Jump to content

HTML tabel opslaan als dynamische afbeelding


Kloep

Recommended Posts

Hoe bedoel je precies, een achtergrond-afbeelding die automatisch de afmetingen van de tabel aanneemt? Voor zover ik weet bestaat dat niet echt, je kunt wel een <img> achter de tabel plakken met de grootte van die tabel. Dit doen ze bij hyves volgens mij ook bij een full-screen achtergrond-foto. Je kunt de grootte van de <img> aanpassen dmv javascript of css statements (of zoiets), al is die tweede niet aan te raden.

Hopelijk heb ik hiermee je vraag beantwoord.

Bewerkt: door marcootje
Link to comment
Delen op andere websites

Dus je wilt een afbeelding maken van je webpagina, een soort print-screen, maar dan geautomatiseerd? Voor zover ik weet kan dat niet, of je moet een eigen html-parser maken.

Of wil je een afbeelding maken die een tabel bevat, simpelweg door php gegenereerd? Dat kan wel, maar is niet zo 1-2-3 gemaakt. Dan moet je met de GD-library gaan werken.

Link to comment
Delen op andere websites

Ik kan je 1 ding zeggen, veruit de meesten die daar wel verstand van hebben zijn denk ik browser-makers, en dat is niet heel gek ;) .

Je kunt met behulp van de GD-library wel wat doen. Je maakt de tabel in een .html-bestand, als je het slim doet maak je deze gewoon xml-valid. Dan kun je met behulp van xml-libraries in php dat bestand uitlezen, en er een plaatje van maken.

Maar let op! Dit is niet al te makkelijk ;) .

Links:

GD afbeeldingen functies: http://php.net/manual/en/book.image.php

XML-functies, ik weet niet of je deze moet hebben of een ander overzicht. Alle mogelijkheden staan wel links in het menu: http://nl3.php.net/manual/en/book.simplexml.php

Het is een dusdanig interessant script dat ik het eigenlijk ook wel zou willen maken, maar ik zit jammer genoeg krap in de tijd, dat gaat dus niet lukken.

Misschien kun je, als het zelf in elkaar zetten niet lukt, op google wel wat vinden onder bijvoorbeeld 'php html to image' of 'php table to image', wellicht dat je daaronder iets vindt. Ik zie op de eerste al een link die misschien wel wat kan zijn ;) .

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...