpen ontsnappen. Michael was bouwkundig ingenieur bij Maxwell & Schaum, het bedrijf dat de gevangenis renoveerde. Daardoor heeft hij de blauwdrukken van de gevangenis. Hij heeft die blauwdrukken, samen met andere informatie, op zijn lichaam laten tatoeëren, in code, zodat alleen hij de betekenis van de tattoos kent en niemand alarm zal slaan. Binnen de gevangenis blijkt dat Michael een groots plan heeft opgezet om zijn broer te bevrijden en zijn onschuld te bewijzen.

Buiten de gevangenis geloven twee advocaten in Lincolns onschuld en proberen hem vrij te pleiten. Zij worden tegengewerkt door agenten van de Secret Service, in dienst van de vicepresident. De moord op de broer van de vicepresident blijkt opgezet door The Company (Secret Service).

SEIZOEN 2

-------------

Seizoen 2 draait om 'The Fox River 8'. De acht ontsnapte gevangenen uit de gevangenis "Fox River". De eerste aflevering van het tweede seizoen begon acht uur na de ontsnapping van Michael Scofield, Lincoln Burrows, Fernando Sucre, David "Tweener" Apolskis, Charles "Haywire" Patoshik, John Abruzzi, Theodore Bagwell ( T-Bag ) en Benjamin Miles "C-Note" Franklin. Ze vluchten te voet via het bos en proberen zoveel mogelijk meters te maken. Met Alexander Mahone en zijn FBI-agenten op hun hielen, proberen de ontsnapte gevangenen vervoer te bemachtigen. Een aantal gevangenen probeert de schat van Westmoreland te zoeken. Er ontstaat rivaliteit tussen de gevangenen. Als Michael en Sara in Panama in problemen komen offert Michael zich op en belandt in Sona. Dit is een gruwelijke gevangenis waar seizoen 3 zich afspeelt.

SEIZOEN 3

-----------

Michael zit vast in een gevangenis buiten Panama-stad genaamd Soná. Er heerst anarchie in Sona, hierdoor wordt het voor Michael en de rest moeilijker te ontsnappen. Lincoln probeert zijn broer uit de gevangenis te krijgen, maar al snel wordt hij gebeld door zijn zoon LJ. Wanneer hij op de afgesproken plek komt, komt hij erachter dat LJ en Sara (zij was dokter in de Fox River gevangenis en tevens de vriendin van Michael) door The Company worden gegijzeld. Zij willen dat Michael iemand helpt de gevangenis uit te komen: James Whistler. Uiteraard brengt dit nieuwe moeilijkheden met zich mee en Sara lijkt te worden vermoord.

SEIZOEN 4

-----------

Michael komt erachter dat Sara nog leeft. Michael, Sara en Lincoln willen een nieuw leven beginnen, maar dat plan wordt al snel gedwarsboomd. Lincoln en Michael worden allebei opgepakt door de politie en kijken tegen een behoorlijke gevangenisstraf aan. Dan komt er een agent van Homeland Security genaamd Don Self. Hij biedt hen hun vrijheid aan in ruil voor het neerhalen van The Company. Ze moeten daarvoor een geheugenkaart bemachtigen met de codenaam Scylla. Al snel blijkt het mis te gaan: er zijn zes kaarten in totaal. Wanneer Self zijn superieuren hiervan horen besluiten ze de missie af te blazen. Terwijl Michael en zijn 'crew' (bestaande uit: Fernando Sucre, Brad Bellick, Alexander Mahone, Sara Tancredi en Lincoln) bezig zijn met het zoeken van de tweede kaart, komt Homeland Security ze arresteren. De meesten van hen slaan op de vlucht en vinden de locatie van de tweede kaart. Michael gaat erop af en de rest wordt gepakt. Uiteindelijk geeft Michael zich over, maar niet voordat hij een video heeft gemaakt van alle kaarthouders. Deze video overtuigt Don Self om met deze missie door te gaan, maar hij krijgt geen hulp meer van zijn superieuren. Uiteindelijk weten Michael en zijn crew alle 6 de kaarten te bemachtigen en breken ze in bij The Company om Scylla te bemachtigen. Ook dit lukt maar niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk blijkt dat Don Self zich ook tegen de crew van Michael keert nadat zij Scylla aan hem hadden overhandigd. Ze zijn erin geluisd.

Michael gaat met zijn team op zoek naar Self en Gretchen voor de wraak voor het stelen van Scylla. Later blijkt dat Michael erg ziek is en alleen de company hem kan helpen, maar in ruil daarvoor wil The General dat Lincoln samen met Mahone Gretchen en T-Bag Scylla weer naar hem terugbrengt.

THE FINAL BREAK

----------------

De serie eindigt met een twee uur durende aflevering waarin alle losse einden aan elkaar geknoopt worden. Deze aflevering eindigt met een flashforward van vier jaar. Hierin ziet men hoe alle individuele personages ervan afkomen. Daarnaast komt in deze aflevering een aantal oude bekenden terug (waaronder Paul Kellerman), die een belangrijke rol spelen in het slot van de serie. De slotafleveringen "Rates of Exchange" (ep.21) en "Killing Your Number" (ep. 22) werden op 15 mei 2009 voor het eerst uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender Fox. Het seizoen zal dus bestaan uit 22 afleveringen maar de extra's zullen een film van 88 minuten bevatten die nog twee afleveringen zullen geven die aantonen wat er is gebeurd in de tijd tussen het eind van seisoen 4 en de flashforward. Dit zal tevens het einde zijn van Prison Break.

DEZE SERIE IS EEN ECHTE AANRADER !!!! :)

Link to comment
Delen op andere websites

Escape from Sobibor is ook een aangename film.

Bron van Moviemeter:

Oorlogsdrama over de grootste gevangenenopstand en ontsnapping tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sobibor was een concentratiekamp gelegen in het oosten van Polen en gebouwd door de nazi's als onderdeel van de 'uiteindelijke oplossing van het joodse vraagstuk'. Op 14 oktober 1943 kwamen de gevangenen in opstand. Ze vermoorden een groot aantal SS-ers en vervolgens slaagden zo'n driehonderd gevangenen erin om te ontsnappen.
Link to comment
Delen op andere websites

Er was afgelopen week een film, Bad Boys. Het is niet de Bad Boys met de 2 gekleurden (waaronder Will Smith), maar een Bad Boys over ene O'Brien. Dat is een tiener die samen met een vriend vaak dingen doet die niet mogen. O'Brien's strafblad is langer dan mijn GTAForum strafblad en hij beland uiteindelijk in de gevangenis omdat hij een auto jatte, daarmee een aanrijding veroorzaakte waardoor het broertje van iemand anders overlijdt. De vriend belandt ook in de jeugdgevangenis, waar hij later verkracht en vermoord wordt door mede-gevangenen. O'brien wilt in de gevangenis wraak nemen op de 2 mensen die dit deden, dus hij verwondt ze met een flink aantal klappen. Tegelijkertijd wilt de broer van het kindje dat is aangereden door O'Brien wraak nemen op hem, door O'Brien's vriendin te verkrachten. Hij doet zijn muts af tijdens het mishandelen en daardoor belandt ook hij in de gevangenis, in dezelfde als O'Brien. Hoe het verder gaat moet je zelf maar kijken.

Link to comment
Delen op andere websites

The Rock is nogsteeds een hele goede film. Het gaat over Alcatraz als museum die bezet word gehouden door terroristen. Vervolgens gaan er een paar mensen proberen om de gevangenis in te komen en alle gegijzelde mensen te laten ontsnappen, bommen uit te schakelen en de terroristen te stoppen. Een erg spannende en op sommige momenten ook grappige film.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...