Jump to content

Aanbevolen software


Thundercover

Recommended Posts

gallery_13783_45_159.png

Aanbevolen software

Hieronder vind je een lijst met aanbevolen software die handig zijn om op je pc te hebben staan. In navolging van @Matiscus' Programma Lijst wordt in dit topic aanbevolen freeware, dus gratis programma's genoemd. In sommige gevallen zijn dit gratis alternatieven voor (veel) duurdere software dat in de basis hetzelfde kan. Mocht je nog een programma hebben dat hier niet tussen staan, stuur dan een PB naar een van de moderators van Computer Talk: @Flitskikker en @Megadreams.

Tip: Vergeet ook niet om in de Software Handleiding te kijken, want daar staat nog meer handige software in.

7-Zip

Omschrijving: Met 7-Zip kan je archiefbestanden eenvoudig openen en uitpakken. Archiefbestanden zijn bestanden die andere bestanden bevatten, dus je kan het vergelijken met een doos waarin nog meer doosjes zitten. 7-Zip kan onder andere overweg met veelgebruikte formaten .zip en .rar.

Links: website

Adobe Reader

Omschrijving: Met behulp van Adobe Reader kan je .pdf bestanden bekijken.

Links: website

Browsers

Omschrijving: Naast Internet Explorer zijn er nog andere browsers te gebruiken, elk met eigen trekjes en eigen (fanatieke) fans.

Links: website Chromewebsite Firefoxwebsite Operawebsite Safari

Flitskikker InfoTool

Omschrijving: Met Flitskikker InfoTool kun je systeeminformatie over je computer bekijken en die vervolgens opslaan en op een forum posten. Soms kunnen mensen je beter helpen als zij je systeeminformatie weten. Je start het programma, genereert de BB-code een plaatst het op een forum.

Links: websitedownloadtopic

Malwarebytes' Anti-Malware (MBAM)

Omschrijving: Met MBAM kan je je pc grondig op spyware, virussen en andere ongewenste software scannen. Bij lastig te verwijderen spyware is het aangeraden om MBAM in de veilige modus te draaien, omdat daarin in enkel de broodnodige processen draaien.

Links: websitedownload

Notepad++

Omschrijving: Programmeren en coderen, bijvoorbeeld van websites, gaat zeer gemakkelijk met deze editor. De syntaxis worden met kleuren aangegeven, waardoor je overzicht houdt en snel ziet als je een typefout maakt.

Links: websitedownload

OpenOffice.org

Omschrijving: Met OpenOffice.org kan je tekstdocumenten en diapresentaties openen, bewerken en opslaan zonder Microsoft Office nodig te hebben.

Links: websitetopic

VLC media player

Omschrijving: Met VLC kan je bijna alle audio- en videobestanden die er bestaan afspelen. Indien je ondertiteling bij een video hebt en deze dezelfde naam geeft als de video, wordt de ondertiteling automatisch weergegeven.

Links: websitedownload

Windows Live Messenger (MSN)

Omschrijving: Met WLM, beter bekend onder de eerdere naam MSN, kan je gratis chatten met vrienden die je zelf toevoegt. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres die ook ingesteld staat om bij MSN te kunnen gebruiken, zoals bij e-mailadressen eindigend op bijvoorbeeld hotmail.com, live.nl of live.be standaard ingeschakeld is.

Links: website #1website #2

Link to comment
Delen op andere websites

gallery_13783_45_159.png

Software van leden

Hieronder vind je een lijst met software die door leden van GTAforum.nl gemaakt zijn. Natuurlijk kent iedereen de Flitskikker Infotool die zelfs internationale bekendheid verworven heeft, maar er zijn meer leden die zo nu en dan iets bedenken en maken. Mocht je nog een programma hebben gemaakt dat hier niet tussen staan, stuur dan een PB naar een van de moderators van Computer Talk: @Flitskikker en @Megadreams.

Windows 7 Account Screen Editor -

Omschrijving: Pas het aanmeldscherm van Windows 7 helemaal aan naar jouw wensen.

Links: topic

Aero DLL -

Omschrijving: Met behulp van dit DLL-bestand kan je in Visual Basic programma's maken die de aero-style van Windows Vista en 7 in je applicatie te gebruiken.

Links: topic

Lock-BDE -

Omschrijving: Lock-BDE (bitlocker drive encryption) is een klein programma waarmee je een station, wat met Bitlocker beveiligd is, weer kan vergrendelen zonder de computer opnieuw op te starten. Het werkt enkel met Windows 7 Ultimate.

Links: topic

SRadio Player - @Shotyoudie

Omschrijving: Hiermee kan je een groot aantal radiostreams beluisteren zonder naar de website te gaan.

Links: topic

Winback XP -

Omschrijving: Met dit programma kan je de achtergrond van mappen in Windows Verkenner aanpassen. De toepassing werkt enkel op Windows XP.

Links: topic

Link to comment
Delen op andere websites

Gast
Dit onderwerp is gesloten.
  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...