Jump to content

GTA TBOGT verboden wegens auteursrechten!


gta master 1

Recommended Posts

Hallo,

Een braziliaanse rechter heeft de verkoop van GTA TBOGT wereldwijd verboden wegens inbreuk op auteursrechten. Lees dit bericht voor meer details:

GTA IV: The Ballad of Gay Tony verboden

Het is zover. GTA IV: The Ballad of Gay Tony is wereldwijd verboden. Voor iedere dag dat de game nog in de winkels staat of digitaal verkocht wordt, wordt er een boete van 3000 dollar in rekening gebracht. WAT?! Ik zuig wel eens uit mijn nek en lul wel eens wat uit mijn duim, maar dit is serieus. Het is dat wat een Braziliaanse rechter heeft besloten. Het gezeik heeft niet met homoseksualiteit te maken. Het gaat om een inbreuk op het auteursrecht. Er zijn problemen rondom het nummer: Daniel Haaksman - Conga Kid feat. MC Miltinho. In dit nummer zou een sample van "Bota o Dedinho pro Alto" zijn gebruikt die afkomstig is van de Braziliaanse componist Hamilton Lourenço da Silva. Het bijzondere aan het verhaal is dat deze man de vader is van MC Miltinho, het kindje uit de bovenstaande clip. Rockstar heeft nog niet gereageerd op deze uitspraak. Het zijn rare tijden. Lees maar een wat er over CoD: Black Ops wordt geschreven.

bron

Zelf vind ik het nogal overdreven en denk ik ook niet dat hier veel van aangetrokken zal worden. F*** them!

GTA Master 1,

Link to comment
Delen op andere websites

Komen ze weer lekker vlot mee. TBoGt is alweer een geruime tijd uit. :7 Verder lijkt het me onwaarschijnlijk dat 1 rechter de verkoop wereldwijd kan verbieden, hooguit in Barzilië zelf lijkt me. En anders stopt R* zelf wel met de verkoop daar.

Link to comment
Delen op andere websites

Dit artikel is klikklare onzin als je het mij vraagt. Daarbij; Wat is $3000,- (€2.183,70) nou voor zo'n bedrijf? Die maken elke dag weet ik hoeveel winst!

$3000 dollar per exemplaar denk ik zie dit niet gebeuren het zal eerder een corrupte rechter zijn denk ik.

Link to comment
Delen op andere websites

ehhm right, dus omdat een nummer een sample bevat van een ander nummer(waardoor het nummer zelf dus auteursrechtenschending heeft, niet het spel) is het spel verboden? zoalng ze de auteursrechten hebben op het nummer lijkt me het geen probleem, dat er toevallig een sample in is gebruikt heeft er helemaal niks mee te maken, elk nummer bevat samples dus in feite zou elk spel verboden moeten worden om diezelfde reden.

Geloof het hele verhaal niet, zeker het verhaal erna niet.

Ik bedoel, over blackops, hoe groot is de kans dat wanneer iemand dvdtjes van het spel jat deze in handen komt van een of andere hacker/leaker, dit ook nog eens door Treyarch word ontdekt(hoe wouden ze ontdekken hoe deze hacker heet die het dvdtje heeft?) ze het forum vinden van deze groep en hij daar ook nog eens van gebanned word?

IMO is het verhaal dikke lariekoek, zeker hoe het geschreven word. Daarbij mogen zulke dergelijke uitspraken alleen maar door een gespecialiseerd gerechtshof worden uitgesproken en niet door 1 of andere rare braziliaanse rechter. Dikke lariekoek allemaal dus

Link to comment
Delen op andere websites

Dit klopt voor geen meter. Rockstar Games is niet gevestigd in Brazilië dus in principe kan een rechter hun niet echt veel maken.

Tevens zouden ze de persoon moeten aanklagen die het liedje heeft geremixt en niet Rockstar Games die al dik rechten heeft betaald aan degene die het liedje heeft geremixt.

Leuk detail:

Update: A Rockstar spokesperson responded to our inquiry, telling us that the company has not received any notice from the court about this matter and are looking into the news reports from Brazil.

Tevens bestaat veel huidige muziek dankzij samples uit andere liedjes. Het grootste voorbeeld is het volgende drumloopje wat in heel veel nummers inclusief meerdere GTA's is te horen (oa. drum and base muziek)

Link to comment
Delen op andere websites

Dat noem ik nog eens 18 minuten educatieve video. En nog een stuk geloofwaardiger dan het artikel ook.

Weer eens een artikel waarbij blijkt dat de PU niet altijd de zo hoog geschatte waardevolle nieuwsberichten brengt als men altijd denkt. PU verlaagd zich blijkbaar tot het niveau van alle andere gamesites door ook artikels te plaatsen die hits genereren op Google, in plaats van artikelen plaatsen die op waarheid zijn gecontroleerd.

Een Braziliaanse rechter kan geen recht spreken buiten zijn eigen land, tenzij het product uit zijn eigen land komt. Zoals Joriz ook al aangeeft, die rechten zijn allang betaald. Dat blijkbaar vader en zoon hierover in een conflict zijn beland ergens in een Braziliaans oerwoud wil niet zeggen dat Rockstar zich hiervoor moet verantwoorden.

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...