Jump to content

TLAD: motors verschuiven op parkeerplaatsen


jvj

Recommended Posts

Hoi, weer het zoveelste TLAD parkeertopic. Als ik motors save op zo'n parkeerplaats, schuiven die elke keer (met te saven denk ik een tikje op naar de rijbaan. Er waren zelfs eens 2 motors die nog maar een haartje op de parkeerstrook stonden, en voor de rest op de rijbaan. Wie heeft dit probleem ook en wat doe je ertegen behalve je motor terug opnieuw plaatsen? :bonk:

JVJ

Link to comment
Delen op andere websites

Heeft iedereen. Komt omdat de motor steeds met zijn middelpunt op de plek stond zoals hij staat, recht omhoog. Daarna valt hij terug op de standaard, waardoor dat middelpunt verschuift. volgende keer spawnt het middelpunt weer op die zelfde plek, maar dan staat de motor recht op. Hij valt weer op de standaard, en zo schuift hij elke keer op. Wat je moet doen, is je motor met de standaard kant(dus links) naar de stoep laten leunen. Nu zal de motor elke keer als hij spawnt, net op het randje van de stoep spawnen, en daarna terug op de straat vallen en weer op de standaard vallen. Volgende keer spawnt hij net niet ver genoeg weg om op de stoep te kunnen blijven staan, en valt hij weer met de wielen op de straat, op de standaard ;) Zo blijven ze wel normaal staan :puh:

Bewerkt: door Mythbuster
Link to comment
Delen op andere websites

@Hierboven: Ondanks dat dat waarschijnlijk een retorische vraag is: Ja, dat moet gefixt worden, maar ik denk dat dat vrijwel onmogelijk is, aangezien het dan waarschijnlijk andere problemen met zich mee brengt: Ze zouden een script moeten schrijven waardoor de motoren automatisch een afwijking krijgen naar rechts, dat ze altijd iets naar rechts worden gespawnt ten opzichte van hoe ze stonden, waardoor ze(door het terugvallen op de standaard) op dezelfde plek moeten komen te staan. Maar als die afwijking dan niet EXACT gelijk is als de afwijking naar links, dan spawnen ze weer de verkeerde kant op en dan schieten we er nog geen drol mee op, integendeel: dan is de fix dat je je motor tegen de stoeprand aan laat leunen met links onmogelijk: Naar rechts zal hij niet door de stoeprand terugvallen, omdat hij dan naar links leunt :7(moeilijk verhaal he?)

@Hieronder:

Voor zover ik de physics ken is de enige manier om dit te fixen bij het spawnen de motor een bewuste afwijking naar rechts geven, om de afwijking naar links te compenseren.

Als de motor via een fix een afwijking naar rechts zou krijgen om de afwijking naar links te corrigeren, moet de hoeveelheid waarmee hij nu naar rechts spawnt wel even groot zijn als hij zonder de fix naar links zou spawnen(anders verschuift hij ietsjes naar rechts)...

En om die afstand exact even groot te krijgen is heel moeilijk, aangezien de bug niet komt door een vastgezette waarde, maar door een physics eigenschap...

Zonder fix kun je de motor met de linkerkant tegen de stoeprand aanzetten, waardoor hij niet kan verschuiven... Dit komt omdat de motor dan (door het overhellen)(na het te ver naar links spawnen) van de stoeprand terug op de parkeerplaats glijd...

Als hij nu door een fix NET ietsjes te ver naar rechts zou spawnen(dus de correctie zou iets te groot zijn gemaakt omdat het zo moeilijk is die afstand exact goed te krijgen), dan kun je de motor niet met de RECHTERKANT tegen de stoeprand aanschuiven, want de standaard zit aan de linkerkant, dus dan spawnt hij de volgende keer gewoon op de stoep, want hij leunt niet naar de stoeprand kant, dus hij kan niet wegglijden.

xD Beetje moeilijk, maar het komt er op neer dat een fix juist de bug de andere kant op kan laten werken, wat de oplossing voor de bug (tegen stoeprand aanzetten zodat hij terug glijdt) onmogelijk maakt.

Bewerkt: door Mythbuster
Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...