Jump to content

[TUT]Vista met Windows 7 thema


R-fl3x

Recommended Posts

Welkom bij m'n eerste tutorial! :)

Ik wil vandaag uitleggen hoe je Windows Vista op Windows 7 laat lijken, en ook de nieuwe mogelijkheden.

Hier is een lijstje met dingen wat we nodig hebben:

-VistaGlazz

-Windows 7 Thema

-Windows 7 Wallpaper

-Aero Snap

-Aero Shake

VISTAGLAZZ

Voor je kunt beginnen met allerlei thema's toe te voegen op je computer zal je eerst je Systemfiles en msstyles moeten patchen.

Dit kan je doen door het volgende programma: VistaGlazz (klik).

Ga naar beneden de pagina en klik op 'Download The Latest Version'. Start VistaGlazz op. Nu klik je op het computer icoontje om je systeembestanden te patchen:

ajl3qw.jpg

Stap 1 is nu al klaar. :)

Sluit VistaGlazz nog niet af, je moet namelijk nog iets patchen. Druk nu op het icoontje met de kleurenlabels:

2s9xi7q.jpg

Nu mag je VistaGlazz afsluiten. Er is nu nog helemaal niks verandert aan het uitzicht van je computer, daar gaan we nu mee beginnen.

WINDOWS 7 THEMA

Om je interface te veranderen zul je moeten werken met bepaalde thema's. Vista heeft standaard twee thema's:

-Windows Vista (wat je nu misschien gebruikt)

-Windows Klassiek (de oude interface, van Windows 95)

Nu gaan we daarop de look van Windows 7 gooien. Download het volgende RAR bestand (WinRAR is nodig!) en pak het uit op je bureaublad. In die map zitten nu 3 bestanden: een map 'Extra', een map 'Theme' en een Readme. Selecteer de map 'Theme' en kopieër hem naar de volgende locatie:

C:\Windows\Resources\Themes

(Als C de schijf is waarop je Windows staat.)

Blijf in die map en dubbelklik nu op 'Windows 7' (de map, in de map :7). Daar bevindt zich nog een ander bestand: Windows 7.msstyles. Dubbelklik hierop, en druk OK. Nu zou je computer al de interface van Vista moeten hebben, maar er ontbreken nog een paar dingen.

TAAKBALK ICONEN VERGROTEN

Als er één iets duidelijk verandert is aan de taakbalk, dan zijn het wel de grote iconen. Met Vista kun je dit resultaat ook bereiken, zonder dat je iets hoeft te downloaden. Klik rechts op je Taakbalk, en zorg dat 'Taakbalk Vergrendelen' niet aangevinkt is.

Nu verschijnt er naast je Windows Startlogo een rij met 'bolletjes' die je kunt verschuiven(weet niet hoe ik het beter moet verwoorden). Klik daar rechts op en selecteer 'Beeld', en dan 'Grote Pictogrammen'. Als je alles juist gedaan hebt, zouden je iconen op de Taakbalk (bij Snel Starten) vergroot moeten staan.

KLEINE ICONEN BIJ JE PROGRAMMA

Ik weet zelf al niet hoe ik het moet zeggen maar, het dit zal het resultaat worden van de (iconen van..) als je een programma opent:

etffvc.jpg

Het gaat'm om dat kleine Internet Explorer icoontje. Normaal zou dit nu nog veel groter moeten zijn, zodat er bij staat (met tekst) wat je aan het doen bent. In Windows 7 hebben ze dit weggelaten, zodat je alleen nog maar het pictogram ziet van het programma wat je aan het doen bent. Weeral heb je hiervoor niks nodig om te downloaden. :puh:

Ga naar je Menu Start en typ bij de zoekbalk het volgende in: regedit.

Nu krijg je een nieuw venster van je Register (ik raad je aan om hier niet teveel aan te prutsen, maar alleen te doen wat er gezegd wordt!!). Ga naar de volgende locatie in het Register: HKEY_CURRENT_USER > Control Panel > Desktop > WindowMetrics.

Klik nu eens rechts in het venster en dan op 'Nieuw > Tekenreekswaarde'. Geef aan je nieuwe waarde nu de naam (met hoofdletters!) MinWidth. Klik nu nog eens rechts op je nieuwe waarde en dan op 'Aanpassen'. Vul nu bij waardegegevens het volgende in: -255 en klik op OK.

Meld je nu af of start je computer opnieuw op. Als je dan een programma opent, zou het pictogram zich moeten beperken tot alleen het tekentje.

WINDOWS 7 WALLPAPERS

Voor Windows 7 heb ik de meestgebruikte wallpapers uitgekozen (je kunt zelf op Google Afbeeldingen nog eens zoeken 'Win7 Wallpapers).

Blue (klik)

Blue 2

Official

Windows 7 Starter

FEATURES VAN WINDOWS 7

Aero Snap

Met Windows 7 mochten ook een aantal nieuwe mogelijkheden natuurlijk niet ontbreken, bijvoorbeeld Aero Snap. Het is een simpele functie die als je een venster naar de bovenkant van je scherm sleept, het venster zich zal maximaliseren. Voor Vista vind je hetzelfde programma hier:

Aero Snap Download

Scroll naar het onderste van de pagina, en klik op 'Download Here'. Dan hoef je simpel weg op 'Uitvoeren' te klikken en de setup te volgen.

Aero Shake

Nog zo'n nieuwe mogelijkheid is dat als je verschillende vensters hebt openstaan, je een venster sleept en ermee begint te schudden, dat alle vensters zich minimaliseren, buiten hetgene die je sleept. Hier vind je de download:

Aero Shake Download

Klik op 'Uitvoeren'. Aero Shake zal normaal direct starten.

Zo, dit is het einde van de tutorial. Hopelijk heb je nu een goed Windows 7 Thema op je computer! :)

Vragen kan je hieronder posten.

Mvg,

R-fl3x

Link to comment
Delen op andere websites

Een reactie plaatsen

Je kan nu een reactie plaatsen en pas achteraf registreren. Als je al lid bent, log eerst in om met je eigen account een reactie te plaatsen.

Gast
Op dit onderwerp reageren...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent actief   0 leden

    • Er zijn hier geen geregistreerde gebruikers aanwezig.
×
×
  • Create New...